ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τον γύρο του διαδικτύου έκανε η είδηση πως μία χελώνα καρέτα-καρέτα δέθηκε από το πτερύγιο, για να την δει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Καστελόριζο.
Όπως αναφέρει το ellinikahoaxes.gr, η είδηση δημοσιεύθηκε αρχικά από τη φιλοζωική ιστοσελίδα zoosos.gr και έπειτα αναπαράχθηκε από διάφορες ιστοσελίδες. Όμως, μετά από επικοινωνία της ellinikahoaxes με τον Λιμενικό Σταθμό Μεγίστης-Καστελόριζου, και συγκεκριμένα με τον ανθυποπλοίαρχο Σάλλα, αποδείχθηκε ότι η εν λόγω είδηση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Ειδικότερα, ο ανθυποπλοίαρχος Σάλλας δήλωσε: «Δεν υπάρχει δεμένη χελώνα. Η συγκεκριμένη πάει συχνά εκεί, γιατί βρίσκει τροφή. Η παρουσία της είναι μόνιμη, μαζί με μερικές ακόμη. Το σχοινί που φαίνεται στο βίντεο είναι σχοινί, με το οποίο δένονται οι βάρκες στο σημείο».
«Επιπλέον, κατόπιν προσεκτικότερης εξέτασης του αρχικού βίντεο του τηλεοπτικού σταθμού Star, είναι εμφανές πως η χελώνα δεν είναι δεμένη με σχοινί, αλλά ”μπλέχτηκε” για μικρό χρονικό διάστημα σε σχοινί βάρκας. Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως ”μια χελώνα καρέτα-καρέτα δέθηκε από το πτερύγιο για να την δει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Καστελόριζο”, καταρρίπτεται», υπογραμμίζει η ellinikahoaxes.
Δείτε την φωτογραφία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιβάν Σαββίδης: Δεν θα αφήσω κανέναν εσωτερικό ή εξωτερικό εχθρό να γίνει εμπόδιο
- Τα πρώτα λόγια του Πρετεντέρη μετά τον εντοπισμό της βόμβας: «Ανατριχιαστικό στη Δημοκρατία μας να κυκλοφορούν τέτοια μυαλά»
- Γεραπετρίτης: Υπάρχει εν δυνάμει απειλή και η Ελλάδα οφείλει να είναι θωρακισμένη – Προτεραιότητα είναι η προστασία των Ελλήνων πολιτών
- Χαφτάρ: Ο γιος του κάλεσε τον Έλληνα πρόξενο στο σπίτι του, «όλα ήταν ζήτημα πρωτοκόλλου»
