ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εξηγήσεις για τις ύποπτες κωλυσιεργίες και τις κινήσεις της στην υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη θα κληθεί να δώσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η Άννα Ζαΐρη, Πρόεδρος της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, μετά από αίτημα που απέστειλε η Νέα Δημοκρατία.
Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία αξιώνει από την κ. Ζαΐρη να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για τα σκάνδαλα που αφορούν «το τρίγωνο Πετσίτη- Λαυρεντιάδη- Αρτεμίου» καθώς και να απαντήσει για ποιο λόγο αποπέμφθηκε το διευθυντικό στέλεχος της Αρχής της που τα διερευνούσε. Η κ. Ζαΐρη θα κληθεί επίσης να εξηγήσει γιατί καθυστερούν αναιτιολόγητα και παράνομα να κατατεθούν στη Βουλή οι σχετικές εκθέσεις πεπραγμένων της Αρχής της οποίας προΐσταται.
Την ίδια ώρα η Αρχή με ανακοίνωσή τάσσεται στη γραμμή του Μέγαρου Μαξίμου, μιλώντας για διαστρεβλωμένες πληροφορίες που διέρρευσαν παρανόμως από την εν εξελίξει έρευνα.
Πέρα από την κ. Ζαΐρη, η Νέα Δημοκρατία θέτει τρία ερωτήματα προς τους κ. Τσίπρα και Παππά μέσω της Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος κ. Σοφίας Ζαχαράκη,:
Α) Με ποια ιδιότητα μπαινόβγαινε ο κ. Πετσίτης στο Μαξίμου και πώς βρέθηκε να έχει στους λογαριασμούς του παράνομα ποσά;
Β) Ποιες σκοτεινές διαδρομές συνδέουν τους κ. Πετσίτη, Παππά και Αρτεμίου που έστελνε τα χρήματα από την Κύπρο;
Γ) Για ποιο λόγο ξηλώθηκε ο δημόσιος λειτουργός που διερευνούσε το σκάνδαλο Λαυρεντιάδη-ΔΕΠΑ;
Μέχρι σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει δώσει σαφή απάντηση για την υπόθεση, κάνοντας απλά λόγο για fake news και επιχειρώντας να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον της συζήτησης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος: «Διαστρεβλωμένες» οι διαρροές για την υπόθεση Πετσίτη
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με «fake news» και θαλασσοδάνεια απαντά το Μαξίμου για την υπόθεση Πετσίτη
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παραίτηση-βόμβα προϊστάμενου της Αρχής που ερευνούσε το σκάνδαλο Πετσίτη και Λαυρεντιάδη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τα νέα asset του Αλέξη Τσίπρα – Η «επτάδα» της ΕΛΑΣ για την οικονομία
- Δημήτρης Γιαννακόπουλος στο Mononews: Τι σηματοδοτεί η νέα επένδυση της ΒΙΑΝΕΞ στην Πάτρα
- Μίδας του NBA o Αντετοκούνμπο! 58 εκατ. δολάρια τον χρόνο και βλέπει τα 275 εκατ.
- Οδυσσέας Αθανασίου: Μέρισμα το 2029 από τη Lamda Development
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.