ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Βήμα βήμα η διαδικασία προστασίας της πρώτης κατοικίας μέσω του εξωδικαστικού – Σε λειτουργία από σήμερα η ανανεωμένη πλατφόρμα
Νέα αναβολή στην κατάθεση του νομοσχεδίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας στη Βουλή δίνει το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με δήλωση του υφυπουργού Τάσου Πετρόπουλου, ο οποίος «ακύρωσε» με αυτό τον τρόπο τις απειλές της κυβέρνησης περί «μονομερής ενέργειας».
Ο κ. Πετρόπουλος διέψευσε τις φήμες για κατάθεση του νομοσχεδίου μέσα στην ημέρα -όπως είχε αφήσει να εννοηθεί η ίδια η κυβέρνηση – κάνοντας λόγο για κατάθεση του μετά το Eurogroup της 5ης Απριλίου.
«Η κυβέρνηση ασκεί μια σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική. Όταν, στο Eurogroup της 5ης Απριλίου, θα συζητήσουμε το θέμα αυτό, δεν θα ήταν έντιμο, ευθύ και αξιόπιστο να προχωρήσει η κυβέρνηση και να κάνει τώρα ένα νομοσχέδιο, όταν αυτή η συζήτηση εξελίσσεται και θα ολοκληρωθεί στο Eurogroup», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, όταν έγινε σαφές με δηλώσεις εκπροσώπων των θεσμών πως οι διαπραγματεύσεις δεν θα οδηγούνταν σε συμφωνία μέχρι το Euroworking group της 25ης Μαρτίου (στόχο που είχε θέσει ο ίδιος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο Eurogroup της Καθαράς Δευτέρας), «κύκλοι» της κυβέρνησης φρόντισαν να διαρρεύσουν πως το νομοσχέδιο θα κατατεθεί «άμεσα» στη Βουλή.
Μάλιστα οι πρώτες διαρροές έκαναν λόγο για κατάθεσή του την περασμένη Παρασκευή, κάτι που ωστόσο η κυβέρνηση δεν τόλμησε να κάνει.
Μετά το αναμενόμενο «ναυάγιο» στο Euroworking Group της Δευτέρας, νέες διαρροές από την κυβέρνηση υποστήριξαν πως το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή την Τρίτη, κάτι που διαψεύδει τώρα ο κ. Πετρόπουλος.
Υπενθυμίζεται πάντως πως ο κ. Πετρόπουλος είχε δηλώσει πρόσφατα πως το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί τον Απρίλιο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επικό άδειασμα Τσακαλώτου σε Πετρόπουλο για επίδομα Πάσχα: «Πρώτη φορά το ακούω»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χατζηβασιλείου: Αρκετά με τους μαθητευόμενους μάγους στην οικονομία – Η χώρα δεν έχει ανάγκη από λαϊκισμό αλλά από ευθύνη
- Χανιά: Δυο νεαροί άνδρες έπεσαν από τα τείχη της Δυτικής Τάφρου – Στη ΜΕΘ ο ένας, χειρουργήθηκε ο δεύτερος
- Blue Star Patmos: Απαγόρευση απόπλου στη Ρόδο λόγω εμπλοκής αντικειμένου στην προπέλα
- ΗΠΑ: Επιβράδυνση της απασχόλησης τον Σεπτέμβριο – Στις 29.000 οι νέες θέσεις εργασίας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.