Μια εύκολη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για νόστιμους χταποδοκεφτέδες. Για την προετοιμασία θα χρειαστείτε 20 λεπτά και για το μαγείρεμα 70 λεπτά. Η συνταγή βγάζει περίπου 16-17 μερίδες.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Αρχικά, αφαιρούμε το στόμα και τα μάτια του χταποδιού.
  • Ρίχνουμε το χταπόδι σε μία κατσαρόλα με τους κόκκους από το πιπέρι, τα φύλλα δάφνης και το ξίδι.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία μεμβράνη και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά με 1 ώρα ανάλογα το πόσο τραγανό θέλουμε το χταπόδι μας.
  • Μόλις βράσουμε, αφαιρούμε τους κόκκους πιπεριού που μπορεί να έχουν κολλήσει πάνω στο χταπόδι και το χοντροκόβουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Λαχταριστό πολίτικο Κιουνεφέ από τον Άκη Πετρετζίκη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα μυστικά για την τέλεια σκορδαλιά από την Αργυρώ