Menu
0.48%
Τζίρος: 200.00 εκατ.

Η Cosco προχωρεί σε κατασκευή 18 πλοίων αξίας 2,9 δισ. δολαρίων

Comments

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενδέχεται να αποφασίσει στις 4 Μαΐου την κατάργηση του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ, υποστηρίζει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο μια πηγή που έχει γνώση των συζητήσεων που γίνονται γύρω από το θέμα αυτό. Μια τέτοια απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ θα ενέτεινε περαιτέρω την ένταση στις σχέσεις της με το Βερολίνο. Η Γερμανία ήταν ανέκαθεν υπέρμαχη του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ επειδή είναι ίσης αξίας με το παλιό 1.000μαρκο και γιατί οι Γερμανοί κατά παράδοση προτιμούν να κάνουν τις συναλλαγές τους με μετρητά και όχι με πλαστικό χρήμα.

Εάν η ΕΚΤ αποφασίσει τελικά υπέρ της κατάργησης, είναι πολύ πιθανόν ότι θα επιλέξει μια μακρά μεταβατική περίοδο. Τα παλιά χαρτονομίσματα δεν θα αχρηστευθούν, ούτε θα αναγκαστούν όσοι τα έχουν στην κατοχή τους να τα ανταλλάξουν, είπε μια δεύτερη, καλά πληροφορημένη πηγή.

Η ΕΚΤ εξετάζει το ενδεχόμενο να σταματήσει να τυπώνει χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, παρά τις αντιρρήσεις της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, με το σκεπτικό ότι χρησιμοποιούνται από εγκληματίες για να χρηματοδοτούν τις δραστηριότητές τους. Οι επικριτές της υποστηρίζουν ότι η ενέργεια αυτή δεν πρόκειται να περιορίσει την εγκληματική δραστηριότητα αλλά αντιθέτως θα παραβιάσει ατομικές ελευθερίες και θα μειώσει το ποσό των μετρητών σε κυκλοφορία.

Αναζητώντας μια συμβιβαστική λύση, η ΕΚΤ είναι πιθανόν να σταματήσει από το 2018 να τυπώνει και να δίνει στην κυκλοφορία το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ, το οποίο όμως θα εξακολουθήσει να χρησιμοποιείται επ’ άπειρον για συναλλαγές. Μια παρόμοια πρακτική είχε υιοθετήσει η Μπούντεσμπανκ, η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας το 2002, όταν το μάρκο αντικαταστάθηκε από το ευρώ.

Powered by  IOLCUS Investmens ΑΕΠΕΥ: Οι αγορές αλλάζουν. Η προσαρμογή είναι απαραίτητη . 

iolcus - logo

Διαβάστε ακόμα: 

http://www.mononews.gr/tromos-stis-9-maiou-dimosievonte-ola-ta-aorata-onomata-ton-panama-papers/41201

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρίτη τετραετία: Aν δεν αλλάξει το κράτος θα το πληρώσει η δημοκρατία
Ένα αμφίψωμο για τον Άδωνη Γεωργιάδη
O πόλεμος κατεβαίνει στο βυθό: Η αόρατη μάχη για τον έλεγχο των θαλασσών
«Μου ’ρχεται εμετός»: Ο Καζαντζάκης, ο σφαγέας Μλάντιτς και ο… φίλος του Πάνου Καμμένου
Εκατομμύρια βιβλία, δώρο από την Ντόλι Πάρτον
Μαλλιοτράβηγμα Αντιπροεδρίας
Μια ακόμη ΔΕΘ των Μαυρογυαλούρων και των «πέτσινων» επιταγών
ΔΕΘ: Το τελετουργικό έμεινε, ο θεσμός χάθηκε
Η αυτοαναίρεση του αυτοπροσδιορισμού
Η αποκαθήλωση της Μαρίας Καρυστιανού – Η μάνα των Τεμπών και το… άδειο πουκάμισο