ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κατά 3 εκατομμύρια έχουν αυξηθεί οι οφειλέτες του Δημοσίου από το 2009 έως σήμερα. Πλέον ανέρχονται σε 4,2 εκατομμύρια, καθώς η υπερφορολόγηση οδήγησε στην εκτίναξη κατά 188% των ληξιπρόθεσμων οφειλών κατά τα χρόνια των μνημονίων.
Η εφορία μπρος στη διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογουμένων απαντά με κατασχέσεις.
Συγκεκριμένα στο φετινό 10μηνο έγιναν 105.000 κατασχέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς, αριθμός που αντιστοιχεί σε 52 κατασχέσεις την ώρα ή περίπου σε μια κατάσχεση ανά λεπτό των εργάσιμων ημερών και ωρών.
Σύμφωνα με την “Καθημερινή”, οι κατασχέσεις δεν αφορούν μόνο μεγάλες οφειλές, αλλά κυρίως μικρά χρέη ακόμη και για 500 ευρώ. Παρά την ένταση των αναγκαστικών μέτρων, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ωστόσο αυξάνονται και προσεγγίζουν τα 9 δισ. ευρώ από την αρχή του έτους. Από την άλλη, όσο περνάει ο καιρός τόσο και πιο αναποτελεσματικό γίνεται το μέτρο των κατασχέσεων, αφού οι λογαριασμοί αδειάζουν, καθώς οι οφειλέτες αποφεύγουν να αφήνουν χρήματα σε αυτούς.
Έτσι, οι τράπεζες χάνουν καταθέσεις, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται η παραοικονομία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έρχονται κατασχέσεις για 636.000 οφειλέτες του Δημοσίου-Πώς να τις αποφύγετε
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δίκη για υποκλοπές: Απίστευτη κατάθεση εκπροσώπου της KRIKEL – «Οσα είπα στην Επιτροπή της Βουλής ήταν στημένα»
- Έρικ Σουόλγουελ: «Ορκισμένος εχθρός» του Τραμπ και υποψήφιος κυβερνήτης της Καλιφόρνια
- Ολυμπία Οδός: Σε λειτουργεία ο σταθμός εξυπηρέτησης βαρέων οχημάτων στην Αθηνών – Πατρών
- Κώστας Τσιάρας: Εισαγγελική παρέμβαση από Άρειο Πάγο για τις καταγγελίες σχετικά με την ευλογιά προβάτων