ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ικανοποιημένος δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Μαξίμου για την απόφαση της Ιεραρχίας.
Αν και το Μαξίμου στην ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει πως θα προχωρήσει άμεσα στην «εκπόνηση Σχεδίου Νόμου, στο πλαίσιο του Κοινού Ανακοινωθέντος της 6ης Νοεμβρίου» για το οποίο στη συνέχεια θα ειδοποιηθεί η Εκκλησία, πριν κατατεθεί στη Βουλή, (ξεκαθαρίζοντας πως είναι δική της απόφαση το ζήτημα της μισθοδοσίας των κληρικών, υπονοώντας την διαφωνία της με την απόφαση της Ιεραρχίας), ο Αρχιεπίσκοπος στέκεται στη «συνέχιση του διαλόγου» που υποστηρίζει πως θα πράξει η κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για την ανάγκη «από κοινού συνεργασία».
Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε:
“Με ικανοποίηση χαιρετίζω την δήλωση του κ. Πρωθυπουργού σχετικά με την σημερινή ομόφωνη απόφαση της έκτακτης Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και την συνέχιση του ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας για τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Η από κοινού συνεργασία αποτελεί ένα περαιτέρω βήμα για την εμβάθυνση των διακριτών μας ρόλων στο πλαίσιο πάντα της από κοινού εξυπηρέτησης των συμφερόντων του λαού μας”.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στα «όπλα» το Μαξίμου: «Εμείς αποφασίζουμε για τους κληρικούς» – Μετατρέπει σε νομοσχέδιο την αρχική συμφωνία!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ομόφωνη απόφαση από την Ιεραρχία: Δεν συζητάμε αλλαγή της μισθοδοσίας των κληρικών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πώς θα είναι ο νέος Τειρεσίας – Το σχέδιο Ξηρουχάκη μετά το deal με την Equifax
- Χ. Χατζηχριστοδούλου (ΕΟΔΥ): Τα έργα του ΤΑΑ, οι εποχικές ιώσεις, τα fake news και οι στόχοι του 2026
- Βασίλης Σπηλιωτόπουλος: Τα πράγματα κρέμονταν από μια κλωστή
- Chanel La Pausa: H βίλα της Coco που φιλοξένησε τον Dalí και τον Churchill ανοίγει και πάλι τις πόρτες της