ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
To bull market των τραπεζών, τι συμβαίνει με ΟΠΑΠ – ΟΤΕ, ο Βακάκης, το παλτό JUMBO και οι βόλτες με τα mega yachts, το big deal του Προκοπίου, όλη η αλήθεια για το Θριάσιο 1 και την Κιμπερλι, η Όλγα και το παρασκήνιο της Α’ Αθήνας
Talk of the town η λίστα mononews100, τι είπαν ΚΜ και Όλγα, ποιοι αγοράζουν Βιοχάλκο, Cener, Aegean, το ράλι σε Eurobank – Alpha, το δίλημμα του Μυλωνά, οι περίεργες προμήθειες του Δ. Αθηναίων, τα ψώνια Λαιμού, Μαρτίνου, Ιγγλέση, Τσάκου, τα μηνύματα της Κίμπερλι σε υπουργό, και η άγνοια της κόκκινης Άννας
Έφτασε στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τη σύσκεψη με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας ενόψει της 83ης ΔΕΘ.
«Είναι η πρώτη φορά, μετά από 8 χρόνια, που πρωθυπουργός της Ελλάδας θα μιλήσει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και θα παρουσιάσει το σχέδιο της δικής του κυβέρνησης», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην εισαγωγική τοποθέτησή του.
Το ζήτημα είναι το σχέδιο που θα παρουσιάσει να μην είναι μόνο της κυβέρνησης, αλλά να περιέχει και τις προτάσεις των παραγωγικών φορέων, γι αυτό γίνεται και η σύσκεψη, είπε ο πρωθυπουργός.
Για την 83η ΔΕΘ τόνισε ότι σηματοδοτεί το πέρασμα στη νέα εποχή για την Ελλάδα, μετά την έξοδο από τα μνημόνια και έστειλε το μήνυμα λέγοντας ότι «μπορούμε πια να αισιοδοξούμε, χωρίς να εφησυχάζουμε».
«Για πρώτη φορά, μετά από 8 χρόνια, δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος και θέλω να συζητήσω μαζί σας για τη δίκαιη κατανομή του», επισήμανε ο πρωθυπουργός, λέγοντας πως προτεραιότητα έχει η ελάφρυνση των κοινωνικών στρωμάτων που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ταυτόχρονα έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην πραγματοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για να μην γυρίσει η χώρα στις πολιτικές που την οδήγησαν στη χρεοκοπία.
Η κυβέρνηση είπε έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και αυτό θα εξειδικεύσει για την περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης στη διάρκεια της σύσκεψης.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η η Βόρεια Ελλάδα είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, μπορεί να γίνει η «ατμομηχανή» της βιομηχανικής ανάπτυξης, η «καρδιά». της αγροτικής παραγωγής και της μεταποίησης.
Για τη Θεσσαλονίκη επισήμανε πως με την επίλυση του ονοματολογικού της πΓΔΜ, θα γνωρίσει μια ραγδαία ανάπτυξη τα επόμενα τέσσερα χρόνια και θα γίνει πραγματικά η πρωτεύουσα των Βαλκανίων και όχι μια πόλη που θα παρακαλάει φέρνοντας τον τίτλο της συμπρωτεύουσας.

Παρατήρησε ότι είναι η δεύτερη φορά που πραγματοποιείται η σύσκεψη με τους φορείς της Β. Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη και όχι στην Αθήνα, όπως γινόταν παλιά, πριν λειτουργήσει το Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και σημείωσε πως αυτό δείχνει ότι η Θεσσαλονίκη δεν είναι «φτωχός συγγενής».
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ είναι οι ΗΠΑ και πως η 83η ΔΕΘ είναι η μεγαλύτερη της δεκαετίας.
Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι αναπληρωτές υπουργοί Βιομηχανίας Στέργιος Πιτσιόρλας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, οι υφυπουργοί παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος, Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης, Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου και ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας.

Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γεροβασίλη: «Η εμμονή της ΝΔ με τον Ρουβίκωνα δείχνει την ιδεολογική της απομόνωση»
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη (video)
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στοιχεία για τις ιατρικές γνωματεύσεις του Άρη Φλώρου ζητά ο ΙΣΑ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 1,7% στα οδικά τροχαία δυστυχήματα τον Νοέμβριο
- Μητσοτάκης: Ξεκινάνε τα μεγάλα έργα στην Κρήτη – Στην τελική ευθεία το αεροδρόμιο στο Καστέλλι και ο ΒΟΑΚ «Χανιά – Ηράκλειο»
- Χιλιάδες πασίγνωστα προϊόντα ανακαλούνται λόγω μόλυνσης από τρωκτικά – Ανάμεσά τους Cheerios, Pringles και Nutella
- Novo Nordisk: Σε υψηλό 5μήνου οδεύει η μετοχή – Στο επίκεντρο το χάπι Wegovy
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.