ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η ιταλική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ανακαλέσει τη σύμβαση παραχώρησης στην εταιρία διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων Autostrade per l’Italia μετά την κατάρρευση μιας οδογέφυρας στη Γένοβα αυτή την εβδομάδα, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λουίτζι ντι Μάιο.
«Το λέω αυτό καθαρά, υπάρχει σαφής πολιτική βούληση: θέλουμε να ανακαλέσουμε την παραχώρηση», έγραψε ο ντι Μάιο στο Facebook επαναλαμβάνοντας τα σχόλια που είχε κάνει σε τηλεοπτική συνέντευξη χθες βράδυ.
Άλλα μέλη του κυβερνώντος συνασπισμού σε δηλώσεις τους είχαν αφήσει να εννοηθεί πως η κυβέρνηση μπορεί να σκέπτεται λιγότερο δραστικά μέτρα εναντίον της Autostrade, όπως την επιβολή προστίμου ή απλώς την ανάκληση της παραχώρησης μόνο του αυτοκινητοδρόμου όπου κατέρρευσε η γέφυρα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γένοβα: Ακόμη 10 έως 20 άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια της γέφυρας
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στη γέφυρα της Γένοβας δεν έγινε ποτέ έκτακτη συντήρηση αν και χρειαζόταν, καταγγέλλει μηχανικός
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τραγωδία στη Γένοβα: Ταχύτατη απόδοση ευθυνών από την κυβέρνηση, ποιοι ευθύνονται, ο ρόλος της Μαφίας (pics)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Παπασταύρου: Οι 11 πρωτοβουλίες για την ενέργεια, τα δάση, τις θάλασσες, την χωροταξία
- Ίδρυμα Αικ. Λασκαρίδη: Παρουσιάζει το podcast Σύρος, η άνοδος μιας νέας ναυτιλιακής πόλης
- Εμμ. Τσικαλάκης: Θα συνεχίσουμε σθεναρά να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των ναυτικών
- Χρηματιστήριο: Νέα αντίδραση από Metlen, focus σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και «νερά»