ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο, με απόφασή του, απέρριψε την αίτηση της MIG εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, με την οποία διεκδικούσε ποσό 1,05 δισεκατομμυρίων ευρώ ως αποζημίωση σε σχέση με την επένδυσή της στην πρώην Λαϊκή Κυπριακή Τράπεζα.
Ο γενικός εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κώστας Κληρίδης, αναλύοντας τα κύρια σημεία της δικαστικής απόφασης, ανέφερε ότι η διεθνής διαιτησία απέρριψε όλα τα επιχειρήματα των απαιτητών και δικαίωσε τις θέσεις της Κύπρου. Πρόσθεσε ότι το Δικαστήριο έκρινε ότι «οι πράξεις της Λαϊκής κατά τον ουσιώδη χρόνο δεν μπορούν να αποδοθούν στην Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία δεν φέρει οποιανδήποτε ευθύνη για τις ενέργειες της Τράπεζας, παρότι κατείχε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών».
Ο κ. Κληρίδης τόνισε ότι το Δικαστήριο επιδίκασε υπέρ της Κυπριακής Δημοκρατίας ποσό πέντε εκατομμυρίων ευρώ στους αιτητές για έξοδα στη διαχείριση της υπόθεσης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ραγδαίες εξελίξεις: Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο συγκαλεί στις 17:00 ο Αλέξης Τσίπρας
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνεχίζεται το θρίλερ με τα δίδυμα κοριτσάκια: Στο νεκροτομείο για πρόσθετο DNA οι συγγενείς
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στο πλευρό των πυροπαθών ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών για την ανακούφιση των πληγέντων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων: Καταδίκασε τη Ρωσία για την «απάνθρωπη» μεταχείριση Ναβάλνι
- Ο.Λ. Κέρκυρας: Αυξημένες κατά 20,3% οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων φέτος – Αναμένονται περίπου 1 εκ. επιβάτες
- Bitcoin: Ασθενής ανάκαμψη και φόβοι για υποχώρηση προς τα $70.000
- Carbon Farming Schools 2025: ΔΕΗ και Open Farm προωθούν τη βιώσιμη γεωργία στους μαθητές
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.