ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μετά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα ακολούθησε η εντυπωσιακή άνοδος της μετοχής η οποια έφτασε σε ιστορικά υψηλά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τελευταίου τριμήνου. Για πρώτη φορά ύστερα από τρία διαδοχικά τρίμηνα κάμψης καταγράφηκε άνοδος 2,76% των πωλήσεων στη Βόρεια Αμερική, αγορά που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους επενδυτές αλλά και την ίδια τη Nike για λόγους γοήτρου. Εδώ και ένα χρόνο η εταιρεία υποσχόταν ότι η μειωμένη ανάπτυξη και η πτώση εσόδων στη μεγαλύτερη αγορά της θα είναι βραχυπρόθεσμη. Και απέδωσε τη μεγαλύτερη ευθύνη στο λιανεμπόριο και το κλείσιμο πολλών καταστημάτων των συνεργαζόμενων με αυτή επιχειρήσεων. Ενώ το ρόλο της έπαιξε και η άνοδος της Adidas που βρήκε τρόπους να κερδίσει πελάτες.
Η μετοχή της Nike εκτοξεύτηκε 11% στα 79,82 δολάρια, η υψηλότερη τιμή από την είσοδο της εταιρείας στο χρηματιστήριο το 1980.

Εκτός Βορείου Αμερικής, απ΄ όπου προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της εταιρείας, η αλματώδης ανάπτυξη συνεχίστηκε. Οι πωλήσεις στην Κίνα για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαΐου ανέβηκαν 35%, ενώ τα έσοδα από Ασία-Ειρηνικό και Λατινική Αμερική αυξήθηκαν 12%. Οι πωλήσεις στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική ανέβηκαν 24%. Οι συνολικές πωλήσεις έφτασαν τα 9,8 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 9,4 δισ.
Τα κέρδη εν τω μεταξύ αυξήθηκαν χάρη στις περικοπές φόρων που εφαρμόστηκαν πέρυσι στις ΗΠΑ. Ο συντελεστής της Nike έπεσε στο 6,4% και της γλίτωσε 82 εκατ. δολάρια σε φόρους.
Ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η εταιρεία αναβάθμισε τις προβλέψεις της για το τρέχον οικονομικό έτος και πλέον κάνει λόγο για αύξηση πωλήσεων που θα πλησιάζει το 10%. Επίσης ανακοίνωσε πως θα προβεί σε επαναγορά ιδίων μετοχών αξίας 15 δισ. δολαρίων μετά το τέλος του οικονομικού έτους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- MSCI Greece Standard: Καμία νέα εισαγωγή – Στις 8 οι μετοχές του δείκτη
- Αλίκη Μαρτίνου: Η τέχνη ιστορικά συνδέεται με τη φιλανθρωπία
- Η μεθανόλη στη ναυτιλία: Aπό το FuelEU και το EU ETS στη στρατηγική τοποθέτηση κεφαλαίου
- Το ράλι της 3E, το νέο deal Εξάρχου και Aktor, το big short στην Bylot και ο Τράμπ, το beef Βαρδινογιάννη – Γκάλι, τι αγοράζει ο Προκοπίου, το χωριό του Πιερρ και ο λαμπερός γάμος Δασκαλάκη – Χασιώτη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.