Menu
-0.67%
Τζίρος: 218.55 εκατ.

Μαζωνάκης: «Ο Γιώργος δεν είχε διαθήκη» λέει ο πρώην δικηγόρος του

            
The Wiseman
the wise man

Ένας «βασιλιάς» με το Change4Ellaktor και ο έμπειρος παίκτης του Λεωνίδα

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ • 15.06.2018
Ελλάκτωρ: Όλοι στην μάχη, απο Funds μέχρι και εταιρίες PR
ΕΠΟΜΕΝΟ • 20.06.2018
Change4ELLAKTOR: Ολο το πλάνο Καλλιτσάντση για τους μετόχους της ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Ένας «βασιλιάς» με το Change4Ellaktor

Την πολυεθνική εταιρεία συμβούλων D.F.King με έδρα στην Νέα Υόρκη, μια από τις πλέον εξειδικευμένες σε θέματα διαδικασιών γενικών συνελεύσεων, προσέλαβε η πρωτοβουλία Change4Ellaktor, των αδελφών Καλλιτσάντση.

Η D.F.King έχει χειριστεί εκατοντάδες περιπτώσεις αλλαγής διοικητικών συμβουλίων, αντιπαραθέσεων μεταξύ μετόχων παρέχοντας υπηρεσίες σε 32 χώρες. Χειρίζεται, μεταξύ άλλων, θέματα θεσμικών επενδυτών και ομολογιούχων και ζητήματα αντιπροσώπευσης και πληρεξουσιότητας, εξαιρετικά κρίσιμα δηλαδή στην προσπάθεια που καταβάλλεται από την πλευρά Καλλιτσάντση για την αλλαγή σελίδας στην Ελλάκτωρ.

Senior Director του γραφείου της D.F.King στο Λονδίνο είναι η Aemilia Varfis, γνωστή ευρύτερα στην ελληνική κεφαλαιαγορά, πρώην στέλεχος της Sodali, η οποία είχε συμμετοχή σε πολλά project – στο σκέλος των ξένων θεσμικών επενδυτών και μετόχων – για ελληνικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων τη συγχώνευση Μυτιληναίος – ΜΕΤΚΑ, την ανακεφαλαιοποίηση της Alpha Bank και το delisting της ΒΙΟΧΑΛΚΟ.

Έμπειρος παίκτης της αγοράς 

Από την πλευρά τους το στρατόπεδο Μπόμπολα – Κούτρα, επιχειρεί να συσπειρώσει τους εργαζόμενους και προαναγγέλλει ότι άμεσα ολοκληρώνεται από εξειδικευμένο οίκο του εξωτερικού η Στρατηγική Αναδιάρθρωση και Λειτουργική Δομή του ομίλου. Θα προλάβει να εφαρμοστεί μέχρι την επικείμενη γενική συνέλευση;

Παντως με το στρατόπεδο των δυο εχει συμμαχήσει και έμπειρος έλληνας παίκτης της αγοράς. Ξέρει απέξω και ανακατωτά τους θεσμικούς και εκτιμάται οτι θα δώσει σημαντική βοήθεια στους κ. Μπόμπολα και Κούτρα. 

Παλεύουν για τις θέσεις τους στην Επ. Κεφαλαιαγοράς

Τα προβλήματα της οικογένειας Κουτσολιούτσου δεν τελειώνουν  σύντομα. Το νέο μπλέξιμο με τους ελέγχους που υποτίθεται ζήτησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τι συμφώνησαν με την ΕΥ, τι είδους τελικά έλεγχος ξεκίνησε και ποιος τελικά αποφάσισε, παραπέμπει σε μια λέξη: τραγέλαφος.

Για να γνωρίζετε, αγαπητοί αναγνώστες, από τη Folli Follie λένε πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ήταν πλήρως ενήμερη για το ότι η ΕΥ θα πραγματοποιούσε προσυμφωνημένες διαδικασίες σε συγκεκριμένα κονδύλια των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας για τη χρήση 2017 και δεν είχε φέρει αντιρρήσεις ή για να είμαστε πιο ακριβείς δεν πήρε θέση.

Στο δ.σ. της περασμένης Πέμπτης όμως, η Επιτροπή επέλεξε να δείξει το… άτεγκτο πρόσωπό της και να κατακεραυνώσει την εταιρεία αποφασίζοντας την υποβολή αίτησης σε αρμόδιο δικαστήριο για τη διεξαγωγή έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου. 

Αν η Επιτροπή ήταν το ίδιο αποφασιστική από την πρώτη ημέρα της υπόθεσης, ίσως να μην φθάναμε μέχρι εδώ. 

Αλλά βλέπετε, εκείνη την ημέρα το προεδρείο της Επιτροπής αρκέστηκε στις διαβεβαιώσεις της εταιρείας και ο κ. Γκότσης αποφάσισε να μη χάσει το ταξίδι στη Βουδαπέστη. Τώρα, τρέχουν για να σώσουν τα προσχήματα και τις θέσεις τους.

Η ουσία, πάντως, δεν αλλάζει: τα λεφτά στο ταμείο, εκτός τεράστιου απροόπτου, δεν υπάρχουν.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι η προσπάθεια θα είναι εύκολη. Η Folli – Follie έχει μακροχρόνιες σχέσεις με τους προμηθευτές της, είναι πάντα τυπική στις υποχρεώσεις της και τηρεί στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της παραμένοντας εμπορικά ένας ισχυρός αντίπαλος.

Μπαίνει και δεύτερος ελεγκτής στη Folli

Τρίτοι παρατηρητές λένε πως η επικοινωνία μεταξύ Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και FFG είναι πλέον  προβληματική, εάν όχι ψυχροπολεμική. Κοινό σημείο επαφής δεν υπάρχει καθώς υπάρχει η αίσθηση ότι ο ένας προσπαθεί να αδειάσει τον άλλον.

Την επικοινωνία με τις αρχές για λογαριασμό της εταιρείας έχει αναλάβει ο κ. Φραγκίσκος Γρατσώνης, CFO, και μεγάλο μέρος της απέναντι πλευράς ο κ. Αυλωνίτης. 

Μετά το φιάσκο της πρώτης περιόδου, η Επιτροπή θεωρεί ότι η εταιρεία απλά είναι μη συνεργάσιμη και έχει χαθεί το τεκμήριο της αθωότητας. Από την ΕΥ, λίγα πράγματα. 

Η αγορά περιμένει να γυρίζουν οι επικεφαλής από το Μόντε Κάρλο και την βράβευση του Επιχειρηματία της Χρονιάς για να φανεί  τι τελικά θα αποφασιστεί. Το πιθανότερο είναι να μπει και δεύτερη ελεγκτική εταιρεία, από τις BIG4, για να τρέξει το full audit.

Υπάρχει πρόβλημα με την αίτηση της Επ. Κεφαλαιαγοράς;

Η αίτηση της Επιτροπής για διαχειριστικό έλεγχο, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως έγινε με «βάσει της περίπτωσης (β) της παρ. 1 του άρθρου 40 του κ.ν.2190/1920». Νομικές πηγές αναφέρουν ως προ ημερών δημοσιεύθηκε ο νέος νόμος για τις Ανώνυμες Εταιρείες και δεν ισχύει πλέον το άρθρο 40 που παλιού ΚΝ 2190/1920, κατά συνέπεια η Ε.Κ. πρέπει να υποβάλει αίτηση με το νέο Νόμο. Ισχύει;

Σαράντης vs Κουτσολιούτσου: It’s just business

Λένε ότι στις μπίζνες και στον πόλεμο δεν υπάρχουν κανόνες. Ίσως αυτό να είχαν στο μυαλό τους ορισμένοι –ελάχιστοι – ανταγωνιστές της Folli Follie όταν έστελναν επιστολές με συγκεκριμένους αποδέκτες, κάνοντας λόγο για μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία της οικογένειας Κουτσολιούτσου και ουσιαστικά δηλώνοντας έτοιμοι να αναλάβουν συμβόλαια αντιπροσώπευσης , brands και franchise σε περίπτωση που η FFG καταρρεύσει.

Ποιος μπορεί άραγε να ψέξει τη Sarantis για το ζωηρό ενδιαφέρον της να κερδίσει τα δικαιώματα αποκλειστικής αντιπροσώπευση και διανομής στην Ελλάδα του χαρτοφυλακίου αρωμάτων  της Procter & Gamble Prestige, των προϊόντων της Shiseido,  προϊόντων του κολοσσού της  COTY (Gucci, Boss, Escada κ.α) ή της BPI (Dolce&Gabbana Fragrances) που σήμερα διαθέτει η Folli Follie σε περίπτωση που «γονατίσει» η εταιρεία της οικογένειας Κουτσολιούτσου; Με τη λογική των αδελφών Σαράντη, ουδείς.

Έτσι κι αλλιώς με τον πατήρ και υιό Κουτσολιούτσου οι σχέσεις δεν ήταν ιδιαίτερα θερμές.

Η ευκαιρία κάποιος να «κοντύνει» έναν μεγάλο του ανταγωνιστή δεν έρχεται συχνά.

Παρών ο Β. Αποστολόπουλος στη MIG;

Σήμερα Δευτέρα, το αργότερο Τρίτη θα ανακοινωθεί η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η Apostolopoulos Holdings κατά των Τράπεζας Πειραιώς, MIG, Υγεία προκειμένου να μπλοκάρει τη διαδικασία πώλησης του 70,38% του Υγεία στην CVC Capital.

Από την πλευρά του Ιατρικού εκτιμούν πως το δικαστήριο θα εκδώσει ευνοϊκή απόφαση. 

Αντίθετα, στο στρατόπεδο της MIG δεν ανησυχούν ιδιαίτερα, θεωρώντας πως δεν υπάρχουν σοβαρά επιχειρήματα. 

Αυτό που δεν περιμένουν είναι να δουν αυτοπροσώπως τον Β. Αποστολόπουλο στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας ως κάτοχο μίας (αριθμός 1) μετοχής. Ναι, ακούστηκε και αυτό.

the wise man
the wise man
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί είναι happy οι μέτοχοι της Star Bulk, το κρίσιμο 48ωρο των μετοχών, ο σασμός του Πιερρ, πού πάει ο Μεγάλου, η υπόσχεση Βρεττού, οι νέες business της Μιλένας Παππά, η επιστροφή του consigliere Νικηφοράκη στον ΚΜ, οι αμαζόνες του Άδωνι και τα Chanel της Δάφνης
To πάρτι διαρκείας, η πρεμιέρα με κέρδη του Παππά, ο Τσακαλώτος έχει δουλειές, οι 350 του Skyline Havens, το big deal στα ξενοδοχεία, και οι μικροί εμφύλιοι στην Νέα Δημοκρατία
Γιατί άλλαξε το momentum σε Πειραιώς και Alpha, η JP Morgan και τα μυστικά των μετοχών, τι έλεγε ο Εξάρχου για το LNG, τα σπίτια του Τσουβελεκάκη, το νέο yacht των 80m των Coustas (μεγαλύτερο του Τσάκου) και γιατί έχει νεύρα ο Νικόλαος ο Α΄
Τα super κέρδη των τραπεζιτών, το πάρτι διαρκείας Βαρδινογιάννη – Σιάμισιη, μια… περίεργη προσφορά από τη ΓΕΚ, η επιτυχία του Παππά, ο αξιολάτρευτος Νικόλαος ο Α’ με τις μπαταρίες και ποιος είναι ο μαρτυριάρης του ΔΑΑ
Το σκληρό ροκ σε Optima, Alpha, ΕΛΠΕ, γιατί «σαρώνει» η Star Bulk, τι λέει το ΔΝΤ στις τράπεζες, ο Νικόλαος (Τσάφος) ο Α΄ και το ατόπημα επιχειρηματία, το νέο hot εφοπλιστικό ζεύγος και ο Δημήτρης Δέμος στο My Story
Γιατί η Goldman κάνει κουμάντο, οι υπέροχες 4, τα μυστικά σε ΔΕΗ, Οptima, Dimand, ο Πιερ φέρνει το City στην Αθήνα, το βιβλίο του Καραμούζη, η νέα ήττα της Μιχάλη (NN) και τι λένε τα νέα γκάλοπ
Χρυσοφόρος άνεμος πάνω από το Μαρούσι, τι συμβαίνει σε Coca Cola και Βιοχάλκο, ο Rokos, οι φίλοι του και ο … Έλληνας ξάδελφος, η ζωάρα του Καματάκη (with other people’s money) και η φυλακή, οργή βιομηχάνων για Τσάφο, ξεκινάει το IPO στην Star Bulk
Οι super τράπεζες και η ΔΕΗ, πώς έφερε o Πιερρ στην Αθήνα τον Rokos και τα λεφτά του, ο «τυχερός» Πέτρος Παππάς, η δυναμική Παληαρούτα, το ΥΠΕΞ και οι περίεργες δουλειές με την VISA και γιατί επισπεύδει το κόμμα ο Σαμαράς
Το ράλι των τραπεζών και η Βιοχάλκο, το IPO της StarBulk, ο πρωταγωνιστής Πιέρρ, η αγωνία του Αβραμόπουλου, το φιλί Χρυσοχοΐδη στην Αγαπηδάκη, τα 30 πλοία του VV, το νέο εφοπλιστικό ζευγάρι, το πάρτι της Μουνδρέα και το νέο mansion του Οικονόμου (φωτό)
Η έφοδος του Τσίπρα στις θυρίδες, οι υπέροχες 6, το colpo grosso της ΑΕΜ, οι φήμες Προκοπίου για Lamda, o insider της Jumbo, τα όχι του Παπακωνσταντίνου, η Telekom του Νεμπή, και ο Ανδριόπουλος της Dimand στο My Story