• Ροή Ειδήσεων

    Ελλάκτωρ: Όλοι στην μάχη, απο Funds μέχρι και εταιρίες PR

    the wise man

    the wise man


    Ανένδοτος στην Ελλάκτωρ

    Το Amber Capital είναι ένα από τα fund που αναμένεται να συνταχθεί με την πλευρά Καλλιτσάτση στον «ανένδοτο» κατά των Μπόμπολα – Κούτρα. Το βρετανικό επενδυτικό κεφάλαιο του Joseph Oughourlian εμφανίζεται να κατέχει ποσοστό 5,5% του Ελλάκτορα, το οποίο εάν προστεθεί στο 13,5% που συνολικά κατέχει η πλευρά Καλλιτσάντση, μειώνεται η απόσταση από το «μπλοκ» Κούτρα – Μπόμπολα.

    Ωστόσο, πολύ κρίσιμο είναι ποιο στρατόπεδο θα διαλέξουν τα funds που συνολικά κατέχουν ένα 30% του μετοχικού κεφαλαίου του Ομίλου. Εδώ, ρόλο για λογαριασμό των αδελφών Καλλιτσάντση θα παίξει η Rothschild που έχει επιστρατευτεί για να προσελκύσει υφιστάμενους αλλά και νέους επενδυτές που θα βοηθήσουν τα σχέδιά τους για την επόμενη ημέρα του ομίλου Ελλάκτωρ. 

    Κατά καιρούς, έχει ακουστεί ότι θέση στο μετοχικό κεφάλαιο του ομίλου είχαν ονόματα όπως της Welligton, BlackRock, Allianz, Kairos, Vanguard και Horizon.

    Η πλευρά Μπόμπολα τα τελευταία 24ωρα καταστρώνει την αντίδρασή της, αρχικά επικοινωνιακά.  Μάλιστα λέγεται οτι προσέλαβε εταιρία PR.  Γιατί ειναι αλήθεια οτι και οι επικοινωνιακές εντυπώσεις μετράνε. 

    Ένα από τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει είναι οι σχέσεις της με τους ξένους θεσμικούς. 

    Αυτό το κομμάτι για χρόνια το είχε επωμιστεί ο Τάσος Καλλιτσάντσης. Επίσης, στο εξωτερικό και ιδιαίτερα σε χώρες όπως η Μ. Βρετανία, δίπλα στον χαρακτηρισμό Greek oligarchs βρίσκεται (και) το όνομα Μπόμπολας. Bummer, που θα έλεγαν στο City.

    Don’t hold your breath

    Τελικά δεν θα χρειαστεί να προσδεθεί κανείς γιατί την Τρίτη υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ της Folli Follie Group και της EY για τον έλεγχο επί των οικονομικών καταστάσεων της εισηγμένης.

    Το θέμα ήταν τυπικό και είχε ως προϋπόθεση την προηγούμενη συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της νέας Επιτροπής Ελέγχου, η οποία πραγματοποιήθηκε. 

    Όπως έγραψε και η στήλη, τι είδους έλεγχο θα κάνει η ΕΥ και πόσο θα διαρκέσει είναι άλλη ιστορία…

    Γκρίνια για Alpha και Nomura

    Δεν εμφανίζονται ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την Nomura οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό για την πώληση της Forthnet. 

    Όπως πληροφορείται η στήλη, η πρωτοβουλία να ανατεθεί η διαγωνιστική διαδικασία στην Nomura ανήκει στην Alpha Bank. Το οποίο εξ αρχής είχε σχολιαστεί διότι ο Αντώνης Τιμπλαλέξης, country manager του οίκου για την Ελλάδα, είναι πρώην στέλεχος της Alpha Bank. Βέβαια, σε μικρές αγορές όπως η Ελλάδα και η Κύπρος τέτοιες συμπτώσεις λογικά είναι δικαιολογημένες.

    Η ουσία είναι πως οι υπόλοιπες τράπεζες είχαν προτείνει άλλους συμβούλους για να τρέξουν το διαγωνισμό, όπως την HSBC για παράδειγμα, η οποία έχει κάνει και σοβαρή προετοιμασία. Σε κάθε περίπτωση ο διαγωνισμός κινδύνεψε να πέσει στα βράχια και έτσι δικαιολογείται ο πανικός των τελευταίων ημερών για τη short list των υποψηφίων.

    Κίνηση-ματ απέναντι στο Διαβαλκανικό της Θεσσαλονίκης;

    Eκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα της Apostolopoulos Holdings για να μπλοκάρει η υφιστάμενη διαδικασία πώλησης του 70,38% του Υγεία στην CVC Capital. Η απόφαση του δικαστηρίου μπορεί να περιπλέξει τα πράγματα ή να δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στο εγχείρημα του CVC να αποκτήσει το Υγεία.

    Ένα εγχείρημα που έχει πολλά ακόμη επεισόδια και στροφές. Μια από αυτές της στροφές φέρει την Hellenic Healthcare (με έδρα το Λουξεμβούργο), που έχει αποτελέσει το “όχημα” για τις προηγούμενες εξαγορές, να συζητά για την εξαγορά κλινικών στη Θεσσαλονίκη. Σημειολογικά, δηλαδή, να παίξει μπάλα στη πόλη όπου κυριαρχεί το Διαβαλκανικό του Ιατρικού Αθηνών. Bypass, θα έλεγε κανείς, για να χρησιμοποιήσουμε μια ιατρική ορολογία.

    Ακούγονται, όμως και άλλα σενάρια που αφορούν στην ίδια την Hellenic Healthcare, στην οποία μετέχουν οι τοπικοί partners του CVC, οι επιχειρηματίες Θεοχαράκης- Σπυρίδης του Metropolitan.

    Σύμφωνα με αυτά, για το ποσοστό του Β. Θεοχαράκη υπάρχει μια πρόταση που δύσκολα μπορεί κάποιος να αρνηθεί. Ενδιαφερόμενος και πιθανός αγοραστής, όμιλος που γνωρίζει πολύ κατά τα θέματα της Υγείας.

    Ετοιμάζεται η Fortress στην Attica

    Εξελίξεις αναμένονται σύντομα με την Attica Συμμετοχών, θυγατρική εταιρεία κατά 89,38% του ομίλου της MIG, και το ιαπωνικών συμφερόντων fund Fortress. 

    Το due diligence έχει ξεκινήσει και σύντομα αναμένονται οι τελικές προτάσεις. Αναμένεται α τεθεί όρος διακράτησης ποσοστού από τη MIG στο νέο σχήμα, κάτι που φαίνεται να έχει αποδεχθεί το Fortress. 

    Το fund δουλεύει για αυτή τη συμφωνία από το 2014 τουλάχιστον. 

    Εισήλθε στην θυγατρική της Attica, Blue Star, αποκτώντας δάνειο που είχε χορηγήσει η Citibank στον όμιλο, ύψους 75 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια η Fortress αγόρασε με έκπτωση ομόλογο 150 εκατ. ευρώ της MIG, το οποίο της πούλησε η Eurobank για 130 εκατ. ευρώ.

    Ετοιμάζεται ο Βασίλης Μπιθαράς για το Χρηματιστήριο

    Το δ.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίου της «Β&F» (BSB) για τη δημόσια προσφορά με καταβολή μετρητών και την εισαγωγή για διαπραγμάτευση στην κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος του Χ.Α. έως 25.000 κοινών ομολογιών της. με την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου έως 25 εκατ.ευρώ.

    Ο όμιλος, συμφερόντων της οικογένειας Μπιθαρά, θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια που θα αντληθούν, κυρίως για την υποκατάσταση υφιστάμενου δανεισμού. 

    Χρειάζεται να κάνει αυτή την κίνηση γιατί πληρώνει πολύ υψηλά επιτόκια για τα δάνεια που έχει πάρει. σε δεύτερο επίπεδο, θα επιδιώξει οργανική ανάπτυξη σε εξωτερικό και Ελλάδα. 

    Ο όμιλος αποτελείται από δύο brands/αλυσίδες καταστημάτων: BSB και Lynne και αριθμεί στο σύνολο του 142 καταστήματα, εκ των οποίων τα 98 βρίσκονται στην Ελλάδα (56 είναι εταιρικά και 42 franchise) και τα 44 βρίσκονται στο εξωτερικό (21 εταιρικά και 23 franchise).

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ