array(0) {
}
        
    
Menu
0.74%
Τζίρος: 178.18 εκατ.

Φωτιά τώρα στη Βάρδα Ηλείας – Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις με 4 εναέρια

            
The Wiseman
the wise man

Αποστολόπουλος για MIG: Το παρασκήνιο μιας αγωγής

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ • 11.06.2018
Χρήστος Μεγάλου: Η ευρωπαϊκή διάκριση για τον CEO της Τράπεζας Πειραιώς
ΕΠΟΜΕΝΟ • 13.06.2018
Οι νέες τραπεζικές μεταγραφές και το εφοπλιστικό event Χατζηιωάννου που ξεχώρισε

Το παρασκήνιο μιας αγωγής

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση είχε η διοίκηση του Ομίλου Ιατρικό Αθηνών χθες το μεσημέρι στο Hilton, για να ανακοινώσει στα media ότι θα επιχειρήσει δικαστικά να μπλοκάρει τη διαδικασία πώλησης του Υγεία στο CVC.

Τα επιχειρήματα της οικογένειας Αποστολόπουλου είναι γνωστά: θεωρεί πως όταν πρέπει να διαγράψεις χρέος, κάτι που θα κάνει η Πειραιώς με την πώληση του Υγεία μέσω MIG, οφείλεις να δημιουργήσεις τις συνθήκες για να μεγιστοποιηθεί το όφελος, ιδιαίτερα στην περίπτωση των τραπεζών που έχουν διασωθεί με χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων.  

Η επιλογή, όπως ειπώθηκε, της CVC έγινε πίσω από κλειστές πόρτες και με αδιαφανή τρόπο και ο όμιλος δεν επανήλθε με καλύτερη προσφορά από αυτή του CVC για το Υγεία, γιατί δεν ήθελε να νομιμοποιήσει μια παράνομη διαδικασία. Υπάρχει, όπως ανέφερε ο νομικός σύμβουλος, ξεκάθαρη fiduciary responsibility.

Πάμε παρακάτω: οι αποδέκτες της αγωγής, Πειραιώς, MIG, Υγεία ενημερώθηκαν για τις προθέσεις του Ιατρικού από τα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου. 

Οι πρώτες τους αντιδράσεις δεν έκρυψαν κάποιο αιφνιδιασμό. Αντίθετα έμοιαζαν να περίμεναν την κίνηση αυτή. Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, “αυτό δεν θα μείνει αναπάντητο”.

Ο Τζώρτζης της ALCO και οι κόντρες με MIG

Στο περιθώριο της συνάντησης και αφού είχαν δημιουργηθεί σχετικές συνθήκες, ο Β. Αποστολόπουλος δεν θέλησε να πάρει θέση εάν στη διεκδίκηση του Υγεία είναι σύμμαχός του ο όμιλος Asklepios. 

Αν κράτησε κλειστά τα χαρτιά του, είναι μια ερμηνεία. Εάν, στο εγχείρημα δεν ακολουθεί ο γερμανικός όμιλος, είναι μια άλλη, εξίσου πιθανή.

Η πλευρά Αποστολόπουλου ξεκαθάρισε ακόμη ότι το ενδιαφέρον τόσο για το Υγεία όσο και για το Ερρίκος Ντυνάν παραμένει και υπογράμμισε πως ο όμιλος Αποστολόπουλου είναι στρατηγικός επενδυτής και όχι οικονομικός όπως το CVC.

Επίσης ανέφερε αρκετές φορές πως υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι για το Υγεία, οι οποίοι, όπως το Ιατρικό, έχουν αποκλειστεί. Σημείωσε επίσης, χωρίς να τον κατονομάσει, πως ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της MIG μετά την Πειραιώς είναι αντίθετος στην πώληση του Υγεία.

Ποιον εννοούσε; Πρόκειται λοιπόν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, για το επιχειρηματία Θ. Τζώρτζη της ALCO που εμφανίστηκε μέσω του Jochen Müller να αποκτά το ποσοστό της MIG που πούλησε το Dubai Group. 

Στον πάγο η Τουρκία για τη Fourlis

Όπως αναμένονταν, η κατάσταση στην Τουρκία δεν είναι καθόλου θετική για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Τα σημάδια υπήρχαν από νωρίς, αλλά η διοίκηση της Fourlis αποφάσισε να κάνει το βήμα της επέκτασης με τα Intersport στην Τουρκία. Στον όμιλο τώρα σχεδιάζουν να παγώσουν προς το παρόν κάθε σχέδιο ανάπτυξης του δικτύου καταστημάτων στη χώρα καθώς η δραστηριότητά της Fourlis στη γειτονική χώρα έχει καταστεί ζημιογόνος.

Τι θα κάνει ο Θεοδωρόπουλος με τη Chipita

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι υπάρχει ανασχεδιασμός για το εγχείρημα εισαγωγής της Chipita σε χρηματιστηριακή αγορά. Οι συνθήκες δεν ευνοούν ένα ΙΡΟ και πλέον εξετάζεται η προοπτική μιας πώλησης σε ξένο, παίκτη, πολυεθνικό όμιλο στο χώρο των τροφίμων.

Με Ρέγκλινγκ στο Ζάππειο

Σύσσωμος ο τραπεζικός κόσμος θα βρεθεί απόψε στο Περιστύλιο του Ζαππείου για τον εορτασμό των 90 ετών λειτουργίας της ΕΕΤ. Τιμώμενο πρόσωπο ο Γενικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ. 

Αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον η ομιλία του, καθώς και το Προέδρου της Ένωσης, Νίκου Καραμούζη, για την επόμενη ημέρα του τραπεζικού συστήματος.

the wise man
the wise man
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς BofΑ, UBS, Goldman εμπιστεύονται Εξάρχου και Aktor, τα μηνύματα του Ψάλτη, η επιτυχία Παπακωνσταντίνου, το ρεκόρ του ΑΔΜΗΕ, τα ΕΑΣ και οι Ινδοί, η δωρεά Κούστα στις Σπέτσες, ο παραμυθένιος γάμος Χούρι -Χαϊντάτ και η spicy πρόταση επιχειρηματία σε αοιδό για τη Μύκονο
Η Pax Americana του Εξάρχου, η AKTOR και το 1 δις, η περίεργη άδεια της Superbet και ποιοι Ελληνάρες έβγαλαν χοντρά λεφτά, το παιχνίδι με το Ιατρικό, τα δώρα του Μεγάλου, 2 φορές υπερκάλυψη για τα Attica, ο υπουργός που έκλαιγε στο ΜΜ και ο Σαίξπηρ, η Μιλένα Αποστολάκη στο My Story
Οι εκπλήξεις Εξάρχου, η Γκίλφοϊλ και τα 2 αμερικανικά funds, οι κερδοσκόποι της Τρ. Πειραιώς και η ΕΚ, το joint venture Στάσση – Μυτιληναίου, η αγωγή 133 εκατ. κατά Παυλίδη και η χαρά του Σαμαρά των ταυτοτήτων
Η νέα επιτυχία Πιερρ, η Coca Cola, η SpaceX και ο Buffett, το νέο Βατερλό Βακάκη, τα ξεκάθαρα μηνύματα Μυτιληναίου, οι συλλήψεις στο Nammos, το μυστικό lunch του καναλάρχη στο Milos και οι super γάμοι Khouri και Θεοδωρίκα
Οι θαυμάσιες 16, το έπος των Στασινόπουλων, το ράλι Περιστέρη, ο μαραθώνιος Εξάρχου, η μπάλα του Ηλιάδη, η συγκίνηση του Λάμπρου, η αποτυχία Ζαφειράκη, η νέα βουτιά του Τόλη, τα έργα τέχνης του Οικονόμου
Τα top picks της Morgan, το super ράλι σε ΕΛΧΑ, ΒΙΟ, Cener, το όχι στον Πατέλη για την ΤτΕ και ο Τσομώκος, το ραντεβού Ξηρουχάκη, το χαλαρό Σ/Κ του ΚΜ, η νέα χωματερή της Φραγγιά και τα νέα ακίνητα του εφοπλιστή Διαμαντή Διαμαντίδη
Το ράλι της Aktor και τα μυστικά Εξάρχου, τι συμβαίνει σε ΕΛΠΕ και Bylot, η ΠΛΑΘ έχει story, ο Παπασταύρου και ο ΑΔΜΗΕ, ο μισθός του Βακάκη, ο tiktoker Καντώρος, ο personal trainer της κυρίας υπουργού, όταν το Château Margaux συναντά το Costa Navarino και ο εφοπλιστής Τσαβλίρης στο My Story
Τα μυστήρια των ΕΛΠΕ, το ράλι και ο θεσμικός, οι νέες business του Χατζημηνά, η εμπιστοσύνη στον Ψάλτη, η ένοχη σιωπή Superbet και Καλαμβόκη, τι συμβαίνει στην Bluehouse και η ρελάνς της Παληού
Η λάμψη και το ράλι των 9, ο αιφνιδιασμός Aktor και Εξάρχου, τα ραντεβού των τραπεζιτών στο Παρίσι, τι συμβαίνει με το Nammos, το «Βατερλώ» της Αντωνάκου στον ΣΕΒ, και το κάλεσμα της Themis Z
Πότε θα κάνει εκλογές ο ΚΜ, η επίμονη Αποστολάκη, οι super τράπεζες, η τιμή του ΑΔΜΗΕ, το ράλι της Alpha και η συντριβή του αναλυτή της Autonomous, ο happy Πάνος Γερμανός, ο αποκεφαλισμός του Μίχου της Χανίων και τι ψώνισε ο εφοπλιστής Πετράκης