array(0) {
}
        
    
Menu
-1.74%
Τζίρος: 251.96 εκατ.

Αρχίζει η ναυπήγηση ρυμουλκών στα Ναυπηγεία Ελευσίνας της ΟΝΕΧ

            
The Wiseman
the wise man

Αποστολόπουλος για MIG: Το παρασκήνιο μιας αγωγής

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ • 11.06.2018
Χρήστος Μεγάλου: Η ευρωπαϊκή διάκριση για τον CEO της Τράπεζας Πειραιώς
ΕΠΟΜΕΝΟ • 13.06.2018
Οι νέες τραπεζικές μεταγραφές και το εφοπλιστικό event Χατζηιωάννου που ξεχώρισε

Το παρασκήνιο μιας αγωγής

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση είχε η διοίκηση του Ομίλου Ιατρικό Αθηνών χθες το μεσημέρι στο Hilton, για να ανακοινώσει στα media ότι θα επιχειρήσει δικαστικά να μπλοκάρει τη διαδικασία πώλησης του Υγεία στο CVC.

Τα επιχειρήματα της οικογένειας Αποστολόπουλου είναι γνωστά: θεωρεί πως όταν πρέπει να διαγράψεις χρέος, κάτι που θα κάνει η Πειραιώς με την πώληση του Υγεία μέσω MIG, οφείλεις να δημιουργήσεις τις συνθήκες για να μεγιστοποιηθεί το όφελος, ιδιαίτερα στην περίπτωση των τραπεζών που έχουν διασωθεί με χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων.  

Η επιλογή, όπως ειπώθηκε, της CVC έγινε πίσω από κλειστές πόρτες και με αδιαφανή τρόπο και ο όμιλος δεν επανήλθε με καλύτερη προσφορά από αυτή του CVC για το Υγεία, γιατί δεν ήθελε να νομιμοποιήσει μια παράνομη διαδικασία. Υπάρχει, όπως ανέφερε ο νομικός σύμβουλος, ξεκάθαρη fiduciary responsibility.

Πάμε παρακάτω: οι αποδέκτες της αγωγής, Πειραιώς, MIG, Υγεία ενημερώθηκαν για τις προθέσεις του Ιατρικού από τα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου. 

Οι πρώτες τους αντιδράσεις δεν έκρυψαν κάποιο αιφνιδιασμό. Αντίθετα έμοιαζαν να περίμεναν την κίνηση αυτή. Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, “αυτό δεν θα μείνει αναπάντητο”.

Ο Τζώρτζης της ALCO και οι κόντρες με MIG

Στο περιθώριο της συνάντησης και αφού είχαν δημιουργηθεί σχετικές συνθήκες, ο Β. Αποστολόπουλος δεν θέλησε να πάρει θέση εάν στη διεκδίκηση του Υγεία είναι σύμμαχός του ο όμιλος Asklepios. 

Αν κράτησε κλειστά τα χαρτιά του, είναι μια ερμηνεία. Εάν, στο εγχείρημα δεν ακολουθεί ο γερμανικός όμιλος, είναι μια άλλη, εξίσου πιθανή.

Η πλευρά Αποστολόπουλου ξεκαθάρισε ακόμη ότι το ενδιαφέρον τόσο για το Υγεία όσο και για το Ερρίκος Ντυνάν παραμένει και υπογράμμισε πως ο όμιλος Αποστολόπουλου είναι στρατηγικός επενδυτής και όχι οικονομικός όπως το CVC.

Επίσης ανέφερε αρκετές φορές πως υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι για το Υγεία, οι οποίοι, όπως το Ιατρικό, έχουν αποκλειστεί. Σημείωσε επίσης, χωρίς να τον κατονομάσει, πως ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της MIG μετά την Πειραιώς είναι αντίθετος στην πώληση του Υγεία.

Ποιον εννοούσε; Πρόκειται λοιπόν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, για το επιχειρηματία Θ. Τζώρτζη της ALCO που εμφανίστηκε μέσω του Jochen Müller να αποκτά το ποσοστό της MIG που πούλησε το Dubai Group. 

Στον πάγο η Τουρκία για τη Fourlis

Όπως αναμένονταν, η κατάσταση στην Τουρκία δεν είναι καθόλου θετική για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Τα σημάδια υπήρχαν από νωρίς, αλλά η διοίκηση της Fourlis αποφάσισε να κάνει το βήμα της επέκτασης με τα Intersport στην Τουρκία. Στον όμιλο τώρα σχεδιάζουν να παγώσουν προς το παρόν κάθε σχέδιο ανάπτυξης του δικτύου καταστημάτων στη χώρα καθώς η δραστηριότητά της Fourlis στη γειτονική χώρα έχει καταστεί ζημιογόνος.

Τι θα κάνει ο Θεοδωρόπουλος με τη Chipita

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι υπάρχει ανασχεδιασμός για το εγχείρημα εισαγωγής της Chipita σε χρηματιστηριακή αγορά. Οι συνθήκες δεν ευνοούν ένα ΙΡΟ και πλέον εξετάζεται η προοπτική μιας πώλησης σε ξένο, παίκτη, πολυεθνικό όμιλο στο χώρο των τροφίμων.

Με Ρέγκλινγκ στο Ζάππειο

Σύσσωμος ο τραπεζικός κόσμος θα βρεθεί απόψε στο Περιστύλιο του Ζαππείου για τον εορτασμό των 90 ετών λειτουργίας της ΕΕΤ. Τιμώμενο πρόσωπο ο Γενικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ. 

Αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον η ομιλία του, καθώς και το Προέδρου της Ένωσης, Νίκου Καραμούζη, για την επόμενη ημέρα του τραπεζικού συστήματος.

the wise man
the wise man
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πόκερ του ΚΜ, το cash, ο πόλεμος και οι βιβλιοθηκάριοι, οι φθηνές ελληνικές τράπεζες, οι ισχυροί ship owners στην Credia, η εξαγορά των Πλ. Θράκης,
Ο εφιάλτης του ΜΜ και οι πρόωρες εκλογές, τι λέει ο δάσκαλος Buffett, το αίνιγμα της ΜΟΗ και του Μπόμπολα, η άμυνα του Δαυίδ της Coca Cola, κάτι τρέχει με Σταθόπουλο και Nova, ο Κώστας Μπακογιάννης στο My Story και τα γενέθλια στις Μαλδίβες
Το Big short και τα μετρητά, ο αιφνιδιασμός Εθνικής και Eurobank, η ΑΜΚ της ΔΕΗ και η πειθαρχία του Στάσση, η νέα επίθεση Φέσσα από τις ΗΠΑ, τα ταξιδάκια του Τσάφου, το LNG και ο ΚΜ, και όταν η Goldman Sachs εμπιστεύεται το mononews.gr
Τα αλγοριθμικά συστήματα των μετοχών, τα μυστήρια της Πειραιώς, τα μαθηματικά της Credia, το ισχυρό μήνυμα του Γιάννη Βαρδινογιάννη, τα νέα ψώνια του Πάνου Λασκαρίδη και γιατί ο Φουρλής φόρεσε γαλανόλευκα
Ο ΚΜ και οι λόγοι για πρόωρες εκλογές, ο αιφνιδιασμός 3 μετοχών, 3 top επενδυτές στην ΑΜΚ της Credia και τα γενέθλια της Βρεττού, το war room του ΜΜ και τα μυστήρια του Κύπριου Κλεάνθους
Τα νέα γκάλοπ και οι πρόωρες εκλογές, το story των νερών και ο Περιστέρης, ο Σαλονίκης, ο Δουράμπεης και η ΕΥΔΑΠ, ο συνεπής Στάσσης, η κίνηση ματ Πιέρρ – Τάκη, έρευνα για τα σκοτεινά voucher της ΔΥΠΑ και ο εφοπλιστής Αριστείδης Πίττας στο My Story
Η μυστική συνάντηση για το deal Τανισκίδη-Euroxx, το ράλι της Σαράντης, η επίθεση Εξάρχου, οι business του Κίκου Μαρτίνου και του Φάις, το βραβείο Βαφειά, η καταγγελία για τα voucher της ΔΥΠΑ και η σιωπή Πρωτοψάλτη
Όλο το παρασκήνιο του deal Τανισκίδη-Euroxx, τι λέει ο Μεγάλου για τα deals, πού θα πάνε Eurobank-Metlen, τα οφέλη της Bally’s, γιατί Λάτση, Βασιλάκης, Βακάκης πάνε ταμείο, ο game changer Μάγειρας και οι aggressive στοιχηματικές
Το ράλι των 3 ισχυρών, το 8,5% της Φουρλής έχει ο Φέσσας, τα μηνύματα του Εξάρχου και το νέο deal, ποιος shipowner χτίζει 120 πλοία, οι συμβάσεις του Γεωργίου, δύο ισχυροί παίκτες στην Credia και τα πάρτι της Κίμπερλι και της Βάσως Φειδάκη
Οι επιθετικές αγορές στον Φουρλή, οι νέες business της Ελλάκτωρ, η νέα βίλα του Πάρη Λάτση, πού επενδύουν τώρα Ίδρυμα Ωνάση – Ελμίνα Κοπελούζου – Άγγελος Κοταρίδης και οι παραιτήσεις 2 υφυπουργών