ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα βλέμματα όλων των τραπεζιτών και των επιχειρηματιών της χώρας τα τελευταία 24ωρα είναι στραμμένα πάνω στην οικογένεια Κουτσολιούτσου. Είναι το πρώτο θέμα συζήτησης και έχει επισκιάσει ακόμα και την μεγάλη επιτυχία των Ελληνικών τραπεζών στα stress test. Ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος είναι ότι όλοι οι τραπεζίτες έως την Παρασκευή το βράδυ είχαν κάνει πολλαπλές συσκέψεις για να αποτιμήσουν τον ενδεχόμενο κίνδυνο εξαιτίας της δανειακής έκθεσης της εταιρίας. Όπως λένε οι πληροφορίες o δανεισμός από τις ελληνικές τράπεζες δεν είναι εντυπωσιακά μεγάλος. Πάντως μια εκ των 4 Ελληνικών τραπεζών είχε εγκρίνει εντός του 2018 ένα μεγάλο δάνειο στην Folli Follie. Υπάρχουν και δυο ξένες τράπεζες που έχουν μηδενική έκθεση στην FF Group. Η HSBC και η Citi.
Η κρίσιμη Δευτέρα
Άπαντες με κομμένη την ανάσα αναμένουν αύριο το πρωί (Δευτέρα) πριν το άνοιγμα της χρηματιστηριακής αγοράς για να δουν ποιες θα είναι οι κινήσεις της οικογένειας που θα καθησυχάσει το επενδυτικό κοινό μετά την έκθεση κόλαφο του Fund Quintessential Capital Management (QCM) που κατηγορεί τo FF Group για δημοσιοποίηση πλαστών οικονομικών στοιχείων.
Μάλιστα η QCM συνέχισε και σήμερα το πρωί την επίθεση στην FF Group προαναγγέλλοντας και δεύτερη έκθεση. Έως τώρα η διοίκηση της Folli Follie δεν έχει απαντήσει, ενδεικτικό της παντελούς έλλειψης Crisis Management. Τα επικοινωνιακά αντανακλαστικά της μεγάλης αυτής εταιρίας από την Παρασκευή το πρωί έως τώρα είναι μηδενικά.
Συναγερμός στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει σημάνει συναγερμός και από τις 8 το πρωί άπαντες θα είναι στην θέση τους για να παρακολουθήσουν το άνοιγμα και το κλείσιμο της χρηματιστηριακής συνεδρίασης. Μάλιστα περιμένουν την διοίκηση της FF να επικοινωνήσει μαζι τους.
Η πορεία της μετοχής κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Δευτέρας θα κρίνει πολλά. Δεν θα κριθούν όλα , αλλά σε κάθε περίπτωση η αυριανή ημέρα είναι κρίσιμη.
Πολλά θα κριθούν επίσης και από τις άμεσες κινήσεις των βασικών μέτοχων.
Εάν δηλαδή θα αγοράσουν μετοχές ένδειξη ότι εμπιστεύονται την εταιρία τους. Υπενθυμίζεται ότι βασικοί μέτοχοι της εταιρίας είναι η οικογένεια Κουτσολιουτσου, ο κινέζικος όμιλος FOSUN και η Fidelity.
Όπως λένε οι αναλυτές, θετικό είναι το γεγονός είναι ότι η Δευτέρα 7 Μαΐου είναι τραπεζική αργία στο Λονδίνο.
Ως εκ τούτου δεν θα υπάρξουν κινήσεις από την πλευρά των βρετανικών funds που έχουν επενδύσει στην Folli Follie.
BIG Four
To mononews τις τελευταίες ώρες έχει συνομιλήσει με πολλά στελέχη εταιριών και τραπεζών. Όπως εξηγούν:
- η εταιρία το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνει είναι να προσλάβει μια από τις μεγάλες ελεγκτικές εταιρίες (τις λεγόμενες BIG FOUR δηλαδή μια από τις PwC, Deloitte, Ernst&Young, και KPMG) προκειμένου να επανεξετάσει τις οικονομικές καταστάσεις της. Όπως λένε δεν είναι δυνατόν μια εταιρία του μεγέθους της Folli Follie να έχει ως ορκωτό λογιστή μια μικρή Ελληνική εταιρεία.
- Μετά την κίνηση του αμερικανικού FUND QCM προς την Folli Follie, αυτή την στιγμή και άλλες ελληνικές επιχειρήσεις φοβούνται μήπως δεχτούν παρόμοιες “επιθέσεις” από hedge fund. Όπως εκτιμάται μπορεί να υπάρχουν τουλάχιστον 3 εισηγμένες μεγάλες εταιρίες που ίσως έχουν θέματα με τους ισολογισμούς τους.
Όπως καταλαβαίνουν όλοι η υπόθεση Folli Follie έχει τεράστια σημασία για το ελληνικό επιχειρείν. Τούτες τις ώρες παίζεται η αξιοπιστία όχι μόνο της ίδιας της εταιρίας και των κ. Δημήτρη και Τζωρτζη Κουτσολιούτσου αλλά όλων των μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων και ειδικά όσων έχουν παρουσία στο εξωτερικό.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- H Hapag-Lloyd αγοράζει την ΖΙΜ έναντι 3,7 δισ. εκατ. δολαρίων – Δημιουργείται όμως μια νέα εταιρεία που θα διατηρήσει τον έλεγχο για το εσωτερικό εμπόριο του Ισραήλ
- Η ιστορία του κόσμου μας σε εικόνες – Τρεις γενιές φωτογράφων αιχμαλωτίζουν τη στιγμή
- Ταξί: Νέα τριήμερη απεργία από αύριο στην Αττική
- Ξεκινάει σήμερα η δωρεάν διάθεση φαρμάκων υψηλού κόστους από τα ιδιωτικά φαρμακεία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.