ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εκτενή δημοσιεύματα για τα επεισόδια και τις εμπρηστικές επιθέσεις στην Αθήνα από ομάδες κουκουλοφόρων ως ένδειξη συμπαράστασης στον κατηγορούμενο για τρομοκρατία Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου φιλοξενεί ο γερμανικός Τύπος.
Η εφημερίδα Lübecker Nachrichten δημοσιεύει άρθρο που αναφέρεται στα επεισόδια στην ελληνική πρωτεύουσα, με τον τίτλο «Αναρχικοί τα βάζουν με την ελληνική πολιτεία».
«Αναβρασμός στην Ελλάδα: αναρχικοί ρημάζουν καταστήματα και καίνε αυτοκίνητα – με τη βία θέλουν να πετύχουν τη μεταγωγή ενός φερόμενου τρομοκράτη από τη Λάρισα στην Αθήνα. Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για επιείκεια απέναντι στους ταραξίες.
Τα ίχνη της καταστροφής είναι οφθαλμοφανή: κατεστραμμένες βιτρίνες στην οδό Ερμού, τον πιο γνωστό εμπορικό δρόμο της Αθήνας, καμένα αυτοκίνητα σε τέσσερις γειτονιές, ρημαγμένες καφετέριες, κατεστραμμένα ΑΤΜ. Εδώ και τρεις μέρες αναρχικοί συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο στην Αθήνα αλλά και σε άλλες ελληνικές πόλεις, όπως στην Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, την Ξάνθη, το Βόλο και τη Λάρισα, όπου καταγράφονται επεισόδια.
Με βαριοπούλες και μολότοφ οι κουκουλοφόροι δείχνουν την ‘αλληλεγγύη’ τους με τον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου».
Για το ίδιο θέμα η εφημερίδα Stuttgarter Nachrichten επισημαίνει: «Σπασμένες βιτρίνες καταστημάτων, καμένα αυτοκίνητα, ρημαγμένες καφετέριες. Εδώ και τρεις μέρες στην Αθήνα αλλά και σε άλλες ελληνικές πόλεις σημειώνονται επεισόδια από αναρχικούς. (…)
Στην Αθήνα δεν περνά τους τελευταίους μήνες σαββατοκύριακο χωρίς επεισόδια αναρχικών. Καταστρέφουν καταστήματα, επιτίθενται στην αστυνομία με πέτρες και μολότοφ, καίνε αυτοκίνητα και κάδους σκουπιδιών. Η συντηρητική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι δείχνει επιείκεια απέναντι στους δράστες. Επικριτές της κυβέρνησης λένε πως ο αριστερός συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεχωρίζει με σαφήνεια τη θέση του από την πολιτικά υποκινούμενη βία και τρομοκρατία».
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για τα περιστατικά αυτά και τους χειρισμούς της ΕΛ.ΑΣ. «Δεν είμαι ευχαριστημένος από την αποτελεσματικότητά σας ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τη διαχείριση των τελευταίων περιστατικών. Λάθη κάνουν μόνο όσοι εργάζονται. Τα επαναλαμβανόμενα λάθη ωστόσο και η αδιαφορία ελέγχονται» φέρεται να δήλωσε ο κ. Τόσκας απευθυνόμενος στους αστυνομικούς της ΓΑΔΑ.
Πηγή: DW
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Φαρ Ουέστ» η Αθήνα τη νύχτα – Πυρπόλησαν οχήματα και ΑΤΜ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρουβίκωνας: Εισβολή σε γραφείο γιατρού στο νοσοκομείο Μεταξά
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι αστυνομικοί «καρφώνουν» τον Τόσκα: Ο υπουργός στέλνει μήνυμα ανοχής
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρηματιστήριο: Άλλαξε χέρια το 1,65% της Άλφα, η ΔΕΗ έχει βάλει πλώρη για τα 20, το ξέσπασμα της Μelen και η αφύπνιση της AustriaCard
- Μερτς: Δεν έχω κανέναν λόγο να αμφισβητήσω την κατάσταση της υγείας του Τραμπ
- Fed: Εν αναμονή της απόφασης για τα επιτόκια – Τα βλέμματα στρέφονται στον Παόυελ και τον διάδοχό του
- Τραυματίας οπαδός του ΠΑΟΚ για το τροχαίο στη Ρουμανία: Ήμασταν σαν αδέρφια, θυμάμαι τα πάντα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.