ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung επισημαίνει ότι αφενός ο πρόεδρος Ερντογάν προκάλεσε με τις δηλώσεις του σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάννης, αφετέρου όμως ζήτησε σχεδόν συγνώμη για τον διωγμό των Ελλήνων. «Ο Ερντογάν προσπαθεί να διατηρήσει τις ισορροπίες. Από τη μια πλευρά πρέπει να επιδείξει ισχύ για να ικανοποιήσει τους εθνικιστές στην πατρίδα του ενώ ταυτόχρονα εμφανίζεται συναινετικός απέναντι στον έλληνα πρωθυπουργό σε ένα πολύ λεπτό ζήτημα. Τελευταία η Άγκυρα διαπληκτίζεται με αρκετούς παραδοσιακούς της συμμάχους, μεταξύ αυτών οι ΗΠΑ, η Γερμανία και το Ισραήλ. Σε αυτή την περίπτωση δεν βλάπτει μια αποκλιμάκωση με τους γείτονες και κατά συνέπεια η διατήρηση μιας διπλωματικής διόδου προς την ΕΕ».
«Στην αρχή προκάλεσε και μετά αναθεώρησε», επισημαίνει το Spiegel που σημειώνει ότι αφού προσέβαλε καταρχήν τους οικοδεσπότες του στο προοίμιο της επίσκεψης, στην κοινή συνέντευξη τύπου ο Ερντογάν αναθεώρησε τις δηλώσεις της προηγούμενης ημέρας, διαβεβαιώνοντας ότι η χώρα του δεν έχει εδαφικές βλέψεις. Το γερμανικό περιοδικό συμπεραίνει ότι «η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Αλέξη Τσίπρα σηματοδοτεί μια πρόοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Στην κοινή συνέντευξη τύπου οι δυο κατέβαλαν προσπάθειες ώστε να υπάρξει αποκλιμάκωση. Και μίλησαν για την ανάγκη να χτιστούν γέφυρες (σσ. μεταξύ των δυο πλευρών). Διότι παρά τις διαφορές τους οι δυο χώρες έχουν ανάγκη η μια την άλλη».
(Πηγή: Deutsche Welle)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τη Θράκη επισκέπτεται σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γεμάτες «χαμόγελα» και «καρφιά» οι κοινές δηλώσεις Τσίπρα-Ερντογάν
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μητσοτάκης: Οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις χρειάζονται αλληλοσεβασμό, όχι αθεμελίωτες αξιώσεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Reuters: Διαπραγματεύσεις της Naftogaz με τη ρουμανική OMV Petrom για εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα
- Κρίση στα Στενά του Ορμούζ: Ευρώπη και Ασία γυρίζουν την πλάτη στον Τραμπ – Γιατί είναι τόσο δύσκολο να ανοίξουν και τι σημαίνει για την παγκόσμια ενέργεια
- Ξεκινά το “Global Money Week 2026” με εθνικό συντονιστή την Τράπεζα της Ελλάδος
- Μπραντ Πιτ: Και στο Μενίδι για γυρίσματα (video)
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.