Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης: Add mononews.gr on Google

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) εξετάζει όλα τα στοιχεία που συλλέγονται πριν από την τελευταία συνεδρίαση του έτους για τα επιτόκια, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος Φίλιπ Λέιν, ενώ οι αγορές συνεχίζουν να κλίνουν προς την κατεύθυνση μιας αύξησης.

Παρότι η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητο το κόστος δανεισμού τον περασμένο μήνα, οι αξιωματούχοι σηματοδοτούν την προθυμία τους να το αυξήσουν εκ νέου τον Δεκέμβριο. Ο πληθωρισμός επιταχύνθηκε τον Οκτώβριο, φτάνοντας στο διπλάσιο του στόχου της ΕΚΤ (2%), ενώ η οικονομική ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο ήταν σταθερή, στο 0,4%.

1

Οι αξιωματούχοι αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα «να πούμε: ας συγκεντρώσουμε τις πληροφορίες από τώρα μέχρι τον Δεκέμβριο και ας δούμε τι θα κάνουμε τον Δεκέμβριο», δήλωσε ο Λέιν την Παρασκευή στη Φρανκφούρτη.

Ενώ ο ενεργειακός κλονισμός θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς, η νομισματική πολιτική θα πρέπει να προσπαθήσει «να διασφαλίσει ότι αυτή η διαδικασία θα παραμείνει υπό έλεγχο», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

ΕΚΤ: Σε νέα φάση η κούρσα διαδοχής της Λαγκάρντ με φαβορί Ντε Κος και Κνοτ

ΙΚΕΑ: Επιμένει στις χαμηλές τιμές παρά τα 3 χρόνια πτωτικών πωλήσεων – Το σχέδιο των 1,2 δις ευρώ για ανάκαμψη

myDiesel: Σήμερα η πρώτη πληρωμή για το αγροτικό πετρέλαιο από την ΑΑΔΕ – 208.509 ευρώ σε 918 πρατήρια