ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η ναυτιλιακή εταιρεία Scorpio Tankers Inc. (NYSE: STNG) γνωστοποίησε σήμερα ότι υπέγραψε συμφωνίες για την πώληση τριών δεξαμενόπλοιων και την ναυπήγηση τεσσάρων νεότευκτων πλοίων.
Η εταιρεία, με τις συμφωνίες που έχει υπογράψει πούλησε τρία δεξαμενόπλοια μεταφοράς προϊόντων, που περιλαμβάνουν το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς προϊόντων MR, STI Dama , κατασκευής 2014, με εξοπλισμό scrubbers, έναντι 37,5 εκατομμυρίων δολαρίων, το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς προϊόντων LR2, κατασκευής 2014, με εξοπλισμό scrubbers, έναντι 70,0 εκατομμυρίων δολαρίων, και το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς προϊόντων LR2, κατασκευής 2015, STI Veneto, με εξοπλισμό scrubbers, έναντι 73,0 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι πωλήσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν από το τέλος του 2026.
Η εταιρεία επίσης υπέγραψε συμφωνίες για την καταασκευή τεσσάρων νεότευκτων πλοίων, τα οποία αποτελούνται από δύο δεξαμενόπλοια μεταφοράς προϊόντων LR2 με σύστημα scrubbers και δύο VLCC με σύστημα scrubbers.
Τα LR2 αναμένεται να κατασκευαστούν στην Jiangsu Hantong Ship Heavy Industry Co., Ltd. στην Κίνα έναντι 72,8 εκατομμυρίων δολαρίων ανά πλοίο, με τις παραδόσεις να αναμένονται τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2029.
Τα VLCC αναμένεται να κατασκευαστούν στην Hengli Shipbuilding (Dalian) Co., Ltd. έναντι 135,0 εκατομμυρίων δολαρίων ανά πλοίο, με τις παραδόσεις να αναμένονται τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2028.
Η Scorpio Tankers Inc, διαθέτει σήμερα 74 δεξαμενόπλοια μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου (25 δεξαμενόπλοια LR2, 35 δεξαμενόπλοια MR και 14 δεξαμενόπλοια Handymax) με μέση ηλικία 10,2 έτη.
Η εταιρεία έχει συνάψει συμφωνίες ή επιστολές πρόθεσης για πέντε νεότευκτα πλοία MR που βρίσκονται υπό κατασκευή με αναμενόμενες παραδόσεις το 2027 και το 2030, οκτώ νεότευκτα πλοία LR2 με αναμενόμενες παραδόσεις το 2027 και το 2029 και τέσσερα νεότευκτα πλοία VLCC με αναμενόμενες παραδόσεις το 2028.
Διαβάστε επίσης:
Martecma: Νέος πρόεδρος ο Παναγιώτης Κουτρής
Το νέο Ribco Venom 45 SC έκλεψε τις εντυπώσεις στο Monaco Yacht Show
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Paramount: Στις αγορές για 32 δισ. δολάρια με ομόλογα για την εξαγορά της Warner Bros
- Τουρκία: Έκτακτη σύσκεψη για την κρίση των funds συγκαλεί ο Ερντογάν – «Θα λογοδοτήσουν όσοι διατάραξαν την αγορά»
- Wall Street: Θετικό άνοιγμα με ώθηση από το πετρέλαιο και τα ομόλογα
- CNBC: Ο Τραμπ έχει επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια σε δημοτικά ομόλογα των ΗΠΑ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.