Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Σε μια διπλή επιχειρηματική κίνηση προχώρησε ο Γιώργος Δ. Μελισσανίδης.

Αρχικά πούλησε δύο πλοία και αποκόμισε συνολικά έσοδα 154 εκατομμυρίων δολαρίων και στη συνέχεια επέκτεινε τις ναυπηγήσεις των νεότευκτων πλοίων.

1

Η Aegean Shipping Management S.A., όπως αναφέρει η εταιρεία, συνεχίζει να ενισχύει τη θέση της στην αγορά των δεξαμενόπλοιων, διατηρώντας τον μέσο όρο ηλικίας του στόλου της κάτω από τα τρία έτη, κατατάσσοντάς τον μεταξύ των νεότερων στόλων παγκοσμίως και παράλληλα αυξάνοντας τη συνολική χωρητικότητα στα 2,5 εκατομμύρια DWT, συμπεριλαμβανομένων των πλοίων που βρίσκονται υπό ναυπήγηση.

Τους τελευταίους μήνες πραγματοποιήθηκαν δύο σημαντικές πωλήσεις: του δεξαμενόπλοιου τύπου LR2 «Green Adventure», έναντι 83 εκατ. δολαρίων και του Aframax «Green Attitude», έναντι 71 εκατ. δολαρίων.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι επενδύσεις σε νεότευκτα πλοία, συμπεριλαμβανομένης της παραγγελίας ενός δεύτερου VLCC στα ναυπηγεία Hengli Heavy Industry, μετά την είσοδο της εταιρείας στην κατηγορία των VLCC.

Η εταιρεία έχει επίσης αρχίσει να παραλαμβάνει νεότευκτα πλοία, με το δεξαμενόπλοιο LR2 «Green Liberty» να είναι το πρώτο από τα τέσσερα πλοία που θα ενταχθούν στον στόλο τους επόμενους μήνες.

Διαθέτοντας έναν μεικτό στόλο 21 πλοίων, η Aegean Shipping Management παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην ανανέωση και την επέκταση του στόλου της με σύγχρονα πλοία στρατηγικής σημασίας, σχολίασε η εταιρεία.

Ο πράσινος στόλος της εταιρείας αποτελείται από δεξαμενόπλοια LR2, δεξαμενόπλοια MR , δεξαμενόπλοια Aframax και πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου Kamsarmax.

Τα ονόματα των πλοίων Aframax ξεκινούν από το γράμμα Α και των Kamsarmax από το γράμμα Κ, προκειμένου να προσδιοριστεί ο τύπος του σκάφους.

Η εταιρεία του Γιώργου Μελισσανίδη, ενημέρωσε ότι εξάσκησε το δικαίωμα προαίρεσης που είχε στη διάθεσή της, για την κατασκευή ενός δεύτερου VLCC στα ναυπηγεία της Hengli Heavy Industry στη Κίνα.

Με την προσθήκη αυτή η Aegean ανέβασε την συνολική παραγγελία στην μεγαλύτερη ναυπηγική μονάδα του κόσμου σε τρία δεξαμενόπλοια τύπου LR2 (που μπορούν να μεταφέρουν και αργό πετρέλαιο αλλά και προϊόντα πετρελαίου) και δύο VLCC carriers που μεταφέρουν μέχρι και 2 εκατ. βαρέλια αργού.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια των Ποσειδωνίων η εταιρεία έκλεισε συμφωνία με το κινεζικό ναυπηγείο Hengli Heavy Industries για την κατασκευή δύο VLCCs και δύο δεξαμενόπλοιων τύπου aframax/LR χωρητικότητας 115,000 dwt. Όλα τα πλοία θα είναι εξοπλισμένα με scrubbers.

Η συμφωνία περιέλαμβανε επίσης options για ένα επιπλέον aframax/LR καθώς και ένα suezmax δεξαμενόπλοιο χωρητικότητας 150,000 dwt.

«Με αυτή τη συμφωνία, η Aegean Shipping Management εισέρχεται για πρώτη φορά στην κατηγορία των VLCCs, μια στρατηγική κίνηση που αντικατοπτρίζει τόσο την εμπιστοσύνη μας στις προοπτικές της αγοράς όσο και το μακροπρόθεσμο όραμά μας για το μέλλον της εταιρείας», ανέφερε η διοίκηση της εταιρείας.

Ποιος είναι ο Γεώργιος Μελισσανίδης

Ο Γεώργιος Μελισσανίδης, είναι ένας νέος εφοπλιστής δεύτερης γενιάς, που αυτονομήθηκε από την μητρική εταιρεία που ίδρυσε ο πατέρας του Δημήτρης Μελισσανίδης και δημιούργησε ένα σύγχρονο πράσινο στόλο, ενώ ταυτόχρονα δραστηριοποιείται και σε άλλους επιχειρηματικούς τομείς με εντυπωσιακή επιτυχία και αποτελεσματικότητα.

Ο Γεώργιος Μελισσανίδης γεννήθηκε το 1981 και κατέχει πτυχίο ναυτιλιακών σπουδών από το Πανεπιστήμιο Southampton Solent και θεωρείται από τις σημαντικότερες ανερχόμενες προσωπικότητες της ελληνικής ναυτιλίας.

Διακρίνεται για την σεμνότητα του και την προσεκτική του έκθεση στη δημοσιότητα. Είναι νυμφευμένος με την Σίσυ Κωνσταντινίδου. Ο γάμος έγινε στις 15 Σεπτεμβρίου του 2022 και ήδη απέκτησαν το πρώτο τους αγόρι.

Η Σίσυ Κ. Κωνσταντινίδου είναι επιστήμων κλινικός φαρμακοποιός και διευθυντικό στέλεχος στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Από το έτος 2007, ο Γεώργιος Μελισσανίδης, είναι ο Διευθυντής και Πρόεδρος της Aegean Shipping Management S.A., εταιρείας διαχείρισης πετρελαιοφόρων και πρόσφατα της Aegean Eco Carriers S.A., εταιρείας διαχείρισης φορτηγών χύδην φορτίου και οι δύο ανήκουν στον όμιλο Aegean Shipping.

Υπό τη διοίκησή του, το ηλικιακό προφίλ του στόλου της Aegean Shipping βελτιώθηκε δραστικά με την πάροδο των ετών, μέσω της αντικατάστασης της παλαιότερης χωρητικότητας με νεότερα σύγχρονα πλοία που πληρούν υψηλές προδιαγραφές.

Οδηγούμενος από τη νοοτροπία και την επιθυμία του για συνεχή βελτίωση του στόλου, το 2014 η Aegean Shipping έγινε η πρώτη ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία που έλαβε την πιστοποίηση IS022301 Business Continuity από την Loyd’s Register Quality Assurance (LRQA).

Αυτή ήταν η πέμπτη πιστοποίηση συστήματος διαχείρισης που απονεμήθηκε στην εταιρεία υπό τη διεύθυνση του Γεωργίου Μελισσανίδη, μετά το ISO 9001 για τη Διαχείριση Ποιότητας, το IS014001 για τη Διαχείριση Περιβάλλοντος, το OHSAS 18001 για το Σύστημα Διαχείρισης Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία και το 15050001 για τη Διαχείριση Ενέργειας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Aegean Shipping με την ετήσια έκθεσή της ESG επικοινωνεί με διαφάνεια την προσέγγισή της σε θέματα βιωσιμότητας και Περιβαλλοντικών, Κοινωνικών και Διακυβέρνησης («ESG»).

Ο Γεώργιος Μελισσανίδης είναι ένα σημαντικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, ενώ οι άλλες δραστηριότητές του περιλαμβάνουν πολυάριθμες επενδύσεις στην ενέργεια, τα ακίνητα και άλλους τομείς, ενώ διαθέτει και συλλογή πολυτελών και συλλεκτικών μοντέλων αυτοκινήτων.

Ο Γεώργιος Μελισσανίδης είναι επίσης ο εκδότης και ιδιοκτήτης της εφημερίδας ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, του ιστότοπού της και της τηλεόρασής της, καθώς και της “Εφημερίδας των Συντακτών”.

Διαβάστε επίσης

Πού αγοράζουν ακίνητα Κόκκαλης, Προκοπίου, Πατέρας, Μελισσανίδης, Μαρτίνος, Διαμαντίδης

Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκόπουλου: Προσφορές από Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, Δημήτρη Μελισσανίδη και Γιάννη Μυτιληναίο

Ο Γιώργος Μελισσανίδης παρήγγειλε άλλα 4 τάνκερ στην Hengli Heavy Industries