ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η εφημερίδα Handelsblatt αναφέρεται στους οικονομικούς στόχους που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση για την επόμενη χρονιά: «Το 2018 ενδέχεται να είναι μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά για την Ελλάδα. Στόχος είναι στα τέλη Αυγούστου η χώρα να σταθεί οικονομικά και πάλι στα πόδια της. Για συνεχόμενη τρίτη φορά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλει να υπερβεί τους στόχους των δανειστών». Στο άρθρο αναφέρεται επίσης ότι ήδη «στα τέλη της τρέχουσας χρονιάς η Αθήνα θα υπερβεί τους στόχους: αντί για 1,75% επί του ΑΕΠ, το πρωτογενές πλεόνασμα εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στο 2,44%». Ο συντάκτης παραπέμπει στις σημαντικές αυξήσεις της φορολογίας οι οποίες συνέβαλαν σ’ αυτό το αποτέλεσμα.
Για το ίδιο θέμα η οικονομική επιθεώρηση Wirtschafts Woche γράφει: «Σύμφωνα με την (σ.σ. ελληνική) κυβέρνηση, μετά από πολυετείς διασώσεις η Ελλάδα αποκτά ολοένα και καλύτερο έλεγχο των οικονομικών της. Το 2018 το πρωτογενές πλεόνασμα αναμένεται να κυμανθεί σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά που ζητούν οι δανειστές».
(Πηγή: Deutsche Welle)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Λεωνίδας Φραγκιαδάκης: Έκανε την έκπληξη η Εθνική για τα «κόκκινα» δάνεια
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εθνική Ασφαλιστική: Εντυπωσιακή αύξηση κερδών 85,9% στο 9μηνο
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Με πωλήσεις δανείων απαντούν οι τράπεζες στα επερχόμενα stress test-Τα σχέδια των τεσσάρων συστημικών τραπεζών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η ENTERSOFTONE F&B φέρνει την επανάσταση στην εστίαση με τις νέες λύσεις POINT2ORDER και Kitchen Management System
- Κομισιόν: Επιπλέον 103 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για στήριξη των συνόρων και το μεταναστευτικό
- Στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ οι δασμοί του Τραμπ – Κρίσιμη μάχη για τα όρια της προεδρικής εξουσίας
- Χρηματιστήριο: Με +4,4% η Άκτωρ αλλάζει το κλίμα – Κρατάει τα €45 η Metlen, αντίδραση η CCHB, το ασανσέρ του ΟΠΑΠ σε λίγα λεπτά