ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ανοδικό ήταν το ξεκίνημα της εβδομάδας για την Wall Street, παίρνοντας ώθηση από τις μετοχές τηλεπικοινωνίας καθώς και τον κλάδο της βιομηχανίας.
O Dow Jones έκλεισε στις 23.430,33 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,31%. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,13% κλείνοντας στις 2.582,14 μονάδες ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 6.790,71 μονάδες, με άνοδο 0,12%
Πάντως η κίνηση αναμένεται να παραμείνει συγκρατημένη την εβδομάδα καθώς την Πέμπτη θα υπάρχει διακοπή για την ημέρα των Ευχαριστιών.
Στην Ευρώπη, οι εξελίξεις στην Γερμανική πολιτική σκηνή, όπου η απόπειρα για σχηματισμό κυβέρνησης μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών, των Φιλελευθέρων και των Πράσινων οδηγείται σε άδοξο τέλος, δεν έδειξε ικανή (τουλάχιστον για σήμερα) να πτοεί τις χρηματαγορές.
Αντιθέτως, ο DAX στην Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,5%, κλείνοντας στις 13.058,66 μονάδες, αντιστρέφοντας απώλειες 0,5%. Η αλλαγή στον δείκτη ήταν αποτέλεσμα της στάσης των Φιλελευθέρων να δηλώσουν πως θα στηρίξουν μια κυβέρνηση μειοψηφίας, στην οποία όμως δεν θα συμμετέχουν. Πάντως, η Άγκελας Μέρκελ δήλωσε αργότερα πως προτιμά να στείλει τη χώρα ξανά σε εκλογές από μια τέτοια περίπτωση, η οποία θα την φέρει σε δύσκολη πολιτική θέση.
Την ίδια ώρα που ο βασικός γερμανικός βιομηχανικός δείκτης περνούσε σε θετικό έδαφος, ο ευρύτερος ευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεινε στο +0,7% και τις 386,39 μονάδες.
Στους επιμέρους δείκτες, ο γαλλικός CAC ενισχύθηκε κατά 0,40%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,12%. Στην περιφέρεια o ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0,44%, ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 κέρδισε 0,15% και ο πορτογαλικός PSI 20 έκλεισε στο +0,41%.
Πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές του αργού. με το συμβόλαιο παραδόσεως Δεκεμβρίου να χάνει 0,8% κλείνοντας στα 56,09 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το συμβόλαιο έληξε με την ολοκλήρωση των συναλλαγών.
Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε σε ποσοστό 1,6% διολισθαίνοντας στα 1.275,30 δολ. ανά ουγγιά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Metlen: Οι αναλυτές δεν αναθεωρούν το μακροπρόθεσμο στόρι για τη μετοχή
- Μελόνι: «Δεν συμμερίζομαι τις κριτικές του Μερτς στην κουλτούρα του Maga»
- Ρούτε σε Μόναχο: «Εξωφρενικές οι απώλειες της Μόσχας στην Ουκρανία»
- Φάμελλος: Να διαμορφώσουμε την προγραμματική βάση για να υπάρχει μία ενιαία προοδευτική απάντηση
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.