Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Σήμερα 05/08, στις 16:30 θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μάξιμου, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η υπογραφή της συμφωνίας για είσοδο του γαλλικού επενδυτικού ομίλου Meridiam, ως πλειοψηφικού μετόχου στην εταιρεία Great Sea Interconnector (GSI), η οποία σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, θα αναλάβει την ανάπτυξη του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου.

Mε βάση τη συμφωνία, η γαλλική εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων θα αποκτήσει μερίδιο 50,1% στο έργο Great Sea Interconnector, ενώ ο ελληνικός διαχειριστής δικτύου ΑΔΜΗΕ θα διατηρήσει το 49,9%. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 1,9 δις. ευρώ.

1

Η υποθαλάσσια σύνδεση ηλεκτρικής ενέργειας θα είναι από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως και ανοίγει το δρόμο για την ένταξη της Κύπρου, του τελευταίου μη διασυνδεδεμένου μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο σύστημα μεταφοράς της ΕΕ. Πάνω από 1.200 χιλιόμετρα (745 μίλια) καλωδίων υψηλής τάσης θα τοποθετηθούν σε βάθος έως και 3.000 μέτρων.

Επίσης, θα υπογραφεί τριμερής συμφωνία μεταξύ ΑΔΜΗΕ, GSI και Nexans για τις εργασίες θαλάσσιων ερευνών βυθού για την υλοποίηση του έργου.

Διαβάστε επίσης:

Roche: Πρόοδος στη συνεργασία με τη Recursion για νέα φάρμακα μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης

Τζεφ Μπέζος και Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Deal μαμούθ 200 εκατ. δολαρίων για την προστασία 100 απειλούμενων ειδών

Bogdanovic (Coca Cola-HBC): Γι’ αυτό αναθεωρήσαμε το guidance – Άνοδος για τη μετοχή