ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Honda αναβάθμισε τη πρόβλεψη για τα κέρδη τριμήνου, καθώς το αδύναμο γιεν και η ζήτηση για υβριδικά οχήματα στις ΗΠΑ οδήγησαν τα τριμηνιαία αποτελέσματα σε επίπεδα ρεκόρ.
Ειδικότερα, τα κέρδη της Honda για το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο ανήλθαν σε 531 δισεκατομμύρια γιεν, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της αγοράς για 300 δισεκατομμύρια γιεν. Παράλληλα, οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 14% στα 6,1 τρισεκατομμύρια γιεν.
Συγχρόνως, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία προβλέπει πλέον λειτουργικά κέρδη ύψους 650 δισεκατομμυρίων γιεν (4,1 δισεκατομμύρια δολάρια) για το οικονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο του 2027, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψής της για 500 δισεκατομμύρια γιεν.
Ταυτόχρονα, η εταιρεία εκτιμά ότι οι πωλήσεις θα ανέλθουν σε 24,15 τρισεκατομμύρια γιεν, σε σύγκριση με την πρόβλεψη των αναλυτών και την προηγούμενη πρόβλεψη για 23,2 τρισεκατομμύρια γιεν.
Η Honda προβλέπει σημαντική ανάκαμψη των κερδών κατά το τρέχον οικονομικό έτος, στηριζόμενη στη ζήτηση στις ΗΠΑ. Βέβαια, η υπερβολική και πρόωρη επένδυση στην αναδυόμενη άνθηση των ηλεκτρικών οχημάτων προκάλεσε απομείωση αξίας ύψους 2,5 τρισεκατομμυρίων γιεν τον Μάρτιο, οδηγώντας την εταιρεία στην πρώτη ετήσια ζημία της από την ίδρυση του το 1948, σύμφωνα με το Bloomberg.
Η Honda σχεδιάζει να λανσάρει 15 νέα υβριδικά μοντέλα έως τον Μάρτιο του 2030, κυρίως στη Βόρεια Αμερική, στο πλαίσιο της ανακατανομής πόρων από τα αμιγώς ηλεκτρικά προς τα οχήματα με μικτά συστήματα κίνησης. Παράλληλα, τα σχέδια για τη δημιουργία εφοδιαστικής αλυσίδας μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων στον Καναδά έχουν παγώσει επ’ αόριστον.
Ο CEO Toshihiro Mibe έχει επίσης δηλώσει ότι στόχος της εταιρείας είναι να επαναφέρει τον κλάδο τετράτροχων οχημάτων σε τροχιά ανάπτυξης μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, με βασικές αγορές τη Βόρεια Αμερική, την Ινδία και την Ιαπωνία.
Επίσης, Honda και Nissan Motor σχεδιάζουν να αναπτύξουν από κοινού λογισμικό για την επόμενη γενιά οχημάτων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Kyodo News τον Ιούλιο.
Διαβάστε επίσης:
Glencore: Άλμα 86% στα κέρδη του εξαμήνου από το ράλι σε ενέργεια, χαλκό και άνθρακα
ΑΒΑΞ: Θα κατασκευάσει σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 800 ΜW στη Λάρισα
Siemens Energy: Ρεκόρ κερδών το γ’ τρίμηνο στα 11,45 δισ. ευρώ – Αύξηση πωλήσεων κατά 18%
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΠΙΣ: Πώς να προστατευτούμε από τις εκτεταμένες πυρκαγιές
- Χαλ: Ανακοίνωσε τον Τζολάκη – Υπέγραψε συμβόλαιο ως το 2031 (Βίντεο)
- Πότε καταβάλλεται το Αδειοδωρόσημο Αυγούστου από τον e-ΕΦΚΑ
- Επίσκεψη του Ευ. Τουρνά στο Πόρτο Γερμενό – Ξεκίνησαν οι αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές της πυρκαγιάς της Δυτικής Αττικής
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.