• Top Stories

    Έντονη κόντρα Κοντονή-Μπακογιάννη: «Γελοιότητες» χαρακτήρισε τη διαμαρτυρία της ο υπουργός (video)

    Σταύρος Κοντονής, υπουργός Δικαιοσύνης

    Σταύρος Κοντονής, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης


    Ένα ακραίο επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ του Υπουργού Δικαιοσύνης και της Ντόρας Μπακογιάννη, με τον εκτός εαυτού Σταύρο Κοντονή να αποκαλεί «γελοιότητες » τις διαμαρτυρίες της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, για την διήμερη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, τον εκτελεστή της 17 Νοέμβρη που ήταν υπεύθυνος για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη.

    Αμέσως μετά την ομιλία του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας,  Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος καταδίκασε την απόφαση να δοθεί άδεια στον καταδικασθέντα για τη 17 Νοέμβρη επειδή όπως είπε δε μετανοεί για τίποτε από όσα έκανε και λειτουργεί και μέσα από τη φυλακή ως ο ουσιαστικός καθοδηγητής μίας νέας γενιάς τρομοκρατών, ο υπουργός Δικαιοσύνης, πήρε τον λόγο για να απαντήσει.

    Ο κ. Κοντονής ανέφερε πως «Σε μία ευνομούμενη πολιτεία και κράτος δικαίου λειτουργούν οι νόμοι και οι θεσμοί έναντι πάντων, ο πρόεδρος της ΝΔ σήμερα μας είπε ότι είμαστε υπέρ του θεσμού των αδειών, αλλά για κάποιους δεν πρέπει να ισχύει, διότι έχουμε διαφωνίες μαζί τους».

    Ο κ. Κοντονής επισήμανε επίσης ότι το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει νομοθετήθηκε για πρώτη φορά το 1994 και τροποποιήθηκε το 2009 επί υπουργίας Νίκου Δένδια, ενώ τόνισε πως το συμβούλιο που αποφάσισε είναι μεικτό όργανο, που περιλαμβάνει δικαστικούς και διοικητικούς και για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση δεν σχολίασε την απόφασή του.

    Ωστόσο, τα όσα ανέφερε έφεραν την αντίδραση της κας Μπακογιάννη, η οποία είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή την αντίθεση της με την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Μάλιστα, ο υπουργός δεν δίστασε να προσβάλει την κα Μπακογιάννη.

    «Δεν θα απαντήσω επειδή σέβομαι ότι είστε γυναίκα». ανέφερε αρχικά ενώ στη συνέχεια με έντονο ύφος  συνέχισε: «Εσύ να ντρέπεσαι. Να ντρέπεσαι για πορεία σου και διαδρομή σου κυρία Μπακογιάννη. Εκτίθεστε κ. Μπακογιάννη και γελοιοποιείστε, δεν ξέρετε το νόμο και πετάγεστε».

    Παίρνοντας τον λόγο η κα Μπακογιάννη, χαρακτήρισε τον υπουργό Δικαιοσύνης, «θλιβερό απολογητής του Κουφοντίνα».

    «Η παρουσία σας εδώ προβλημάτισε πάρα πολύ. Δεν δικαιούστε να ισχυρίζεστε ότι δεν καταλαβαίνετε. Τί άλλαξε από τότε που ζητάει άδειες και δεν του δίνονταν με το ίδιο νομικό πλαίσιο;», άρχισε να λέει η κα Μπακογιαννη.

    Η κυρία Μπακογιάννη στην κεντρική της παρέμβαση, κάλεσε τον κ. Κοντονή, μεταξύ άλλων, να εξηγήσει στην εθνική αντιπροσωπεία τί ήταν αυτό που τον έκανε να προβεί σε δημόσια δήλωση αποδοκιμασίας της απόφασης για την Ηριάννα, και δεν έπραξε το ίδιο και τώρα.

    «Είναι επιλεκτική η ευαισθησίας σας. Εσείς όταν βγήκε απόφαση για Ηριάννα, θεωρήσατε καθήκον της να τη στηλιτεύσετε. Περίμενα σήμερα να πείτε λυπούμαστε και δεν συμφωνούμε. Πολιτικά καταδικάζουμε (ενν. την απόφαση να δοθεί άδεια στον Κουφοντίνα)».

    Και πρόσθεσε: «Αλλά, δεν έχετε τα κότσια να το κάνετε. Όλο το παρεάκι, συλλογικότητες, Ρουβίκωνας είσαστε ένα και το αυτό. Όταν είναι να καταδικάσετε δολοφόνο, κρύβεστε».

    Κατά την αναφορά της η κα Μπακογιάννη υπενθύμισε το απόσπασμα από το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα όπου ο εκτελεστής της 1Ν αναφέρεται στην δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, και το μικρό «γλέντι» που έστησε μετά την εκτέλεσή του.

    Ο κ. Κοντονής περιορίστηκε να πει σε πρώτο πληθυντικό: «Ουδέποτε επιδοκιμάσαμε δολοφονικές ενέργειες. Καταδικάσαμε πάντοτε αυτές τις ενέργειες και τα ειδεχθή εγκλήματα. Λέτε ανακρίβειες και ψέματα κυρία Μπακογιάννη».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Μ. Σπυράκη: Η Κυβέρνηση να μιλήσει για την απαράδεκτη δικαστική απόφαση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρουβίκωνας: Ανάσα λευτεριάς για τον επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μητσοτάκης: Η ανοχή στους εχθρούς της δημοκρατίας πρέπει να είναι μηδενική



    ΣΧΟΛΙΑ