ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νέες αποκαλύψεις Βουρλιώτη για τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ: Αδήλωτα 3,2 εκατ. ευρώ 5ετίας είχε ο Παναγόπουλος
Εκτεταμένους ελέγχους για ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε όλες τις πολεοδομίες της χώρας αρχίζει η Ανεξάρτητη Αρχή του Χαράλαμπου Βουρλιώτη.
Μετά τις πρόσφατες συλλήψεις των υπαλλήλων στην Αττική, υπαλλήλων που έπαιρναν χρήματα από πολίτες για την τακτοποίηση πολεοδομικών παραβάσεων και τη ματαίωση ελέγχων, ο κ.Βουρλιώτης έδωσε εντολή στους ελεγκτές του να ψάξουν τη νομιμότητα κάθε περιουσιακού στοιχείο υπευθύνων των πολεοδομιών σε όλη την Ελλάδα αλλά και των στενών συγγενών τους.
«Πρόκειται για μία τεράστια εκ των πραγμάτων έρευνα, η οποία θα διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα , ωστόσο στόχος είναι να ελεγχθούν σε βάθος χρόνου τα πρόσωπα που υπηρετούν σε καίριες θέσεις για να διαπιστωθεί εάν ενδεχομένως έχει διαπραχθεί αδίκημα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από κάποιους επίορκους », τονίζουν αρμόδιες πηγές.
Ο έλεγχος της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος δεν θα σταματήσει στα πρόσωπα – υπαλλήλους και στελέχη των πολεοδομιών ,αλλά θα επεκταθεί και σε συγγενικά τους πρόσωπα. Θα ελεγχθούν οι φορολογικές τους δηλώσεις, οι δηλώσεις πόθεν έσχες όσων είναι υπόχρεοι εκ του νόμου, αλλά και το πότε αποκτήθηκαν τα περιουσιακά στοιχεία που δηλώνουν όπως και αν η απόκτησή τους δικαιολογείται από τα εισοδήματά τους . Επιπλέον, θα ελέγχονται και τυχόν τρίτα πρόσωπα που πιθανόν να έχουν ρόλο συνεργού στη διακίνηση μαύρου χρήματος.
Έτσι, για κάθε πολεοδομία που θα ολοκληρώνεται ο έλεγχος εάν εντοπίζονται ενδείξεις για αδίκημα, θα σχηματίζεται αυτοτελές πόρισμα το οποίο θα διαβιβάζεται στον αρμόδιο εισαγγελέα για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ τα ύποπτα αποκτηθέντα περιουσιακά στοιχεία θα δεσμεύονται.
Για όσους ήδη έχουν συλληφθεί ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης εντόπισε ακίνητα και μετρητά για τα οποία έχει προχωρήσει σε εντολή δέσμευσης .
Επιπλέον, σημαντικές είναι δύο ακόμα επιχειρήσεις δέσμευσης εκ μέρους της Αρχής.
Η μία αφορά – κατά πληροφορίες- τον φαρμακοποιό στα Βόρεια Προάστια , ο οποίος συνελήφθη πρόσφατα και αφέθηκε ελεύθερος, καθώς η Αρχή εντόπισε μετρητά ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Η δεύτερη αφορά υπόθεση διακίνησης νοθευμένου ελαιόλαδου με την εκτιμώμενη ζημία σε βάρος του δημοσίου να φτάνει τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες εδώ η Αρχή εντόπισε περισσότερα από δέκα ακίνητα , πολλά αυτοκίνητα και μία θυρίδα σε τράπεζα , τα οποία επίσης έδωσε εντολή για τη δέσμευσή τους.
Διαβάστε επίσης
Το κύκλωμα στις πολεοδομίες και ο γιος του Ισίδωρου Ντογιάκου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΔΣΠ και Νομική Σχολή Αθηνών: Επιστημονική ημερίδα για το νέο Κληρονομικό Δίκαιο
- Επέτειος με επιτυχίες: Το Μουσείο Ακρόπολης στα 17 του χρόνια
- Στους 550.000 οι δηλωμένοι καθαρισμοί οικοπέδων – Πότε ξεκινούν οι έλεγχοι για τα ακαθάριστα
- Να πως τα πήγε το Mazda CX-5 στα crash test του Euro Ncap (video)
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.