ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Volkswagen AG και η ισραηλινή κατασκευαστή εταιρεία αμυντικού εξοπλισμού Rafael Advanced Defense Systems βρίσκονται κοντά στην υπογραφή συμφωνίας για τη σύσταση κοινοπραξίας έως το τέλος του έτους, με σκοπό την παραγωγή εξαρτημάτων του συστήματος αεροπορικής άμυνας «Iron Dome» στη Γερμανία.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rafael, Yoav Tourgeman, συναντήθηκε αυτή την εβδομάδα με κυβερνητικούς αξιωματούχους στο Βερολίνο και εκπροσώπους της Volkswagen στο Βόλφσμπουργκ για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της προγραμματισμένης αμυντικής συνεργασίας, σύμφωνα με άτομα που είναι εξοικειωμένα με το θέμα.
Η κοινοπραξία θα οδηγήσει στην αλλαγή της παραγωγής σε ένα εργοστάσιο της Volkswagen που αντιμετωπίζει δυσκολίες στη δυτική πόλη του Όσναμπρουκ, από αυτοκίνητα σε στρατιωτικά οχήματα για το σύστημα πυραυλικής άμυνας, ανέφεραν τα άτομα αυτά, τα οποία μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Η ιδέα είναι να κατασκευαστούν στρατιωτικά φορτηγά για το κινητό σύστημα αεροπορικής άμυνας Iron Dome του ισραηλινού κρατικού ομίλου και, ενδεχομένως, επίσης για την έκδοση με λέιζερ που είναι γνωστή ως Iron Beam, σύμφωνα με τις πηγές. Εκτός από το εργοστάσιο της VW στο Όσναμπρουκ, δύο επιπλέον εγκαταστάσεις θα μπορούσαν επίσης να επωφεληθούν από την προγραμματισμένη συνεργασία μέσω γραμμών εφοδιασμού.
Οι πύραυλοι και τα βασικά εξαρτήματα του συστήματος αεροπορικής άμυνας θα κατασκευάζονται στο Ισραήλ και στη συνέχεια θα εγκαθίστανται στα στρατιωτικά φορτηγά που κατασκευάζονται στο γερμανικό εργοστάσιο, ανέφεραν οι πηγές.
Τα νέα συστήματα αεροπορικής άμυνας θα αποτελέσουν ένα επιπλέον επίπεδο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «Sky Shield», υπό τη γερμανική ηγεσία και τον συντονισμό του ΝΑΤΟ, η οποία ξεκίνησε από τον πρώην Γερμανό καγκελάριο Ολάφ Σολτς το 2022, ανέφεραν οι πηγές.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, Oliver Blume, άφησε να εννοηθεί ότι το μέλλον του εργοστασίου στο Όσναμπρουκ θα μπορούσε να στραφεί προς τον αμυντικό κλάδο.
Ο Blume δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη για τα οικονομικά αποτελέσματα τον περασμένο μήνα ότι η εταιρεία βρίσκεται σε επαφή με τον αμυντικό κλάδο, προσθέτοντας ότι είναι «πολύ έξυπνο να επιλύονται τα προβλήματα υπερβάλλουσας παραγωγικής ικανότητας με αυτόν τον τρόπο».
Ο Blume ανέφερε ότι η εμπειρία της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Όσναμπρουκ θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για περαιτέρω συνεργασίες στον τομέα της άμυνας.
Ο Blume πρόσθεσε ότι η εταιρεία δεν εξετάζει το ενδεχόμενο παραγωγής όπλων. «Παρέχουμε την εμπειρία μας στη μαζική παραγωγή και την αυτοματοποίηση, κάτι που είναι πολύ χρήσιμο για την αμυντική βιομηχανία».
Διαβάστε επίσης:
Οι traders στη Wall Street στρέφουν το βλέμμα τους στον Τραμπ στην Κίνα
Τραμπ: Έφτασε στην Κίνα για τη συνάντηση με τον Σι – Στο φόντο ο πόλεμος στο Ιράν
Nvidia: Στο πλευρό του Τραμπ ο Τζένσεν Χουάνγκ στο παρά 5 – AI και chips τον οδήγησαν στην Κίνα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Υπουργείο Παιδείας: Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται στα σχολεία – Θεσπίζεται ολοκληρωμένο πλαίσιο για την ασφαλή χρήση της
- Orilina Properties: Ξεκινά πρόγραμμα αγοράς έως 700.000 ιδίων μετοχών
- Σαρκοζί: Επτά χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο €300.000 πρότεινε στο Εφετείο η Εισαγγελία για τον πρώην πρόεδρο
- Κυριάκος Πιερρακάκης: Η Ελλάδα χρειάζεται αγορά που λειτουργεί και κράτος που σχεδιάζει
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.