Έγινε γαλάζια η 5η Λεωφόρος της Νέας Υόρκης
Ντύθηκε στα ελληνικά χρώματα την περασμένη εβδομάδα η Νέα Υόρκη και η εμβληματική 5η Λεωφόρος φιλοξένησε την Παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Grand Marshall της παρέλασης ο επιτυχημένος Έλληνας εφοπλιστής Νίκος Τσάκος που επελέγη από την ελληνική ομογένεια για να παρελασει μαζί με τους Έλληνες της Αμερικής.

Μεταξύ των παραλλήλων εκδηλώσεων, όπως η δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο World Trade Center που έγινε το πρωί του περασμένου Σαββάτου, την τελετή έπαρσης της Ελληνικής σημαίας, ο Νίκος Τσάκος μίλησε σέ σημαντικές συγκεντρώσεις ομογενών αλλα και Ελλήνων που είχαν ταξιδέψει από την Αθήνα για την εορταστική εκδήλωση, όπως η αντιπροσωπεία της Βουλής με τον Νικήτα Κακλαμάνη επικεφαλής, αλλά και αντιπροσωπεία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, δόθηκε το καθιερωμένο black tie dinner του Marshall το οποίο φέτος έγινε στο Cipriani με δεκάδες καλεσμένους και με τον οικοδεσπότη Νίκο Τσακο να ενθουσιάζει όλους του παρεβρισκομένους με την ομιλία του και να αναφέρεται στην οικογένειά του, στην famous fashion designer σύζυγό του Σίλια Κριθαριώτη και στα τρία τους παιδιά που σπουδάζουν στο Columbia University και βέβαια εδωσαν το ‘παρών’ στην εκδήλωση.


Κάνε Μια Ευχή – 30 Χρόνια
Επετειακό Διήμερο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Με ιδιαίτερη συγκίνηση και μεγάλη συμμετοχή του κοινού ολοκληρώθηκε το επετειακό διήμερο του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων δράσης και προσφοράς.


Την Κυριακή, 26 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε ο Περίπατος στο κατάμεστο Πάρκο του ΚΠΙΣΝ στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ευχής, την έναρξη του οποίου σηματοδότησε η Linda Pauling, Ιδρύτρια του παγκόσμιου οργανισμού και μητέρα του πρώτου παιδιού ευχής.

Τη Δευτέρα, 27 Απριλίου, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος έγινε η επετειακή εκδήλωση του οργανισμού «30 Χρόνια Ευχαριστώ», μια ιστορική αναδρομή στο έργο και τους ανθρώπους του, με έμφαση στις ιστορίες των παιδιών και τη διαχρονική επίδραση που έχει η εκπλήρωση της ευχής στη ζωή ενός παιδιού και της οικογένειάς του.
Η έναρξη έγινε από την Κατερίνα και τον Αλέξανδρο, παιδιά ευχής, και στη συνέχεια, το λόγο πήρε η Ελένη Κωνσταντινίδη, Πρόεδρος, η Gabriela Callini, Ιδρύτρια, η Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, Γενική Διευθύντρια και η Φαίη Σκορδά, Πρέσβειρα του Make-A-Wish Ελλάδος, δίνοντας το δικό τους μήνυμα για τα 30 χρόνια. Η Linda Pauling, Ιδρύτρια, και ο Luciano Manzo, Πρόεδρος και CEO του Make-A-Wish International, ανέδειξαν τη μεγάλη δύναμη της σύνδεσης με την παγκόσμια κοινότητα.

Με τη βοήθεια της Μαρίας Γκαμαλούτσου, Υπεύθυνη του Προγράμματος «Αστέρι της Ευχής» και της Μαρίας Χονδρονάσιου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας, παρουσιάστηκαν οι ιστορίες πίσω από τις ευχές των Γεωργίας, Νικόλα, Φίλιππου, Ζωής, Κατερίνας-Μαρίας, Ορέστη και Κωνσταντίνου.

Κορυφαία στιγμή ήταν η αναβίωση της ευχής της Σπυριδούλας 10 χρόνια μετά την εκπλήρωσή της, με έναν χορό με τον γιατρό της, Αντιπρόεδρο και Επιστημονικό Σύμβουλο του οργανισμού, Βασίλειο Παπαδάκη.


Στο πλαίσιο της βραδιάς, τιμήθηκαν οι 30 μεγαλύτεροι ευεργέτες και οι 30 μεγαλύτερες εθελοντικές πρωτοβουλίες στην ιστορία του οργανισμού. Η βραδιά έκλεισε με ένα ξεχωριστό live με την Ξένια Γαργάλη.

Η Κατερίνα Ζαρίφη, η Μαρία Μπεκατώρου, ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, και η Ντορέττα Παπαδημητρίου έδωσαν τον παλμό τους στην εκδήλωση, ενώ ο Στέλιος Παρλιάρος και ο Μάρκος Σεφερλής παρευρέθηκαν και τιμήθηκαν ως πρώην πρεσβευτές και παντοτινοί συνοδοιπόροι στο έργο του οργανισμού. Οικογένειες και παιδιά ευχής, εθελοντές, φίλοι, υποστηρικτές και γνωστοί WishMakers έδωσαν το παρών, σε ένα μοίρασμα αγάπης, συγκίνησης και ευγνωμοσύνης.


Το επετειακό αυτό διήμερο δεν αποτέλεσε μόνο έναν σταθμό εορτασμού, αλλά και μια υπενθύμιση ότι με την ίδια αφοσίωση, το Make-A-Wish Ελλάδος συνεχίζει το έργο του, με στόχο να φτάσει σε κάθε παιδί που νοσεί, εκπληρώνοντας την πιο βαθιά του επιθυμία και μεταμορφώνοντας τη ζωή του για πάντα.
Παράλληλα, συνεχίζει να εμπνέει και να ενώνει μια μεγάλη κοινότητα ανθρώπων που δίνει φως στις ζωές των παιδιών που αντιμετωπίζουν σοβαρές ασθένειες.

Το επετειακό διήμερο πραγματοποιήθηκε χάρη στην πολύτιμη υποστήριξη Event-Plus, Avitron, Publicom Group, Volton Ελληνική Ενεργειακή, Heavyworks by Haris Patounis, Δήμος Καλλιθέας, Πύργος Πειραιά, Dimand, DRNS και μιας μεγάλης ομάδας χορηγών και υποστηρικτών σε είδος και υπηρεσίες.
Ένα δείπνο για μια φίλη Υπουργό
Μπορεί το πρόγραμμά της να είναι πάρα πολύ γεμάτο, όταν όμως η φίλη της, Φαίη Μπέη και ο σύζυγός της Νικόλας Κατσαρός της πρότειναν να δώσουν ένα δείπνο προς τιμήν της, για να γνωρίσει εκλεκτούς και αγαπημένους φίλους, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφαλίσης Νίκη Κεραμέως, δεν μπορούσε παρά να βρεί τον χρόνο και να δώσει το «παρών» στο κάλεσμά που έγινε πρίν από λίγες μέρες στην prive τραπεζαρία του Lolita’s.

Οι εικοσιδύο μόλις καλεσμένοι στη διάρκεια του αρχικού κοκτέιλ με τις επιλεγμένες μουσικές επιλογές έκαναν υπέροχα πηγαδάκια πριν καθίσουν για το καθιστό δείπνο.

Θαύμασαν το art de la table πού έκανε η Antoinetta Koutspuradi ενώ για seating arrangement, ο κάθε καλεσμένος έβρισκε στη θέση του ένα κουτί από plexiglass με το όνομα του -δημιουργία της Katerina Kamisi- το οποίο ήταν γεμάτο φρέσκα λουκούμια τριαντάφυλλο και περγαμόντο.

Το μενου δια χειρός Δημήτρη Σταμούδη μεταξύ άλλων περιελάμβανε carpaccio, Γαρίδες με chilli & lime, Νιόκι Τρούφας, για κυρίως, ψάρι ημέρας ή φιλέτο και για επιδόρπιο Mont blanc di mandorle, με κάστανα, πορτοκάλι confit και βανίλια Μαδαγασκάρης.

Και όταν χαμήλωσε η μουσική, η οικοδέσποινα ευχαρίστησε τους καλεσμένους της που την τίμησαν και ζήτησε από την Νίκη Κεραμέως να πάρει τον λόγο και να μαγέψει με τον ψύχραιμο λόγο της και το θερμό της ταμπεραμέντο κάθε έναν από τους παρεβρισκομένους της βραδιάς.



Ανάμεσα στους καλεσμένους του δείπνου ήταν και ο Νίκος Καραμούζης και Ιωάννα Σακελλαρίου, ο Δημήτρης Κλώνης, Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της INTRACOM HOLDINGS και η σύζυγος του Άργυ, το ζεύγος Κώστα και Βάνας Κουτεντάκη, από τον Ναυτιλιακό χώρο τα ζεύγη Πάρη & Σιας Ξαναλατου και Γιάννη & Σαλώμης Φλουτάκου, το ζεύγος Κωνατντίνου και Δέσποινας Νάκα, οι κκ Ευάγγελος Μπέης και Δημήτρης Παπαχρήστος καθώς και τα ζεύγη Χρίστου & Μαρίλυς Φίλιου, Κωνσταντίνου και Βασιλικής Δεληκωστοπούλου και Μάκη και Τίνας Σαββίδη.









Ένα πάρτυ για την παράσταση ΑΣΤΟΡΙΑ που παρατείνει τις παραστάσεις
Παράταση παραστάσεων και μια ακόμα βραδιά για φίλους για την επιτυχημένη μουσική παράσταση «ASTORIA» στο Θέατρο Παλλάς.
Σε μια όμορφη βραδιά γεμάτη συναίσθημα βρέθηκαν για μια ακόμα φορά φίλοι του Θεάτρου Παλλάς και των συντελεστών για να παρακολουθήσουν την μουσικοθεατρική παραγωγή «ASTORIA», που συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία.

Η μεγάλη μουσική παραγωγή του Θεάτρου Παλλάς σε κείμενο Κωνσταντίνου Σαμαρά και σκηνοθεσία του Βασίλη Μαυρογεωργίου έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις κοινού και κριτικών, μεταφέροντας τους θεατές στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου και στον κόσμο των Ελλήνων μεταναστών, μέσα από μια συγκινητική ιστορία για τη μνήμη, τα όνειρα, την επιβίωση και τη δύναμη του τραγουδιού.

Η παράσταση πήρε παράταση για να συνεχιστεί έως τις 17 Μαΐου και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια μοναδική θεατρική εμπειρία με δυνατές ερμηνείες, ζωντανή ορχήστρα επί σκηνής και μια παραγωγή υψηλών προδιαγραφών που έχει ήδη ξεχωρίσει ως ένα από τα σημαντικότερα θεατρικά γεγονότα της σεζόν.




Συμμαχία αγάπης για τα παιδιά της Ελπίδας
Ένας ακόμα πολύτιμος σύμμαχος προστίθεται στο πλευρό των παιδιών της ΕΛΠΙΔΑΣ, συμβάλλοντας στον αγώνα ενάντια στον παιδικό καρκίνο.
Με ευαισθησία και αγάπη για τους μικρούς ήρωες της ΕΛΠΙΔΑΣ, η Εταιρεία Βιώσιμων Δικτύων ΕΝΑΟΝ, του ομίλου ItalGas, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να στηρίξει το έργο του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», προχωρώντας σε δωρεά για τη στήριξη των αναγκών του Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ».

Την Τρίτη 21 Απριλίου 2026 οι εκπρόσωποι της εταιρείας κυρίες Barbara Morgante, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Enaon, και Francesca Zanninotti, Διευθύνουσα Σύμβουλος της θυγατρικής, Εnaon ΕDA, καθώς και η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Βιωσιμότητας της Εnaon κυρία Αικατερίνη Στάχταρη και στελέχη της εταιρείας επισκέφθηκαν το Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους και ενημερώθηκαν αναλυτικά για το σημαντικό έργο που επιτελείται, καθώς και για όλες τις πρωτοποριακές θεραπείες και πρωτόκολλα που εφαρμόζονται.

Τις εκπροσώπους της εταιρείας υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» κύριος Μανώλης Παπασάββας, η Αντιπρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρία Νούλη Μανώλη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου.

Οι κυρίες Morgante και Zanninotti εξέφρασαν το θαυμασμό τους για την μεγάλη προσφορά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και διαβεβαίωσαν ότι θα σταθούν στο πλευρό του Σωματείου και του Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» με όποιο τρόπο μπορούν, στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με στόχο τη στήριξη των παιδιών και των οικογενειών που δοκιμάζονται.
Από την πλευρά τους, ο κύριος Μανώλης Παπασάββας και η κυρία Νούλη Μανώλη, μαζί με όλα τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ, ευχαρίστησαν για τη συγκινητική στήριξη, η οποία αποδεικνύει τη διεθνή αλληλεγγύη και συνεργασία για τα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειές τους.
Η Αναγέννηση με τον χρωστήρα των ζωγράφων
Η Αναγέννηση με τον χρωστήρα των ζωγράφων Το αδιαχώρητο σημειώθηκε στην γκαλερί Αργώ κατά τα εγκαίνια της έκθεσης «Αναγέννηση- Ut pictura Poesis», που εγιναν με πολύ μεγάλη επιτυχία και υψηλή προσέλευση κοινού.

Δεκαέξι εικαστικοί καλλιτέχνες, με τον χρωστήρα τους ‘συνομιλησαν’ με ισάριθμες εμβληματικές μορφές της Αναγέννησης, μέσα από την ποίηση του σημαντικού ποιητή Χάρη Βλαβιανού. Για τέσσερις και πλέον ώρες ο εσωτερικός και ο προαύλιος χώρος της γκαλερί ήταν κατάμεστοι από το κοινό που ήρθε για να θαυμάσει αυτή την ‘συνομιλία’.

Επί της υποδοχής του κοινού ήταν ο ίδιος ο ποιητής Χάρης Βλαβιανός, η διευθύντρια της γκαλερί Αργώ Αλέξια Κ. Σερέζη, η οποία είχε και την επιμέλεια της έκθεσης, ο φιλότεχνος και συλλέκτης Γιώργος Κλαυδιανός, ο οποίος συνέβαλε στην παράλληλη έκδοση του πολυτελούς λευκώματος που συνοδεύει την έκθεση και στην υλοποίηση της αρχικής ιδέας που είχε η ζωγράφος και ιστορικός Εβίτα Κανέλλου, σχετικά με τη σύζευξη του λόγου με το εικαστικό πεδίο, μέσω του φιλολογικού έργου του Χάρη Βλαβιανού.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν και οι δεκαέξι καλλιτέχνες που συμμετέχουν οι οποίοι ήταν (με αλφαβητική σειρά) οι εξής:Ανδρέας Βεντούρης, Θεοφάνης Γουλής, Στέφανος Δασκαλάκης, Τάνια Δρογώση, Κατερίνα Μαυρολέων, Τάσος Μισούρας, Κατερίνα Ριμπατσιού, Βαγγέλης Ρήνας, Φίλιππος Κούτρικας, Εβίτα Κανέλλου, Χρήστος Παλλαντζάς, Αριστείδης Πατσόγλου, Κερασία Τουλιάτου, Μαρίτσα Τραυλού, Γιώργος Χαδούλης, Πέτρος Ζουμπουλάκης.

Επίσης παραβρέθηκαν άνθρωποι από τον πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό χώρο. Το πολυτελές λεύκωμα που συνοδεύει την έκθεση θα παρουσιασθεί το Σάββατο 9 Μαΐου 2026, στην Γκαλερί Αργώ, 12:00 – 15:00. Κατά την ημέρα αυτή θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός υπογεγραμμένων αντιτύπων από όλους τους συντελεστές, σε προνομιακή τιμή. Η έκθεση διαρκεί ως τις 16 Μαΐου 2026.




Ιστορική στιγμή για την εκπαίδευση: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στην Αθήνα
Εγκαίνια του Παραρτήματος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στα Νότια Προάστεια και πιο συγκεκριμένα στον Δήμο Ελληνικου-Αργυρούπολης με σημαντικές παρουσίες και τον ιδιο τον Πρωθυπουργό να δίνει το ‘παρών’.

Στην Αθήνα βρέθηκε και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και μαζί με τον ελληνα πρωθυπουργό, περιηγήθηκαν στους χωρους του νέου campus πού στην πρώτη φάση της λειτουργίας του θα φιλοξενεί σχολές της Ιατρικής, της Νομικής, της Φαρμακευτικής, της Ψυχολογίας αλλά και της Πληροφορικής και της Επιστήμης Δεδομένων.
Θα δοθεί ιδιαίτερη εμφαση στις επιχειρηματικές σπουδές με κατευθύνσεις στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, τη Λογιστική και το Marketing για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας.

Το νέο ακαδημαϊκό εγχείρημα θα ονομάζεται ‘UNIC Athens’ και θεωρείται ορόσημο για την ελληνική εκπαίδευση αφού για πρώτη φορά δημιουργούνται στη χώρα μη κρατικές σχολές Ιατρικής και Νομικής.
Τα εγκαίνια τελέσθηκαν με την παρουσία επίσης του Αρχιεπισκόπου Αθηνων και Πασης Ελλάδος κκ. Ιερωνύμου, της Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμου, του Πρέσβυ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκου Χαρδαλιά αλλά και του Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτου, κ.α.

Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
Λεωνίδας Γουλανδρής: Ο κοσμοπολίτης εφοπλιστής με τα υπερωκεάνια που έφερε το σούσι στην Αθήνα και τώρα επενδύει σε ακίνητα στην Πλάκα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.