Μέρισμα 0,05 με 0,06 ευρώ/μετοχή θα διανείμει στους μετόχους η Qualco όπως είπαν στελέχη της διοίκησης σε call με αναλυτές που ολοκληρώθηκε πριν λίγο, ποσό που μεταφράζεται σε περίπου 4 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα σημείωσαν ότι προβλέπουν σε υπερδιπλασιαμό εσόδων μέχρι το 2028.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, «τα οικονομικά μεγέθη είναι ισχυρά, αλλά ακόμη ισχυρότερα είναι τα θεμέλια πάνω στα οποία χτίζεται η επόμενη ημέρα», με την εταιρεία να επενδύει συνειδητά μπροστά από τα βραχυπρόθεσμα κέρδη, προκειμένου να ενισχύσει το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα.

1

Ο πρόεδρος του ομίλου, κ. Ορέστης Τσακαλώτος, μιλώντας σε ενημέρωση αναλυτών, σημείωσε ότι «το πρώτο έτος λειτουργίας μας ως εισηγμένη εταιρεία, υπερβήκαμε τις δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει κατά την εισαγωγή μας στο χρηματιστήριο. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 17%, φθάνοντας τα 216 εκατ. ευρώ.»

Όπως είπε, η Qualco είναι σχεδιασμένη για την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και αποτελεί ήδη πραγματικότητα σε προϊόντα, πλατφόρμες και λειτουργίες μας και όχι μια μελλοντική φιλοδοξία. Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Qualco, ενισχύεται περαιτέρω καθώς η τεχνητή νοημοσύνη εξαπλώνεται. «Για τον λόγο αυτό, επενδύουμε συνειδητά πέραν των βραχυπρόθεσμων αποδόσεων, με στόχο τη διεύρυνση αυτού του πλεονεκτήματος».

Η ταμειακή θέση, εξαιρουμένων των εναπομεινάντων εσόδων από την IPO, διαμορφώνεται στα 39 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας σημαντική βελτίωση σε σχέση με το 2024. Το μέσο κόστος δανεισμού διαμορφώθηκε στο 3,9% το 2025, έναντι 4,8% το 2024 και 4,0% στο πρώτο εξάμηνο του 2025, παρά την άνοδο των διατραπεζικών επιτοκίων και τη διακοπή της μείωσης επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από τον Ιούλιο του 2025, επωφελούμενο παράλληλα από την αυξημένη αξιοποίηση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης (RRF).

Όσον αφορά το μέρισμα, τα στελέχη σημείωσαν ότι θα κυμανθεί μεταξύ 0,05-0,06 ευρώ.