Ένα σχεδόν ανοιξιάτικο μεσημέρι στο Μοναστηράκι, με την Αθήνα να πάλλεται στους γρήγορους ρυθμούς της και τα γκρουπ των τουριστών -με ράθυμο βήμα και βλέμμα εξερεύνησης- να επιβάλλουν το δικό τους φρένο στην πόλη.
Στον κομψό ξεχωριστό χώρο του «The Dolli at Acropolis» η συζήτηση με τον Κώστα Μπακογιάννη ξεδιπλώνεται με βαση τη νέα ισορροπία στη ζωή του: ανάμεσα στην ακαδημαϊκή του παρουσία στο Βερολίνο και τη συνεχή επαφή με τις γειτονιές της Αθήνας.

Δεν του αρέσει ο τίτλος «πρώην δήμαρχος». Ίσως γιατί η σχέση του με την πόλη δεν μπαίνει σε παρελθοντικό χρόνο. Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Αθηναίων, επιλέγει να παραμένει παρών στα δημοτικά συμβούλια, στον δημόσιο διάλογο και την καθημερινότητα των πολιτών.
Και ενώ αυτή η προσήλωση που περιγράφει γεννά εύλογα ερωτήματα για τα επόμενα βήματα, αν θα επιδιώξει μια ρεβάνς ή μια διαφορετική διαδρομή στο κεντρική πολιτική και την Α’ Αθηνών -όπως γράφεται-, παραδέχεται ότι τα περισσότερα τα έμαθε μέσα από την ήττα, όχι ως οπισθοχώρηση, αλλά ως μια διαδικασία κατανόησης, επανατοποθέτησης και τελικά ωρίμανσης.
Και όταν η συζήτηση φτάνει στα πιο αμφιλεγόμενα εγχειρήματα, όπως ο «Μεγάλος Περίπατος», που συζητήθηκε όσο λίγα και για πολλούς συνδέθηκε με την εκλογική του ήττα η απάντηση είναι ξεκάθαρη: «Θα τα ξαναέκανα όλα… αλλά διαφορετικά. Θα έμπαινα με την ίδια ορμή και ενθουσιασμό, αλλά με λιγότερες βεβαιότητες… Με τα χρόνια έρχεται η εμπειρία και η γνώση…».

Η σχέση του με τον Χάρη Δούκα παραμένει τρικυμιώδης και η κριτική του ευθεία: «Ο κ. Δούκας κάνει μόνο αντιπολίτευση στον Μπακογιάννη, στον Μητσοτάκη, στον Ανδρουλάκη. Δεν είναι καιρός να αναλάβει τις δικές του ευθύνες για την πόλη;».
Πώς αξιολογεί την πορεία της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ευθεία προς τις εθνικές εκλογές; Πιστεύει ότι θα έχουμε πρόωρες κάλπες και τι θα κρίνει την αναμέτρηση;
Αναφερόμενος στο ντοκιμαντέρ του Αλέξη Παπαχελά για τη δράση της «17 Νοέμβρη» απαντά με αιχμηρότητα: «Καιρός να γυρίσει ο Δημήτρης Κουφοντίνας εκεί που ανήκει, στα σκουπίδια».

Γέννημα θρέμμα του κέντρου της Αθήνας, επιστρέφει και σε πιο προσωπικές διαδρομές: παιδικές εικόνες, φοιτητικά χρόνια αλλά και το ιδιαίτερο βάρος να μεγαλώνει σε μια πολιτική οικογένεια με δύο πρωθυπουργούς και μητέρα την Ντόρα Μπακογιάννη, μια παρουσία δυναμική και καθοριστική.
Αναπόφευκτα ο πήχυς ήταν ψηλά για εκείνον;
Πατέρας 4 παιδιών, «είμαι ο ορισμός του μπαμπά-κουκουβάγια, είμαι πολύ περήφανος για τα παιδιά μου», δηλώνει με γέλια.
Τέλος, γιατί προτιμάει το Καρπενήσι από τα Χανιά και γιατί θεωρεί την Ευρυτανία καταφύγιο του;
Δείτε επίσης:
- Hellenic Train: Αλλαγές δρομολογίων αύριο 29/3 στον Προαστιακό Πάτρας λόγω Ημιμαραθωνίου
- Τραγικός επίλογος στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης: Ανασύρθηκε η σορός του 34χρονου δύτη από το «Πηγάδι του Διαβόλου»
- Κίνδυνος για την ναυσιπλοΐα τα 20 χτυπημένα και εγκαταλελειμμένα πλοία στο Στενό του Ορμούζ
- Θ. Κοντογεώργης για μετεκλογικά σενάρια: «Πολύς ο χρόνος μέχρι τις εκλογές»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.