ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με επιστολή του, ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, Εμμανουήλ Τσικαλάκης, προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και προς τους συναρμόδιους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Βουλή των Ελλήνων, καθώς και προς τα Πολιτικά Κόμματα, ζητά να παραμείνουν τα χρήματα του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, στις συστημικές τράπεζες.
Αναλυτικά, στην επιστολή τονίζονται τα εξής:
« Το Δ.Σ. του ΝΑΤ που εκτάκτως συνεδρίασε στις 23-3-2026 ενημερώθηκε για την πρωτοβουλία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, προκειμένου να μεταφερθούν τα Ταμειακά διαθέσιμα του ΝΑΤ από τις Συστημικές Τράπεζες, στις οποίες είναι κατατεθειμένα σε Λογαριασμούς Συναλλάγματος, στην Τράπεζα Ελλάδος.
Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ καταγγέλλει τη μεθόδευση αυτή και ξεκαθαρίζει: Τα συναλλαγματικά αποθέματα του ΝΑΤ να παραμείνουν στις Συστημικές Τράπεζες και να μην πάνε στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, η οποία αποδέχεται το άνοιγμα λογαριασμών Ταμειακής Διαχείρισης ΜΟΝΟ σε ευρώ. Κι’ αυτό σημαίνει ζημιά για τα διαθέσιμα του ΝΑΤ σε συνάλλαγμα λόγω των κυμαινόμενων καθημερινών συναλλαγματικών ισοτιμιών και απώλεια των προσόδων του ΝΑΤ από την τήρηση του συναλλάγματος σε Συστημικές Τράπεζες. Να μην διανοηθούν να προβούν σε μια ακόμη λεηλασία των συναλλαγματικών αποθεμάτων του ΝΑΤ, που έκτισαν με κόπους και θυσίες οι Έλληνες Ναυτεργάτες. Καλούμε την Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία να πάρουν πίσω τις μεθοδεύσεις αυτές. Η αντίδραση μας θα είναι άμεση και δυναμική με κάθε μορφή αγώνα συμπεριλαμβανομένων και των απεργιακών κινητοποιήσεων».
Διαβάστε επίσης:
Η Hapag-Lloyd ενισχύει την παρουσία της στην Ινδία σε λιμάνια και την στήριξη της σημαίας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Καρυστιανού για αποχωρήσεις στελεχών: Επιστρατεύονται οι πρόθυμοι – Τα δόλια κίνητρα τους γίνονται αντιληπτά
- Πασίγνωστος επιχειρηματίας με δύο πολυτελή εστιατόρια της παραλιακής στο κύκλωμα με τις ρευματοκλοπές των 9 εκατ. ευρώ
- Explora Journeys: Επεκτείνει τα δρομολόγια στην Ελλάδα – Προσθέτει Πύλο, επιστρέφει στην Αμοργό
- Από το Περιστέρι στην Αίγυπτο – Επιστροφή αρχαιοτήτων από την Ελλάδα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.