ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μετά τις επικρίσεις για την καθυστερημένη αντίδρασή της στην επίθεση με drone κατά της βρετανικής στρατιωτικής βάσης στο Ακρωτήρι της Κύπρου, η Βρετανία αποφάσισε να αναπτύξει συνολικά δύο πλοία στη Μεσόγειο.
Εδώ και μέρες είχε ανακοινωθεί ότι το αντιτορπιλικό τύπου 45 HMS Dragon θα σταλεί στην Κύπρο, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή. Σήμερα (10/03/2026), το βρετανικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι στο ίδιο πλαίσιο θα αναπτυχθεί και το πλοίο Lyme Bay για «θαλάσσιες αποστολές στην ανατολική Μεσόγειο».
Πρόκειται για πλοίο που ειδικεύεται σε ανθρωπιστικές αποστολές. Το 2023 είχε ήδη σταλεί στην περιοχή για την εκκένωση Βρετανών και Ευρωπαίων πολιτών λόγω της έντασης και των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Γάζα.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας ανέφερε: «Στο πλαίσιο προσεκτικού σχεδιασμού, αποφασίσαμε να θέσουμε την RFA Lyme Bay σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να παρέχει υποστήριξη σε πιθανές ναυτικές αποστολές στην Ανατολική Μεσόγειο».
Διαβάστε επίσης
Τουρκία: Η Repkon πουλά 27.000 αμερικανικές βόμβες αξίας 660 εκατ. δολαρίων στο Ισραήλ
Ανησυχία στην Κύπρο μετά από ανάρτηση του Μακρόν για «επιθέσεις με πολλαπλά drones και πυραύλους»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΙΣΑ: Δεν υπήρχε καμία καταγγελία για το ιατρείο στο Κολωνάκι μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου
- Αλίς Βάιντελ (AfD): Ο Φρίντριχ Μερτς πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της ήττας του CDU
- Κασκάρι (FED Μινεάπολις): Ο πληθωρισμός έχει εξαπλωθεί σε όλους τους τομείς της αμερικανικής οικονομίας
- Το Λονδίνο συγχαίρει την Κοπεγχάγη για τη συμφωνία για τη Γροιλανδία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.