ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος, νικητής σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν σήμερα στην Αυστρία, δήλωσε ότι θέλει να σχηματίσει μια σταθερή κυβέρνηση, χωρίς να αποκλείει κανένα σενάριο συνεργασίας με άλλα κόμματα.
Ο Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε έτοιμος να αναλάβει την καγκελαρία. “Αποδέχομαι αυτήν την ευθύνη με πολλή ταπεινότητα” είπε, μιλώντας στους υποστηρικτές του που τον επευφημούσαν.
Η γενική γραμματέας του κόμματος, Ελιζαμπέτ Κέστινγκερ, διευκρίνισε ότι “θα σχηματίσουμε κυβέρνηση συνασπισμού για την επόμενη πενταετία με το κόμμα που θα μας επιτρέψει να επιφέρουμε τη μεγαλύτερη αλλαγή στη χώρα”.
Όπως και ο Κουρτς, έτσι και οι ηγέτες των άλλων κομμάτων απέφυγαν να μιλήσουν για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ τους που μπορεί να διαρκέσουν πολλές εβδομάδες. “Είναι πάρα πολύ νωρίς”, είπε χαρακτηριστικά ο ηγέτης του ακροδεξιού Κόμματος των Ελευθέρων Χανς-Κρίστιαν Στράχε.
Οι επίσημες διαπραγματεύσεις δεν αναμένεται να ξεκινήσουν πριν από την Πέμπτη, αφού καταμετρηθούν οι επιστολές ψήφοι και ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα των σημερινών εκλογών.
Συγχαρητήριο tweet του Κ. Μητσοτάκη για τον νικητή των αυστριακών εκλογών
Συγχαρητήρια στο νικητή των αυστριακών εκλογών έδωσε με ανάρτηση στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
“Συγχαρητήρια στον @sebastiankurz για τη μεγάλη νίκη στις αυστριακές εκλογές. #AustrianElection”, έγραψε στο λογαριασμό του ο πρόεδρος της ΝΔ.
Συγχαρητήρια στον @sebastiankurz για τη μεγάλη νίκη στις αυστριακές εκλογές. #AustrianElection
— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) October 15, 2017
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αλέξης Τσίπρας: Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι η Ελλάδα επέστρεψε
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι ζητούν οι Αμερικανοί επενδυτές από τον Τσίπρα
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο γερμανικός Τύπος σχολιάζει το αποτέλεσμα των εκλογών στην Αυστρία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Έκρηξη σε πετρελαιοφόρο δεξαμενόπλοιο αγκυροβολημένο στο Κουβέιτ
- Αλματώδη άνοδο 2% στις τιμές του πετρελαίου στην έναρξη των συναλλαγών στην Ασία
- Κατάρ: Εσπευσμένη απομάκρυνση κατοίκων γύρω από την πρεσβεία των ΗΠΑ
- Δωρεά για τους γιατρούς στα νησιά από τον Στ. Χατζηιωάννου: Το παρασκήνιο, πώς ο Ά. Γεωργιάδης «κλείδωσε» τη συμφωνία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.