ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η ναυτιλιακή εταιρεία Minerva Marine, του Ανδρέα Μαρτίνου, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, υπέγραψε συμφωνία με το ναυπηγείο Hengli Shipbuilding για τη ναυπήγηση δύο δεξαμενόπλοιων αργού πετρελαίου Suezmax.
Η συμφωνία αφορά την κατασκευή δύο πλοίων, χωρητικότητας 158.000 dwt, με εκτιμώμενη αξία που κυμαίνεται περί τα 200 εκατομμύρια δολάρια.
Υπενθυμίζεται ότι η Minerva προς το τέλος του περασμένου έτους, παρήγγειλε πλοία LR2 στο ναυπηγείο, υπογράφοντας συμβόλαια για έξι νεότευκτα πλοία, μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεταφορικής ικανότητας 1.800-3.000 teu σε κινεζικά ναυπηγεία.
Η Minerva έχει επίσης τέσσερα LR2 υπό κατασκευή στο ναυπηγείο New Times Shipbuilding, με παραδόσεις προγραμματισμένες για το έτος 2027.
Οι εταιρείες Minerva Dry και Minerva Marine διαχειρίζονται έναν στόλο περίπου 50 δεξαμενόπλοιων μεταφοράς αργού και προϊόντων πετρελαίου.
Ο Ανδρέας Μαρτίνος διευθύνει και την Minerva Gas που διαθέτει πέντε πλοία σε λειτουργία και δύο υπό ναυπήγηση.
Διαβάστε επίσης:
Η κυριαρχία των Ελλήνων εφοπλιστών με πάνω από 400 πλοία στις θαλάσσιες μεταφορές του LNG και LPG
Πόσο κινδυνεύει η ναυτιλία LNG από… κατασκόπους
Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Ο ρόλος της στην ενίσχυση των δεσμών των ΗΠΑ με την ελληνική ναυτιλία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πέθανε σε ηλικία 58 ετών ο διευθυντής του MAD, Γιώργος Μάρκου
- Επεισόδια στο ΑΠΘ: Εισαγγελική παρέμβαση πριν λήξει η διορία του Υπ. Παιδείας
- Ιωάννης Ξυλάς: Οι περιφερειακές συγκρούσεις και η γεωπολιτική αστάθεια συνεχίζουν να εκθέτουν τα πληρώματα και τα πλοία σε αυξημένους κινδύνους
- Κρεμλίνο: Ασφυκτικές τακτικές των ΗΠΑ σε βάρος της Κούβας – Κρίσιμη η κατάσταση
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.