ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ιστορικό υψηλό για την Coca Cola και 18,087 δις. ευρώ κεφαλαιοποίηση.
Στα 48,46 ευρώ χωρίς ιδιαίτερα μεγάλο όγκο με μόλις 36 χιλιάδες κομμάτια. Έκτη συνεχόμενη ανοδική αντίδραση και διάψευση όσων βιάστηκαν να επικρίνουν το deal εξαγοράς της Coca Cola στη Νότιο Αφρική.
Στα 50 ευρώ η τιμή στόχος από την Morgan Stanley με τους αναλυτές να εκτιμούν η Coca-Cola HBC θα επιτύχει οργανική αύξηση πωλήσεων 6,1%, με αύξηση όγκων 2,5% και συνεισφορά τιμολόγησης 3,5%.
Η επίδοση αυτή τοποθετεί την εταιρεία πάνω από τον μέσο όρο του κλάδου, σε μια περίοδο όπου η καταναλωτική ζήτηση παραμένει εύθραυστη, ιδιαίτερα στις ώριμες αγορές της Ευρώπης.
Σε όρους αποτίμησης, η μετοχή διαπραγματεύεται σε P/E 15,9 φορές για το 2025, το οποίο μειώνεται σε 14,6 φορές το 2026 και 13,3 φορές το 2027, αντανακλώντας τη σταδιακή ενίσχυση της κερδοφορίας. Η μερισματική απόδοση εκτιμάται στο 2,8% για το 2026, στοιχείο που ενισχύει το συνολικό επενδυτικό προφίλ.
Διαβάστε επίσης:
Citi για Metlen: Τι βλέπει μετά το νέο deal – Τα σενάρια τιμής στόχου έως 80 ευρώ
Χρηματιστήριο: Πού οφείλεται το ράλι στη Lamda
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Έως 20 χρόνια κάθειρξη ζητά η εισαγγελία Κωνσταντινούπολης για τον Ιμάμογλου, για πολιτική κατασκοπεία
- Λύκειο Αριστοτέλη – Η φιλοσοφία συναντά την τεχνολογία για την εμπειρία των επισκεπτών
- Ευρωαγορές: Θετικά πρόσημα εν όψει νέων οικονομικών αποτελεσμάτων
- Axios: Κατέρρευσαν οι προγραμματισμένες για την Παρασκευή συνομιλίες ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.