• City Stories

    5+1 προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο αυτή τη βδομάδα

    ΚΠΙΣΝ

    Πηγή: www.snfcc.org


    Τι πιο όμορφο από ένα απόγευμα ή ένα βράδυ μπροστά στη μεγάλη οθόνη; Τώρα που έχει φθινοπωριάσει, μπορούμε να ταξιδέψουμε για λίγο σε ένα φανταστικό σκηνικό ή σε μια άλλη εποχή, είτε σε μια κλειστή αίθουσα είτε στη φύση για όσους αντέχουν. Πολλοί χώροι πραγματοποιούν προβολές σημαντικών ταινιών, δίνοντας την ευκαιρία στο σινεφίλ κοινό να παρακολουθήσει μεγάλα αριστουργήματα και κινηματογραφικά έργα σπουδαίων σκηνοθετών.

    Συγκεντρώσαμε παρακάτω έξι ταινίες που θα προβληθούν αυτή τη βδομάδα σε διάφορους χώρους με ελεύθερη είσοδο:

    Ξημερώνει - Ταινία

    1. “Ξημερώνει” στο Γαλλικό Ινστιτούτο: Το Ciné-club επιστρέφει το φθινόπωρο και στην πρώτη προβολή του συντονίζεται με την “Άνοιξη των ποιητών” που γιορτάστηκε στις 3 Οκτωβρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Η “Άνοιξη των ποιητών” τιμά φέτος τον Jacques Prévert, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων από τον θάνατό του. Από τις πολλές συνεργασίες του Prévert με τον Marcel Carné, επιλέχθηκε το “Ξημερώνει”, μια ταινία που ανήκει στον “ποιητικό ρεαλισμό”. Πρόκειται για μια απόλυτα κλασική ταινία από τον Marcel Carné, πρωτοπόρο του φιλμ νουάρ.

    Ημερομηνία:
    Τρίτη 10 Οκτωβρίου

    Ώρα:
    19:30

    Χώρος:
    Γαλλικό Ινστιτούτο
    Σίνα 31
    Κέντρο Αθήνας

    Πληροφορίες

    Ντοκιμαντέρ - Ινστιτούτο Γκαίτε

    2. Ντοκιμαντέρ “Ο διάλογος του Βερολίνου” στο Ινστιτούτο Γκαίτε: Πρόκειται για την τελευταία ταινία του Νίκου Λυγγούρη, ο οποίος καταπιάνεται μ’ ένα απαιτητικό όσο και συναρπαστικό εγχείρημα: την απεικόνιση αυτού του Πέρα Δώθε (και του εσωτερικού Πέρα-Δώθε) μεταξύ των διαφορετικών πολιτισμών του Ευρωπαϊκού Βορρά και Νότου, έχοντας ως αφετηρία τα ημερολόγια ενός Έλληνα πολιτιστικού ανταποκριτή στο Βερολίνο, γραμμένα από το 2006 ως το 2016. Η προβολή θα γίνει παρουσία του σκηνοθέτη, ενώ μετά θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

    Ημερομηνία:
    Τετάρτη 11 Οκτωβρίου

    Ώρα:
    20:30

    Χώρος:
    Ινστιτούτο Γκαίτε
    Ομήρου 14-16
    Σύνταγμα

    Πληροφορίες

    Μια Γυναίκα Εξομολογείται

    3. “Μια γυναίκα εξομολογείται” στο Χυτήριο: Σε σκηνοθεσία του Τζον Κασσαβέτης και με πρωταγωνιστές την Τζίνα Ρόουλαντς και τον Πίτερ Φολκ, ξετυλίγεται μπροστά μας η ιστορία μιας παντρεμένης γυναίκας με τρία παιδιά, η οποία οδηγείται σταδιακά στη σχιζοφρένεια. Το δράμα της γυναίκας εκτυλίσσεται μέσα σε μια τυπική αμερικάνικη οικογένεια της εποχής του 70’, χρονολογία στην οποία κατατάσσεται και η ταινία. Πρόκειται για ένα δυνατό δράμα, με το οποίο ο σκηνοθέτης τάραξε τα “κινηματογραφικά νερά” της εποχής εκείνης. Τόσο ο Κασσαβέτης όσο και η Ρόουλαντς ήταν υποψήφιοι για Όσκαρ.

    Ημερομηνία:
    Πέμπτη 12 Οκτωβρίου

    Ώρα:
    20:30 – 23:00

    Χώρος:
    Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού
    Ιερά Οδός 44
    Κεραμεικός

    Πληροφορίες

     Αναζήτηση Υποβολή αθηνόραμααθηνόραμα travel | αθηνόραμα umami | αθηνόραμα digital | αθηνόραμα Club | Alpha Guide αθηνόραμα.gr ΣΙΝΕΜΑ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ BARS & CLUBS NIGHT LIVE FASHION & BEAUTY ΠΑΙΔΙ TECH ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ RUSHMORE - Ο ΑΡΧΑΡΙΟΣ

    4. “Ο Αρχάριος” στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Το Park Your Cinema του ΚΠΙΣΝ αποχαιρετά το καλοκαίρι του 2017 και το πρόγραμμα προβολών του στο Ξέφωτο στο Πάρκο, με δύο ταινίες άκρως ταιριαστές με το μαθητικό ή σπουδαστικό κλίμα της περιόδου που διανύουμε. Η μία εξ αυτών, είναι “Ο Αρχάριος” σε σκηνοθεσία Γουές Άντερσον με τους Τζέισον Σουόρτσμαν, Μπιλ Μάρεϊ, Ολίβια Γουίλιαμς, Σέιμουρ Κάσελ, Μπράιαν Κοξ, όπου ένας 15χρονος μαθητής ερωτεύεται τη δασκάλα του.

    Σε περίπτωση ισχυρών ανέμων υπάρχει περίπτωση μη πραγματοποίησης της προβολής λόγω τεχνικών δυσκολιών.

    Ημερομηνία:
    Παρασκευή 13 Οκτωβρίου

    Ώρα:
    20:00

    Χώρος:
    Ξέφωτο – Πάρκο
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364
    Καλλιθέα

    Όσα παίρνει ο άνεμος

    5. “Όσα παίρνει ο άνεμος” στο Χυτήριο: Πρόκειται για μια επική ταινία, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Μάργκαρετ Μίτσελ του 1936 και σε σκηνοθεσία Βίκτορ Φλέμινγκ.  Η ιστορική αυτή ρομαντική ταινία, με πρωταγωνιστές τη Βίβιαν Λι, τον Κλαρκ Γκέιμπλ, τον Λέσλι Χάουαρντ και την Ολίβια Ντε Χάβιλαντ, αποτελεί τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών. Το “Όσα παίρνει ο άνεμος” απέσπασε 8 συν 2 τιμητικά βραβεία Όσκαρ και θεωρείται η κορώνα του αμερικανικού σινεμά.

    Ημερομηνία:
    Σάββατο 14 Οκτωβρίου

    Ώρα:
    20:00 – 00:00

    Χώρος:
    Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού
    Ιερά Οδός 44
    Κεραμεικός

    Πληροφορίες

    ΓΟΥΟΛ-Υ

    6. Γουόλ-υ (Wall-e) στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Στο πλαίσιο του Park Your Cinema Kids, το οποίο ολοκληρώνεται οσονούπω για τους μικρούς μας φίλους, θα προβληθεί η συγκινητική αυτή ταινία με το αγαθό ρομποτάκι, που δεν υπάρχει περίπτωση να μην το αγαπήσει όποιος την δει. Απέσπασε το Όσκαρ καλύτερης animated ταινίας του 2009 και αποτελεί ένα σοβαρότατο μάθημα οικολογίας για μικρούς και μεγάλους, αλλά και μια όμορφη ιστορία αγάπης.

    Σε περίπτωση ισχυρών ανέμων υπάρχει περίπτωση μη πραγματοποίησης της προβολής λόγω τεχνικών δυσκολιών.

    Ημερομηνία:
    Σάββατο 14 Οκτωβρίου

    Ώρα:
    20:00

    Χώρος:
    Ξέφωτο – Πάρκο
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364
    Καλλιθέα

    Πληροφορίες

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πενθήμερο αφιέρωμα στο αμερικανικό ντοκιμαντέρ με ελεύθερη είσοδο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Δωρεάν παρουσιάσεις και υπογραφές βιβλίων στον Ιανό τον Οκτώβριο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τρία αθηναϊκά μαγαζιά με πεντανόστιμα pancakes κοντά στο κέντρο



    ΣΧΟΛΙΑ