array(0) {
}
        
    
Menu
0.89%
Τζίρος: 272.39 εκατ.

Νέο επιμορφωτικό πρόγραμμα «Ψηφιακή Αυτονομία 60+» της Πειραιώς, στο πλαίσιο του EQUALL, για τον ψηφιακό εγγραμματισμό ατόμων 60+

Life & Style

Γιάννης και Δήμητρα Κούστα: Το δείπνο με τον Peter Marino, η έξοδος στη Βίσση και το project «Αθηνών Αρένα» [φωτό]

Γιάννης Κούστας, Peter Marino και Δήμητρα Κούστα

Στον πιο επιδραστικό αρχιτέκτονα, τον εκκεντρικό Peter Marino ανέθεσε η Δήμητρα Κούστα την ολική ανακαίνιση του ιστορικού Αθηνών Αρένα.

Ο Γιάννης και η Δήμητρα Κούστα φιλοδοξούν να επαναφέρουν στο προσκήνιο το ιστορικό κτήριο και να το μετατρέψουν στον απόλυτο προορισμό διασκέδασης, αφού από τη νέα σεζόν θα γίνει η νέα έδρα της Άννας Βίσση.

1

Ο ισχυρός εφοπλιστής της Danaos αγόρασε το ακίνητο αντί 20 εκατομμυρίων ευρώ και η σύζυγος του, Δήμητρα Κούστα μέσω των εταιρειών της, D&A Productions και D&A Live Concerts Single Member P.C. θα αναλάβει την αναβίωση του χώρου.

Γι΄ αυτόν τον σκοπό έφεραν από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα τον διεθνώς αναγνωρισμένο αρχιτέκτονα και σχεδιαστή, Peter Marino και το εξειδικευμένο επιτελείο του.

Peter Marino - Δήμητρα Κούστα
Peter Marino και Δήμητρα Κούστα

Δεν είναι η πρώτη φορά που το εφοπλιστικό ζεύγος συνεργάζεται με τον Marino, αφού ο ίδιος είχε αναλάβει τις πολυτελείς βίλες τους σε Βουλιαγμένη και St. Barth, αλλά και το νεότευκτο κότερό τους.

Το νέο project, για το οποίο μάς είχε προϊδεάσει η Άννα Βίσση μέσω Instagram, από τον περασμένο κιόλας Νοέμβριο, δεν είναι άλλο από το Αθηνών Αρένα.

Ένας μεγάλος βιομηχανικός χώρος, που όπως μαθαίνουμε, φιλοδοξεί να στεγάσει εκτός από την απόλυτη Άννα Βίσση, και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες με διεθνή εστιατόρια και ακόμη διάφορες άλλες δράσεις.

Άννα Βίσση, Peter Marino και Δήμητρα Κούστα στο Αθηνών Αρένα
Άννα Βίσση, Peter Marino και Δήμητρα Κούστα στο Αθηνών Αρένα
Η Άννα Βίσση στο Αθηνών Αρένα
Η Άννα Βίσση οραματίζεται το νέο Αθηνών Αρένα

Ο Peter Marino βρέθηκε στην Αθήνα, επισκέφτηκε το κτήριο για να μελετήσει τον χώρο και να ακούσει το όραμα του ζεύγους προκειμένου να το υλοποιήσει στο ανώτατο επίπεδο.

Ακόμη, γευμάτισε με τον Γιάννη και τη Δήμητρα Κούστα και λίγους φίλους τους στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, ενώ το βράδυ του Σαββάτου διασκέδασαν μέχρι το πρωί με τις μεγάλες επιτυχίες της Άννας Βίσση, στο Hotel Ερμού.

Η Δήμητρα Κούστα με τον Peter Marino και τον επιχειρηματία, Γιάννη Στασινόπουλο
Η Δήμητρα Κούστα με τον Peter Marino και τον επιχειρηματία, Γιάννη Στασινόπουλο στο Hotel Ερμού

Σε ένα από τα βίντεο που ανέβηκαν στα social, η Άννα Βίσση, φορώντας ασορτί καπέλο με τον αρχιτέκτονα, του τραγουδάει το «Ξανά Μανά» και του υπόσχεται ότι θα του εξηγήσει τους στίχους αργότερα.

Δείτε βίντεο:

 

 

Άννα Βίσση και Peter Marino στο Hotel Ερμού
Άννα Βίσση και Peter Marino στο Hotel Ερμού

Peter Marino, The Dark Prince of Luxury

Διάσημος για την τολμηρή biker αισθητική του και τον τρόπο που συνδέει την αρχιτεκτονική με την τέχνη, ο Peter Marino ή αλλιώς «The Dark Prince of Luxury» έχει αποκλειστική συνεργασία με πολυτελείς οίκους μόδας, όπως Chanel, Louis Vuitton, Βvlgari, Tiffany & Co, ενώ έχει δημιουργήσει εμβληματικά καταστήματα και πολυτελείς κατοικίες.

Τα περίφημα ξενοδοχεία Cheval Blanc φέρουν την υπογραφή του σε όλον τον κόσμο.

Διακρίνεται για το εκκεντρικό του στυλ, το χιούμορ του και την προτίμηση του σε έργα τέχνης στα σχέδια του, γεγονός που συνάδει απόλυτα με την αισθητική του ζεύγους Κούστα.

Σήλια Κριθαριώτη - Πήτερ Μαρίνο - Δήμητρα Κούστα
Σίλια Κριθαριώτη, Peter Marino και Δήμητρα Κούστα στην οικία Κούστα στη Βουλιαγμένη

Έχει συμπεριλάβει περισσότερα από 300 σύγχρονα έργα τέχνης στα αρχιτεκτονικά του έργα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που παραλίγο να «φάει» πόρτα εξαιτίας των κοφτερών ενδυματολογικών του επιλογών, ακόμα και σε δεξιώσεις που διοργανώθηκαν προς τιμήν του. Αλλά τον διασκεδάζουν αφάνταστα οι αντιδράσεις που προκαλεί.

Στο παρελθόν πολλοί προσπάθησαν να εξηγήσουν την περσόνα του. Θεωρείται σαφέστατα ο αρχιτέκτονας αριστείας των luxury brands και έχει λάβει αμέτρητα βραβεία για έργα κατοικιών, καθώς και για τον σχεδιασμό πολιτιστικών και δημόσιων χώρων σε όλο τον κόσμο.

Είναι Πρόεδρος του Ιδρύματος Venetian Heritage Foundation, όπως και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Διεθνούς Επιτροπής της L’ Union Centrale des Arts Décoratifs.

Ξεκίνησε την καριέρα του στους Skidmore Owings & Merrill, George Nelson και I.M. Pei/Cossutta & Ponte., ενώ το 1978 ίδρυσε το Peter Marino Architect, ένα αρχιτεκτονικό γραφείο 160 ατόμων με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Έχει κάνει σπουδές στη ζωγραφική, τη γλυπτική και την ιστορία της τέχνης και απέκτησε μετά το πτυχίο του στην Αρχιτεκτονική, την Τέχνη και τον Σχεδιασμό στο Cornell University College of Architecture.

Όλα, όμως, ξεκίνησαν εντελώς κινηματογραφικά μια βραδιά στο θρυλικό Studio 54, όπου θα γνώριζε τον πληθωρικό Αndy Warhol, ο οποίος και του ανέθεσε να σχεδιάσει το σπίτι του.

Λίγο μετά ακολούθησαν ο Yves Saint Laurent με τον Pierre Berge (για το δικό τους σπίτι στην καρδιά του Μανχάταν) και ο Gianni με τη Marella Agnelli που του ανέθεσαν τον σχεδιασμό του δικού τους διαμερίσματος στην Park Avenue.

Το όραμα Κούστα και η ιστορία του Αθηνών Αρένα

Η CEO της D&A, Δήμητρα Κούστα έρχεται να επανασυστήσει στο κοινό το Αθηνών Αρένα και να φέρει πίσω την παλιά του αίγλη.

Έναν πιο λαμπερό και επιμελημένο χώρο για τον κόσμο που θέλει να βιώσει την κορυφαία ελληνική διασκέδαση, παρουσιάζοντας την απόλυτη show woman.

Την Άννα Βίσση.

Άννα Βίσση
Άννα Βίσση

Το ανανεωμένο Αθηνών Αρένα φιλοδοξεί να γίνει ξανά το hot spot της πόλης και δεν θα έχει να ζηλέψει σε τίποτα παραγωγές του εξωτερικού.

Το θρυλικό Αθηνών Αρένα έχει χαρακτηριστεί ως το καλύτερο νυχτερινό κέντρο της Αθήνας, αφού οι χώροι του είναι σχεδιασμένοι έτσι ώστε να βλέπουν όλοι καλά όπου κι αν κάθονται.

Από τα πρώτα τραπέζια έχει περάσει η ελίτ του επιχειρείν, της ναυτιλίας και της κοσμικής Αθήνας.

Ο Αντώνης Ρέμος στο Αθηνών Αρένα
Ο Αντώνης Ρέμος στο Αθηνών Αρένα

Δημιουργήθηκε το 2004 προσεκτικά και μεθοδικά από τον επιχειρηματία Γιάννη Παπαθεοχάρη, σχεδιασμένο να φιλοξενεί 3.000 άτομα και απογειώθηκε με μεγάλα ονόματα της ελληνικής σκηνής, όπως και αυτό της Άννας Βίσση.

Το 2014 μετονομάστηκε σε Πάνθεον και μετατράπηκε σε ένα θέατρο με 1.600 θέσεις, αλλά από το 2017 έως το 2021 ονομάστηκε ξανά Αθηνών Αρένα και χρησιμοποιήθηκε και ως νυχτερινό κέντρο.

Τον Δεκέμβριο του 2024 το Αθηνών Αρένα αγόρασε ο επενδυτής ακινήτων Γιάννης Παπαλέκας, μέτοχος της Prodea, με σκοπό να μετατρέψει το ακίνητο σε «πράσινα» γραφεία.

Όμως, προ ολίγων εβδομάδων το αγόρασε ο Γιάννης Κούστας. Αρχικά, ο επιχειρηματίας λέγεται ότι ζήτησε 25 εκατομμύρια ευρώ και εν τέλει ο εφοπλιστής το αγόρασε έναντι 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Αμέσως έσπευσαν επιχειρηματίες να προσεγγίσουν ή έστω επιχείρησαν να προσεγγίσουν το ζεύγος Κούστα προκειμένου να συμμετέχουν στο νέο αυτό εγχείρημα, ωστόσο, τα κεφάλαια προφανώς και υπάρχουν. Γι’ αυτό και είπαν «όχι» σε οποιαδήποτε πιθανή συνεργασία.

Ηλίας Ψινάκης, Δήμητρα Κούστα και Peter Marino
Ηλίας Ψινάκης, Δήμητρα Κούστα και Peter Marino
Σήλια Κριθαριώτη - Πήτερ Μαρίνο - Δήμητρα Κούστα - Ρόζμαρι Χατζηιωάννου
Σίλια Κριθαριώτη, Peter Marino, Δήμητρα Κούστα και Ρόζμαρι Χατζηιωάννου
Peter Marino, Δήμητρα Κούστα και Άννα Βίσση
Peter Marino, Δήμητρα Κούστα και Άννα Βίσση

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Κούστας: Το πριβέ πάρτι στη Βίσση και οι ευχές στον μικρό πρίγκιπα JJC

Ηχηρό «όχι» από Δήμητρα Κούστα – Άννα Βίσση σε επιχειρηματίες για συνεργασία στο «Αθηνών Αρένα»

Δήμητρα Κούστα και Σοφία Καρβέλα: Πρωτοχρονιά στο εξωτικό Πουκέτ

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H λάμψη της Optima και οι εξαγορές, το Τriple play ισχύος της Βιοχάλκο, η S&P και η Metlen, η big κίνηση Μαρινάκη και πώς ο Οικονόμου βγάζει 262.000 την ημέρα
Στο Κάιρο οικογενειακώς ο Γιάννης και η Δήμητρα Κούστα
Τι θα κάνουν Credia και Βιοχάλκο, στην ΤτΕ ο Πατέλης, το mononews στην Ουάσιγκτον, οι hot αποκαλύψεις για το διαζύγιο της Οικονομίδη – Γκέρτσου, ο happy Άδωνις, η «kolotoumba» της Φραγγιά για Κούστα και ο τραπεζίτης με την Porsche 911
Γιάννης και Δήμητρα Κούστα: Το ρομαντικό dinner στη Βουλιαγμένη για τον Άγιο Βαλεντίνο
Παραγγελίες για 36 νεότευκτα από 6 ελληνικές ναυτιλιακές – Έντονη παρουσία στις αγοραπωλησίες πλοίων
Γιάννης Koύστας: Νέες παραγγελίες πλοίων και ρευστότητα 1,4 δισ. δολ. για την Danaos Corp
Νέα εταιρεία από Άννα Βίσση – Δήμητρα Κούστα: Το σχέδιο για παροχή καθετοποιημένων υπηρεσιών στο χώρο της ψυχαγωγίας
D3lta: Η Άννα Βίσση ανέβασε στη σκηνή τον Ρομπέρτο Κούστα (video)
Άννα Βίσση: Ταξίδι αναψυχής στο κοσμοπολίτικο Μπάντεν-Μπάντεν
Η Άννα Βίσση αποχωρεί από την Panik Records – Business αποκλειστικά με τη Δήμητρα Κούστα