• Business

    Γιάννης και Δήμητρα Κούστα: Αυτό είναι το νέο τους σπίτι των 3.000 τ.μ. – 9 αποκλειστικές φωτογραφίες

    Η νέα κατοικία του Γιάννη Κούστα και της Δήμητρας Κούστα


    Άλλος ένας στόχος – όνειρο ζωής για το ζεύγος Κούστα πραγματοποιήθηκε. Το νέο σπίτι, που θα στεγάζει στο εξής το ερωτευμένο ζευγάρι και την οικογένεια, που δημιούργησε, είναι πανέτοιμο να τους υποδεχτεί.

    Εκτιμάται ότι εκτείνεται σε ένα οικόπεδο περίπου 7.000 τετραγωνικών μέτρων (ναι, ναι, καλά διαβάσατε) και μοιάζει κυριολεκτικά βγαλμένο από ένα υπέροχο σύγχρονο παραμύθι.

    Σωστό «ανάκτορο» περιπου 3.000 τμ , τίποτα λιγότερο από μεγαλοπρέπεια και χλιδή για την οικοδέσποινα Δήμητρα Μέρμηγκα – Κούστα, που της έχουν προσδώσει το nickname «πριγκίπισσα» και όχι άδικα, όπως για άλλη μια φορά αποδεικνύεται…

    Τον αγιασμό στην υπερπολυτελή κατοικία – που άνετα μπορεί να φιλοξενηθεί στις σελίδες των πιο σημαντικών illustrated περιοδικών διακόσμησης του πλανήτη – τέλεσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, παρουσία λίγων και εκλεκτών προσκεκλημένων.

    Όλοι έμειναν κυριολεκτικά με το στόμα ανοικτό να θαυμάζουν το οίκημα, που ήδη από τη μεγάλη φαρδιά σκάλα στην είσοδο σε προδιαθέτει για το μέγεθος και για την αίγλη του…

    Αγιασμός με τον Αρχιεπίσκοπο

    Στον αγιασμό η Δήμητρα Κούστα ήταν ντυμένη απλά και κομψά.

    Φορούσε ένα μίνι λευκό shirt dress με μια κασμιρένια ασπρόμαυρη ζακέτα και τις χαρακτηριστικές χαμηλοτάκουνες Chanel γόβες, στον κλασικό συνδυασμό μπεζ και μαύρου.

    Το look συμπλήρωναν σκουλαρίκια και ένας χαλαρός, χαμηλός κότσος σινιόν.

    Ο Γιάννης Κούστας φορούσε ανοιχτόχρωμο γκρι κοστούμι με λευκό πουκάμισο, χωρίς γραβάτα και μαύρα δετά παπούτσια.

    Η νέα κατοικία των Coustas, όπως αρέσει σε πολλούς να τους αποκαλούν, βρίσκεται στη Βουλιαγμένη, στο βουνό, πλήρως ενσωματωμένη με το περιβάλλον και με υλικά σε γήινους τόνους.

    Στις φωτογραφίες, τις οποίες εξασφάλισε και δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα το Mononews, παίρνετε μια γεύση από το νέο σπίτι της τετραμελούς οικογένειας.

    Η νέα κατοικία του Γιάννη Κούστα και της Δήμητρας Κούστα

     

    Η νέα κατοικία του Γιάννη Κούστα και της Δήμητρας Κούστα

     

    Το ζευγάρι, από την πρώτη στιγμή που επέλεξε την τοποθεσία, που ήθελε να χτιστεί το νέο του σπίτι, μακριά από τον αστικό ιστό, είχε εκδηλώσει στην αρχιτεκτονική ομάδα, που έκανε τα σχέδια, την επιθυμία να είναι φιλικό προς το περιβάλλον, με άπλετο φως και με θέα στη θάλασσα, που τόσο αγαπά.

    Το υδάτινο στοιχείο χαρακτηρίζει, άλλωστε, το σπίτι με τις λιτές, σχεδόν «αυστηρές» θα έλεγε κανείς γραμμές, καθώς, όχι μόνο έχει μια μεγάλη πισίνα, αλλά και μικρές τεχνητές λίμνες.

    Επιπλέον δεν λείπουν οι ανάσες πρασίνου – θάμνοι, δένδρα και γκαζόν ομορφαίνουν το περιβάλλον, που θυμίζει κάτι από Ιαπωνία. Το γεωμετρικά συμμετρικό οίκημα έχει, επίσης, παντού τζαμαρίες και ειδικές κατασκευές, που επιτρέπουν το παιχνίδι με το φως – το σπίτι κυριολεκτικά «λούζεται» από τον ήλιο τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

    Στον εξωτερικό χώρο αυτό, που ξεχωρίζει, είναι η τεράστια πισίνα με τις πολλές λευκές ξαπλώστρες σε ζεύγη, αλλά και τα cozy σαλόνια κήπου, επίσης λευκά, όλα έτοιμα να υποδεχτούν τους φίλους και τους οικείους της οικογένειας.

    Η νέα κατοικία του Γιάννη Κούστα και της Δήμητρας Κούστα

    Στο εσωτερικό του σπιτιού όλα δημιουργούν μια αίσθηση «καθαρότητας», φινέτσας και άνεσης. «Χουχουλιάρικοι» καναπέδες και πολυθρόνες, ντιζαϊνάτα αντικείμενα, πολυτελή έργα Τέχνης παντού, καθρέφτες, τζάκια κι ένα λευκό πιάνο, που περιμένει τα μέλη της οικογένειας να χαϊδέψουν τα πλήκτρα του, για να πλημμυρίσει το σπίτι με νότες.

    Οι τόνοι από την παλέτα του γήινου κυριαρχούν και στο εσωτερικό του σπιτιού. Διαχρονικό ξύλο στο πάτωμα, συνδυασμένο με πολλά λευκά έπιπλα – να μην ξεχνάμε ότι το σπίτι βρίσκεται στη Βουλιαγμένη, τοποθεσία με θερινό χαρακτήρα, στην οποία ταιριάζει απόλυτα το εκτυφλωτικό λευκό του ελληνικού καλοκαιριού.

    Ένα σπίτι που, αν και τεράστιο, έχει «χαρακτήρα» και καταφέρνει να δείχνει ζεστό και οικογενειακό.

    Η νέα κατοικία του Γιάννη Κούστα και της Δήμητρας Κούστα

    Το St Barts και οι τελευταίες λεπτομέρειες

    Το ζευγάρι έψαχνε καιρό την τοποθεσία, που θα στεγάσει την οικογένειά του και θα φτιάξει εκεί πολλές καινούριες όμορφες αναμνήσεις. Και μόλις την εντόπισε, δεν άφησε λεπτό να πάει χαμένο.

    Τα ευχάριστα νέα για το νέο σπίτι μοιράστηκε με τους αγαπημένους του φίλους τις ημέρες των γιορτών στο νησί της Καραϊβικής St Barts (Saint-Barthélemy).

    Το ζεύγος Κούστα βρέθηκε στο διάσημο εξωτικό νησί λίγες ημέρες μετά την Πρωτοχρονιά, παρέα με άλλα εφοπλιστικά ζεύγη.

    Ανάμεσά τους και ο Δημήτρης με την Αρετή Δαλακούρα, που, μάλιστα, γιόρτασαν τα 26 χρόνια του γάμου τους και τα 30 χρόνια γνωριμίας τους με ένα υπέροχο πάρτι.

    Τα δύο ζευγάρια είναι και κουμπάροι, εκτός από πολύ καλοί φίλοι.

    Με την επιστροφή από το St Barts, η Δήμητρα Κούστα επιμελήθηκε τις τελευταίες λεπτομέρειες του νέου σπιτιού και ήδη κάνει σχέδια για μεγάλα πάρτι, που θα φιλοξενηθούν στους χώρους του, με χίλιες δυο ευχάριστες αφορμές.

    Η νέα κατοικία του Γιάννη Κούστα και της Δήμητρας Κούστα

    Μια υπέροχη ζωή

    Οι Coustas μας έχουν συνηθίσει σε εικόνες μεγάλου έρωτα και παραμυθένιας «ινσταγκραμικής» ζωής, που ακόμη κι από την «κλειδαρότρυπα» φαντάζουν μαγικές και ονειρεμένες μέσα στην υπερβολή τους.

    Ένα σύγχρονο παραμύθι με ρομαντισμό, υπέροχα ταξίδια, παιδικά χαμόγελα, αλλά και «δράκους», όπως συμβαίνει σε κάθε ιστορία, που σέβεται τον εαυτό της.

    Όπου «δράκοι» στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι κακές οι γλώσσες, που ποτέ δεν είδαν το ειδύλλιο και τη σχέση με συμπάθεια, τα ρίσκα και οι «βουτιές» στα βαθιά, επικίνδυνα νερά της ναυτιλίας, αλλά και οι δικαστικές μάχες του μεγαλοεφοπλιστή με την δεύτερη κατά σειρά πρώην σύζυγό του…

    Η νέα κατοικία του Γιάννη Κούστα και της Δήμητρας Κούστα

    Όπως αποκάλυψε σε δημοσίευμά του τον περασμένο Σεπτέμβριο το Mononews, ο Γιάννης Κούστας, με ομόφωνη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, έχασε την πρώτη μεγάλη δίκη για τη θυελλώδη αντιδικία του με την πρώην σύζυγό του Σοφία Γιαννικοπούλου, με αντικείμενο περιουσιακά στοιχεία αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

    Συγκεκριμένα ο εφοπλιστής διεκδικούσε την ανάκληση των δωρεών προς την τότε σύζυγό του, ισχυριζόμενος ότι εκείνη υπήρξε αχάριστη απέναντι του, κάτι που δεν αποδέχτηκε το δικαστήριο.

    Ο γύρος του κόσμου και η χώρα – σταθμός

    Στο πρόσωπο της κατά πολύ νεότερής του Δήμητρας Μέρμηγκα, ο ισχυρός άνδρας της ναυτιλίας είδε την ευκαιρία για μια πιο όμορφη, πιο ξέγνοιαστη ζωή και για μία, ακόμη, νέα αρχή. Άλλωστε οι μάχες, που όλα αυτά τα χρόνια έχει δώσει, για να σώσει την εταιρεία του, του έχουν αποδείξει ότι ποτέ δεν είναι αργά για κάποιον να προσπαθήσει από την αρχή. Η προσωπική του εμπειρία, άλλωστε, τον δικαίωσε απόλυτα, καθιστώντας τον εκ νέου «αρχηγό των θαλασσών».

    Έτσι, απαλλαγμένος από το «τι θα πει ο κόσμος», δέχτηκε με ευγνωμοσύνη τα βέλη του έρωτα και αφέθηκε να το ζήσει.

    Η νέα κατοικία του Γιάννη Κούστα και της Δήμητρας Κούστα

    Με την αγαπημένη του σύζυγο έχουν ταξιδέψει σχεδόν παντού.

    Με το learjet τους έχουν πάει Νέα Υόρκη για θέατρο και για ψώνια, Κουρσεβέλ για σκι, St Barts για την – απαραίτητη; – εξωτική δόση των Χριστουγέννων, αλλά και σε πολλές μητροπόλεις του πλανήτη, απολαμβάνοντας όσα μπορεί να τους προσφέρει η οικονομική ευρωστία ενός εκ των πιο σημαντικών επιχειρηματιών της χώρας μας.

    Ξεχωριστή θέση, βέβαια, έχει την καρδιά τους η Ιταλία.

    Εκεί παντρεύτηκαν με θρησκευτικό γάμο – η υπέρλαμπρη νύφη μόλις 26 χρόνων (και έγκυος στο πρώτο παιδί), με ασημένιο νυφικό-υπερπαραγωγή με την υπογραφή του Elie Saab, μετρ της υψηλής ραπτικής. Εκεί βάπτισαν και τη δεύτερη κορούλα τους το περασμένο καλοκαίρι, με καλεσμένους από κάθε γωνιά του κόσμου.

    Γιάννης Κούστας: Ένας από τους πιο ισχυρούς παίκτες στη ναυτιλία

    Γεννημένος το 1956, με καταγωγή από το χωριό Αρτοτίνα της Φωκίδας, ο Γιάννης Κούστας σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και απέκτησε στη συνέχεια διδακτορικό στον τομέα της πληροφορικής, στο Πανεπιστήμιο Imperial της Βρετανίας.

    Η ενασχόλησή του με τη ναυτιλία ξεκίνησε το 1987, όταν παρέλαβε από τον πατέρα του Δημήτρη τα ηνία της εταιρείας Danaos, που διαχειριζόταν τότε μόλις τρία φορτηγά πλοία.

    Μέσα σε σχεδόν μία 20ετία, ο Γιάννης Κούστας κατάφερε να απογειώσει την ναυτιλιακή, καθιστώντας την ισχυρό παίκτη της παγκόσμιας αγοράς μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Μάλιστα, το 2006 εισήγαγε τις μετοχές της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

    Άριστος γνώστης της πληροφορικής, θεωρείται από την αγορά ο άνθρωπος, που άνοιξε τον δρόμο για την εισαγωγή της τεχνολογίας στις ελληνικές ναυτιλιακές, κατασκευάζοντας λογισμικό για τη διαχείριση των πλοίων, μέσω της εταιρείας του Danaos Maritime Information Technology.

    Το 2008 βρέθηκε για πρώτη φορά στη λίστα του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη.

    Μαζί με άλλους τρεις Έλληνες, τους εφοπλιστές Γιώργο Οικονόμου, Γαβριήλ Παναγιωτίδη και τον Σπύρο Λάτση – ο οποίος περιλαμβάνεται σταθερά σε αυτήν.

    Η περιουσία του Γιάννη Κούστα, σύμφωνα με το περιοδικό, ανερχόταν εκείνη την εποχή σε 1,2 δισ. δολάρια.

    Ωστόσο το όνειρο κράτησε λίγο.

    Η κάθετη πτώση των ναύλων και η ραγδαία υποχώρηση των μετοχών των ναυτιλιακών εταιρειών την επόμενη χρονιά, εξανέμισαν μεγάλο μέρος της περιουσίας του πλοιοκτήτη, ο οποίος, ωστόσο, συνέχισε να προσθέτει νέα πλοία στον στόλο του.

    Η εταιρεία Danaos υλοποίησε ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα με συνολικά 34 πλοία containeraships, στα ναυπηγεία Hyundai Samho Heavy Industries, τα οποία παρέλαβε σταδιακά μέχρι τον Αύγουστο του 2011.

    Με την κίνηση αυτή επαναβεβαίωσε τη θέση της ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες containerships παγκοσμίως.

    Πάγια πολιτική της εταιρείας ήταν η χρονοναύλωση των πλοίων της για μεγάλο χρονικό διάστημα, στις περισσότερες περιπτώσεις άνω της δεκαετίας, σε κορυφαίους ναυλωτές, τακτική που της εξασφάλιζε σταθερά έσοδα.

    Παράλληλα, όμως, αποδείχθηκε μοιραία για την Danaos.

    Η νοτιοκορεάτικη Hanjin Shipping, ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες της, στην οποία είχε ναυλωμένα οκτώ πλοία, πτώχευσε το 2016, προκαλώντας καταστροφικό τσουνάμι στην παγκόσμια ναυτιλία.

    Η ναυτιλιακή του Γιάννη Κούστα σημείωσε βουτιά κερδών, καθώς τα οκτώ πλοία αντιπροσώπευαν έσοδα ύψους περίπου 560 εκατ. δολαρίων σε βάθους χρόνου και για αρκετό διάστημα βρέθηκε να ισορροπεί επικίνδυνα, προκειμένου να καλύψει τις υποχρεώσεις της.

    Η ανάκαμψη ήρθε πανηγυρικά το 2021, που αποτέλεσε μία εκπληκτική χρονιά για ολόκληρη τη βιομηχανία εμπορευματοκιβωτίων.

    Η Danaos εμφάνισε κέρδη 1,05 δισ. δολάρια στο σύνολο του έτους, έναντι κερδών 154,6 εκατ. δολαρίων το 2020.

    «Οι προβλέψεις μας αποτέλεσαν οδηγό για τη στρατηγική ανάπτυξης και ναυλώσεων της εταιρείας και αμφότερες μεγιστοποίησαν τα έσοδά μας», δήλωνε τότε ο εφοπλιστής.

    Η εταιρεία αξιοποίησε τα υψηλά ναύλα και έκλεισε πολυετείς συμφωνίες ναύλωσης για τον στόλο της, γεγονός που επέφερε αυξημένη κερδοφορία και ενισχυμένο μέρισμα για τους μετόχους της.

    Παράλληλα η μετοχή της εταιρείας τετραπλασιάστηκε το 2021, εκτοξεύοντας την κεφαλαιοποίησή της κοντά στα 2 δισ. δολάρια – σήμερα είναι στο 1,24 δισ. δολάρια.

    Πέρυσι ο Γιάννης Κούστας επέστρεψε και πάλι στα ναυπηγεία, μετά από σχεδόν 15 χρόνια και παρήγγειλε έξι νέα containerships, τα οποία θα παραλάβει το 2024, επένδυση ύψους 559 εκατ. δολαρίων.

    Ο στόλος του περιλαμβάνει σήμερα 68 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

    Η νέα κατοικία του Γιάννη Κούστα και της Δήμητρας Κούστα
    Γιάννης και Δήμητρα Κούστας
    Η νέα κατοικία του Γιάννη Κούστα και της Δήμητρας Κούστα
    Η νέα κατοικία του Γιάννη Κούστα και της Δήμητρας Κούστα
    Η νέα κατοικία του Γιάννη Κούστα και της Δήμητρας Κούστα
    Η νέα κατοικία του Γιάννη Κούστα και της Δήμητρας Κούστα
    Η νέα κατοικία του Γιάννη Κούστα και της Δήμητρας Κούστα
    Η νέα κατοικία του Γιάννη Κούστα και της Δήμητρας Κούστα
    Η νέα κατοικία του Γιάννη Κούστα και της Δήμητρας Κούστα
    Η νέα κατοικία του Γιάννη Κούστα και της Δήμητρας Κούστα



    ΣΧΟΛΙΑ