ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού συμμετέχει στο διακρατικό έργο “DICE – Supporting Digital Transformation in Competition Law Enforcement”, το οποίο ξεκίνησε στις 12 Δεκεμβρίου 2025 και στο οποίο συμμετέχουν αρχές ανταγωνισμού από 15 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το έργο θα υλοποιηθεί στην επόμενη διετία 2026-2027.
Το έργο πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Competition) και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο του Μηχανισμού Τεχνικής Υποστήριξης (TSI).
Οι ψηφιακές τεχνολογίες αναδιαμορφώνουν τη συμπεριφορά και τη δυναμική των αγορών, οι οποίες καθίστανται ολοένα και πιο ψηφιακές. Η Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού αντιμετωπίζει ολοένα και περισσότερες αναλυτικές και ερευνητικές προκλήσεις στον εντοπισμό και την αντιμετώπιση αντι ανταγωνιστικών πρακτικών.
Παρατηρούμε ότι η ταχεία εξέλιξη των αλγοριθμικών επιχειρηματικών μοντέλων και της ισχύος αγοράς που βασίζεται στα δεδομένα απαιτεί από τις Εθνικές Αρχές Ανταγωνισμού και την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού να αναπτύξουμε ισχυρές τεχνικές, νομικές και οικονομικές δυνατότητες. Η ενίσχυση της ψηφιακής ικανότητας είναι, συνεπώς, απαραίτητη για τη διασφάλιση συνεκτικής και αποτελεσματικής εφαρμογής των κανόνων ανταγωνισμού στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή.
Στο πλαίσιο αυτό, μαζί με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συμμετέχουμε σε ένα έργο μεγάλης σημασίας που στοχεύει να ενισχύει τις ψηφιακές δεξιότητες και την τεχνογνωσία της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού και όλων των εθνικών αρχών που συμμετέχουν, μέσω πρακτικής εκπαίδευσης στην εφαρμογή του δικαίου ανταγωνισμού, υπό τις συνθήκες της αυξανόμενης επίδρασης της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και των ψηφιακών τεχνολογιών, καθώς και μέσω της χρήσης σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων και εργαλείων ανάλυσης δεδομένων για την υποστήριξη των ερευνητικών διαδικασιών και την ενίσχυση της ψηφιακής ετοιμότητας, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
Διαβάστε επίσης
ΤτΕ: Αύξηση 8,9% στις τουριστικές εισπράξεις τον Οκτώβριο του 2025 – Πάνω από €22 δισ. τα έσοδα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αταλάντη Μαρτίνου: Ο Κωνσταντίνος Γιώτης με απαλό άγγιγμα
- ΑΔΜΗΕ: Αντίστροφη μέτρηση για την αύξηση κεφαλαίου 1 δις – Τα επόμενα βήματα
- Τριπλά κερδισμένοι AKTOR και Metlen από την είσοδό τους στον ΒΟΑΚ – Στο τιμόνι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
- Οι 3+1 απειλές σε τράπεζες και οικονομία από την απόφαση του Αρείου Πάγου για τα δάνεια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.