Η «Τεχνική Ολυμπιακή Α.Ε.» ανακοινώνει τη σύναψη Συμφωνίας Συγχρηματοδότησης με τον διεθνή επενδυτικό οργανισμό «Pollen Street Capital», στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την ενίσχυση της παρουσίας της στην ελληνική αγορά ακινήτων.
Η συμφωνία δημιουργεί χρηματοδοτική δυνατότητα έως €250 εκατ. για τα επόμενα τρία έτη, με στόχο την αξιοποίηση επενδυτικών ευκαιριών σε εμπορικά και οικιστικά ακίνητα στην Ελλάδα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση
Η εταιρεία με την επωνυμία «ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε.» ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι προέβη σε σύναψη Συμφωνίας Συγχρηματοδότησης (Co-Funding Agreement) με τον διαχειριστή εναλλακτικών επενδύσεων «Pollen Street Capital», με έδρα το Λονδίνο, με υπό διαχείριση κεφάλαια (Assets under Management) άνω των €7 δισ..
Η συγχρηματοδοτική διάρθρωση θα υλοποιηθεί μέσω δανειακής χρηματοδότησης της κατά 100% θυγατρικής της Εταιρείας «Premier Capital Investments S.A.», συσταθείσας στο Λουξεμβούργο, με συμμετοχή κεφαλαίων που διαχειρίζεται η «Pollen Street Capital» και της «Τεχνικής Ολυμπιακής Α.Ε.», για συνολική χρηματοδοτική δυνατότητα έως €250 εκατ. εντός των επόμενων 3 ετών.
Το προϊόν της ανωτέρω χρηματοδότησης θα καταστεί διαθέσιμο στην κατά 100% έμμεση θυγατρική της Εταιρείας «Premier Capital Investments Greece Μονοπρόσωπη Α.Ε.», συσταθείσα στην Ελλάδα και κατά 100% θυγατρική της «Premier Capital Investments S.A.» (Λουξεμβούργο), μέσω ενδοομιλικών χρηματοδοτικών διευθετήσεων.
Σκοπός της Συμφωνίας Συγχρηματοδότησης είναι ο εντοπισμός και η αξιοποίηση επενδυτικών ευκαιριών και η απόκτηση χαρτοφυλακίων εμπορικών και οικιστικών ακινήτων στην Ελλάδα.
Η Εταιρεία θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για κάθε ουσιώδη εξέλιξη που αφορά την ανωτέρω συναλλαγή.
Διαβάστε επίσης:
EΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές σε 1,7 εκατ. δικαιούχους έως και την Τετάρτη 24/12
Κωνσταντίνος Ανεστίδης: Λάσπη τα όσα λέγονται – Δεν έχω τίποτα να κρύψω (βίντεο)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σκέρτσος: Οι μεταρρυθμίσεις σε Κτηματολόγιο, Δικαιοσύνη και φοροδιαφυγή υλοποιήθηκαν με βάση την έκθεση Πισσαρίδη
- Ένοπλες Δυνάμεις: Νέος «Χάρτης Μετάβασης» με αυξήσεις έως 24% – Ψηφίζεται στις 8 Ιανουαρίου
- Διπλό αίτημα πληρωμής 1,17 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης κατέθεσε η Ελλάδα στην Κομισιόν
- Παπαστεργίου για έξυπνες κάμερες: Πότε έρχονται οι ειδοποιήσεις για παραβάσεις – Ηλεκτρονικά οι ενστάσεις