ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το θρίλερ με την Intralot και η αλήθεια για τα κέρδη του 2026, ποιες εταιρείες θα κατέβουν στον διαγωνισμό για τη σίτιση, η επιτυχία της Νίκης, οι νέες business του Λιάκου, τι έλεγε η Κίμπι στον Αργυρό στο FaceTime, και 2 quiz για τον ξυπόλυτο που φλερτάρει τη διάσημη και την κοινή πρόσκληση σε πάρτι με black tie
Στην εισαγωγική του τοποθέτηση σε συζήτηση για την ενεργειακή ασφάλεια που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 4ου Greek Investment Conference που διοργανώνει στο Λονδίνο, η Morgan Stanley σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών, ο κ. Πέτρος Τζαννετάκης, Αναπληρωτής CEO της Motor Oil Hellas δήλωσε σχετικά:
«Το ενεργειακό τρίλημμα παραμένει αμετάβλητο. Αυτό που έχει αλλάξει είναι η ιεράρχηση των τριών μεταβλητών που το συνθέτουν. Η ενεργειακή ασφάλεια πλέον έρχεται πρώτη, ακολουθεί η προσιτότητα και στη συνέχεια η βιωσιμότητα, μια ξεκάθαρη αντανάκλαση του παγκόσμιου γεωπολιτικού και οικονομικού περιβάλλοντος.
Στη Motor Oil, σχεδιάσαμε ήδη από το 2018 ένα ισορροπημένο σχέδιο μετασχηματισμού, διασφαλίζοντας ότι η στρατηγική μας αντιμετωπίζει και τις τρεις μεταβλητές της εξίσωσης. Το σχέδιο αυτό σηματοδότησε την αρχή της πορείας μας από ένα διυλιστήριο με εμπορική δραστηριότητα, σε έναν κορυφαίο ενεργειακό Όμιλο με διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο, ισχυροποιώντας έτσι περαιτέρω την βιωσιμότητα και την κερδοφορία του Ομίλου, και διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία να προσαρμόζεται στις μεταβαλλόμενες συνθήκες.
Παρακολουθώντας τις παγκόσμιες εξελίξεις, είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η ισορροπημένη προσέγγιση ήταν η σωστή επιλογή. Μια επιλογή που μας επιτρέπει να προχωράμε σταθερά σύμφωνα με τον αρχικό μας σχεδιασμό, πραγματοποιώντας στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις σε κάθε στάδιο, έτσι ώστε να αξιοποιούμε ευκαιρίες και να μετριάζουμε κινδύνους.»
Διαβάστε επίσης
Συνάντηση Πιερρακάκη με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Ιρλανδίας Gabriel Makhlouf
Ιβάν Σαββίδης: Στόχος να φύγουμε από την παλιά Τούμπα πρωταθλητές
OceanPal (Σεμίραμις Παληού): Επαναγορά μετοχών ύψους 10 εκατ. δολαρίων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χάρης Δούκας: Το έργο στη Βασιλίσσης Όλγας έχει στοιχειώσει – Κάποιοι θέλουν το έργο να μην τελειώσει ποτέ
- Κάλας: Η ΕΕ προειδοποιεί τις ΗΠΑ να μην επιβάλλουν συμφωνία για την Ουκρανία πριν από τις συνομιλίες με τη Μόσχα
- Μάνος Μανουσάκης: Έρχονται μεγάλες επενδύσεις στα συστήματα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας
- Ντόναλντ Τραμπ: Πρόσκληση στον Λευκό Οίκο προς τον Νετανιάχου «στο εγγύς μέλλον»