Και στα 29,44 ευρώ βρέθηκε μέσα στη μέρα η μετοχή της Μότορ Όιλ, γράφοντας νέο ιστορικό υψηλό, ενώ οι τιμές στόχοι για την μετοχή βγαίνουν πάνω από τα 31 ευρώ. Στα 34,2 δις. ευρώ η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας με την διοίκησή της να βρίσκεται ήδη στο roadshow της Morgan Stanley στο Λονδίνο.

Η εταιρεία ωφελείται από τα υψηλά περιθώρια διύλισης που διατηρούνται και στο τελευταίο τρίμηνο, προϊδεάζοντας για μία εξαιρετική χρονιά σε κερδοφορία.

1

Ο κ. Π. Τζαννετάκης κατά την πρόσφατη ενημέρωση των αναλυτών απέφυγε να δώσει guidance, ωστόσο σημείωσε ότι οι καθημερινές επιδόσεις του διυλιστηρίου και τα περιθώρια προϊόντων δείχνουν ότι το Q4 έχει ξεκινήσει πολύ θετικά.

Η δυναμικότητα πλέον επιτρέπει να “κοιτάμε πάνω από τα 220 χιλ. βαρέλια ημερησίως”, με fine tuning μέσα στο 2026 να δίνει και μεγαλύτερη ευελιξία. Εφόσον αυτή η εικόνα διατηρηθεί, το run rate των EBITDA μπορεί να φτάσει επίπεδα άνω του 1,1–1,2 δισ. ευρώ ετησίως.

 

Διαβάστε επίσης 

Citi για ΟΠΑΠ: Μείωση τιμής στόχου στα 19,10 ευρώ – Πού “σκοντάφτει” το story και τι αλλάζει στις εκτιμήσεις

Πιέσεις στις αγορές, στο κόκκινο το Bitcoin- Γιατί οι αναλυτές παραμένουν «ταύροι»

Tesla: Καθίζηση των πωλήσεων στην Ευρώπη – Μοναδική εξαίρεση η Νορβηγία