Η Take-Two Interactive Software Inc. ανακοίνωσε νέα καθυστέρηση στην κυκλοφορία του Grand Theft Auto VI, μεταθέτοντας την πολυαναμενόμενη κυκλοφορία του βιντεοπαιχνιδιού κατά έξι μήνες, για τον Νοέμβριο του 2026.

Σε δήλωση της Πέμπτης που συνόδευε τα τριμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα, η Take-Two ανέφερε ότι δίνει στην ομάδα της Rockstar Games «λίγο επιπλέον χρόνο για να ολοκληρώσει το παιχνίδι με το υψηλό επίπεδο ποιότητας που οι παίκτες αναμένουν και αξίζουν».

1

Η καθυστέρηση έως τις 19 Νοεμβρίου του επόμενου έτους σημαίνει ότι το κόστος ολοκλήρωσης του παιχνιδιού συνεχίζει να αυξάνεται. Πρόκειται για τη δεύτερη δημόσια αναβολή του Grand Theft Auto VI, το οποίο αρχικά είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2025, πριν μετατεθεί για τον Μάιο του 2026.

Το Grand Theft Auto VI, μια ιστορία εγκλήματος που εκτυλίσσεται σε μια φανταστική εκδοχή του Μαϊάμι, αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα πιο προσοδοφόρα βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών. Το προηγούμενο παιχνίδι της σειράς, το Grand Theft Auto V, έχει πουλήσει πάνω από 220 εκατομμύρια αντίτυπα, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στην ιστορία των πωλήσεων βιντεοπαιχνιδιών, πίσω μόνο από το Minecraft.

Οι μετοχές της Take-Two σημείωσαν πτώση έως και 18% στα 208 δολάρια στις μετασυνεδριακές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση της αναβολής, πριν ανακτήσουν περίπου το μισό της απώλειας — σκιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προβλέψεις της Wall Street.

Για το δεύτερο τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, η Take-Two κατέγραψε κρατήσεις 1,96 δισ. δολαρίων, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των 1,72 δισ. δολαρίων. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανήλθαν σε 1,46 δολάρια ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων για 0,94 δολάρια.

Την περασμένη εβδομάδα, η Rockstar Games απέλυσε περισσότερους από 30 εργαζομένους, κίνηση που προκάλεσε κατηγορίες για αντι-συνδικαλιστική πρακτική από βρετανικές εργατικές οργανώσεις. Η εταιρεία δήλωσε στο Bloomberg ότι οι απολυμένοι υπάλληλοι διέρρεαν εμπιστευτικές πληροφορίες.

Διαβάστε επίσης

Q&R: Παραιτήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο ο Paras Barot

Rick Rieder (BlackRock): Aδύναμη αγορά εργασίας – Θέλω το επιτόκιο της Fed στο 3%

F1 McLaren: Από το Ιντερλάγος στο Ζάππειο