Πιάστρι, Νόρις και Φερστάπεν διεκδικούν τον τίτλο στους οδηγούς για το 2025. Από τους 19 φετινούς αγώνες έχουν κερδίσει στους 17. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Όσκαρ Πιάστρι (346β.) έχει κερδίσει σε 7 αγώνες: Κίνα, Μπαχρέιν, Σ.Αραβία, Μαϊάμι, Ισπανία, Βέλγιο, Ολλανδία. Ο έτερος οδηγός της McLaren, Λάντο Νόρις (332β.) έχει κερδίσει σε 5 αγώνες: Αυστραλία, Μονακό, Αυστρία, Βρετανία, Ουγγαρία. Ο πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν (306β.) έχει κερδίσει σε 5 αγώνες: Ιαπωνία, Ίμολα, Ιταλία, Αζερμπαϊτζάν, ΗΠΑ.
Οι Πιάστρι, Νόρις και Φερστάπεν βρίσκονται στη μάχη του τίτλου, ο Αυστραλός προηγείται, ο Βρετανός ακολουθεί με υστέρηση 14 βαθμών και ο Ολλανδός βρίσκεται άλλους 26 βαθμούς πιο πίσω. Απομένουν 141 βαθμοί να μοιραστούν σε 5 GP και 2 Sprint. H McLaren έχει εξασφαλίσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών και έχει σταματήσει την εξέλιξη του μονοθεσίου της από τον Ιούλιο. Αντίθετα η Red Bull που είναι στη μάχη διεκδίκησης της 2ης θέσης (331β.) μαζί με τη Ferrari (334β.) και την Mercedes (341β.) συνέχισε την εξέλιξη και το μονοθέσιο της είναι ανταγωνιστικό στους τελευταίους αγώνες με αποτέλεσμα ο Φερστάπεν να έχει το πάνω χέρι. Αξίζει να τονίσουμε πως αν ο Πιάστρι τερματίζει 2ος σε κάθε αγώνα ή Sprint μπορεί να πάρει τον τίτλο.

Μιλώντας σχετικά ο Φερστάπεν δήλωσε: «Σίγουρα υπάρχει δυνατότητα να διατηρήσω τον τίτλο. Απλά πρέπει να προσπαθήσουμε να έχουμε τέλεια Σαββατοκύριακα μέχρι το τέλος. Θα προσπαθήσουμε ό,τι μπορούμε. Νομίζω ότι είναι συναρπαστικό, και είμαι πολύ ενθουσιασμένος για το τέλος. Ξέρω ότι πρέπει να είμαστε τέλειοι μέχρι το τέλος για να έχουμε μια ευκαιρία, οπότε σε αυτό πρέπει να επικεντρωθούμε. Η προσοχή στη λεπτομέρεια θα κάνει τη διαφορά. Πρέπει να έχουμε το καλύτερο στήσιμο στο μονοθέσιο κάθε Σαββατοκύριακο και να μην κάνουμε λάθη».

Από την πλευρά του ο Νόρις πρόσθεσε: «Δεν έχει σημασία πόσοι βρισκόμαστε στη μάχη του τίτλου. Πρέπει να παίρνω όσους περισσότερους βαθμούς μπορώ κάθε Σαββατοκύριακο, όσο περισσότερους βαθμούς σκοράρω, τόσο το καλύτερο. Δεν χρειάζεται να κάνω κάτι διαφορετικό για κανέναν από τους δύο. Είναι αρκετά απλό, προσπαθώ να κερδίσω και τους δύο οδηγούς και μετά η ζωή είναι εύκολη. Δεν νομίζω ότι οι ισορροπίες δυνάμεων έχουν αλλάξει και πολύ. Είμαστε κοντά μεταξύ μας, εμείς και η Red Bull. Το ένα Σαββατοκύριακο είναι εκείνοι λίγο πιο γρήγοροι, το επόμενο είμαστε εμείς λίγο πιο γρήγοροι. Πρέπει να αρκεστούμε στη δεύτερη θέση όταν δεν μπορούμε να κερδίσουμε».

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Όσκαρ Πιάστρι συμπλήρωσε: «Προτιμώ να βρίσκομαι πρώτος στη βαθμολογία παρά στις θέσεις των άλλων δύο. Όμως, προφανώς, ο τελευταίος αγώνας δεν ήταν αυτό που ήθελα ή περίμενα. Ήταν ένα αρκετά διαφορετικό Σαββατοκύριακο σε σχέση με τα προηγούμενα δύο. Το Μπακού ήταν προφανώς μια καταστροφή για πολύ διαφορετικούς λόγους και η Σιγκαπούρη ήταν αυτό που ήταν. Ο Μαξ και η Red Bull έχουν βρει ρυθμό από το καλοκαιρινό διάλειμμα και μετά είναι σταθεροί. Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος στο πρωτάθλημα. Για τον Μαξ, πάντως, ναι, μειώνει το κενό πολύ γρήγορα, αλλά δεν είναι ακριβώς ένα μικρό χάσμα με πέντε αγωνιστικά Σαββατοκύριακα να απομένουν. Οπότε, αν καταφέρουμε να βρούμε ξανά τον ρυθμό μας, τα πράγματα θα έρθουν μόνα τους».

Το κλίμα στη McLaren δεν είναι καλό καθώς οι δυο οδηγοί έχουν τρακάρει μεταξύ των στους δυο τελευταίους αγώνες σε Σιγκαπούρη και ΗΠΑ. Η πρώτη φορά ήταν με υπαιτιότητα του Νόρις, η δεύτερη φορά ήταν με υπαιτιότητα του Πιάστρι. Μένει να δούμε πως θα διαχειριστεί η ομάδα αυτή τη δυναμική που ωφελεί το Φερστάπεν.

Διαβάστε επίσης:
F1 ΗΠΑ: Απόλυτη κυριαρχία Φερστάπεν
Ιδού το νέο υβριδικό Toyota Aygo
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρηματιστήριο: Ποια deals έρχονται μέχρι το τέλος του 2025
- Βουτιά για τον χρυσό, κόπωση στη Wall Street- Πώς θα κλείσει το έτος σύμφωνα με τους αναλυτές
- Το φάντασμα της Lehman Brothers πλανάται πάνω από τις αγορές
- Αποχαιρετισμός στον Διονύση Σαββόπουλο: Ας κρατήσουν οι χοροί, ο «Νιόνιος» χορεύει βαρύ ζεϊμπέκικο

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα

Καταγγελία της συζύγου του πρωθυπουργού για το δείπνο που διοργάνωσε το Βρετανικό Μουσείο στο χώρο των γλυπτών του Παρθενώνα
Μελίνα Τραυλού, Ιωάννα Προκοπίου, Μαρία Αγγελικούση: Οι 3 κυρίες της ναυτιλίας που άλλαξαν την απόφαση του ΙΜΟ

Το ράλι της Εθνικής, το deal του ΠΜ, η αγωνία για Metlen, η σπουδαία κίνηση του Παπασταύρου, οι 2 avvocati που έγιναν talk of the town, ποια πρώην αρνήθηκε 40 εκατ. ευρώ, το πάρτι με Τζίγκερ και η έκθεση της Έμιλυς Βαφειά
