ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συνολικό πρόστιμο άνω των 2,2 εκατ. ευρώ επιβλήθηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης και Lidl.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση η πρώτη απόφαση για πρόστιμο 805.340 ευρώ, αφορά το Lidl για παραβάσεις του πλαφόν στο περιθώριο κέρδους και η δεύτερη τον Σκλαβενίτη, στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 1,44 εκατ.
Με την ολοκλήρωση ελέγχων που διεξήγαγε η ΔΙΜΕΑ -για την τήρηση του πλαφόν στο περιθώριο κέρδους και την τήρηση του Κώδικα Δεοντολογίας- ανακοινώνονται οι σχετικές αποφάσεις και τα εξής πρόστιμα:
- Η πρώτη απόφαση, για την επιβολή προστίμου 805.340 ευρώ στην εταιρεία «Lidl», αφορά παραβάσεις του πλαφόν στο περιθώριο κέρδους, κατόπιν εντολής ελέγχου που έδωσε το 2024 ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2025.
- Η δεύτερη αφορά πρόστιμο 1.440.000 ευρώ στην εταιρεία «Σκλαβενίτης», για παραβάσεις του Κώδικα Δεοντολογίας, κατόπιν ελέγχου που διατάχθηκε το καλοκαίρι του 2025.
Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, πριν από την ανακοίνωση των αποφάσεων ενημερώθηκαν οι δύο εταιρείες.
Ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η εφαρμογή του νόμου για την προστασία των καταναλωτών είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους. Οι φορείς του λιανεμπορίου οφείλουν να επιδεικνύουν κοινωνική ευθύνη απέναντι σε όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως. Είμαστε δεσμευμένοι σε ό,τι περνά από το δικό μας χέρι να στηρίζουμε με πράξεις το διαθέσιμο εισόδημα της ελληνικής οικογένειας, της μεσαίας τάξης και ιδιαίτερα των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων».
Διαβάστε επίσης:
Τι αλλάζει σε επιδόματα μητρότητας και λοχείας
Στα άκρα η σύγκρουση κυβέρνησης-σούπερ μάρκετ για τις τιμές – Έρχονται πρόστιμα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κωνσταντίνος Αλέξιος Ντε Γκρες: Με ποια ηθοποιό είναι ζευγάρι ο γιος του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ
- Κικίλιας: Οι επενδύσεις της χώρας σε στρατηγικές υποδομές θα συνεχίσουν να αυξάνονται τα επόμενα έτη
- Άννα Διαμαντοπούλου σε ηγεσία ΠΑΣΟΚ: «Να μην γίνουμε Καρυστιανού, ούτε Κωνσταντοπούλου»
- Επίθεση της Ρωσίας μέσω παρεμβολών στο αεροπλάνο που επέβαινε η Ισπανίδα υπουργός Άμυνας
