ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στις 2.054 μονάδες υποχωρεί ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.) με την Όπτιμα να ανοίγει με κέρδη πάνω από 2% τα οποία μέσα σε λίγα λεπτά περιορίστηκαν στο +0,36%.
Αρνητικό ξεκίνημα για τη ΜΟΗ που πριν από λίγο πέρασε στο +0,31%. Στις τράπεζες, στα 7,20 ευρώ υποχωρεί η Πειραιώς, στα 7,72 ευρώ η Κύπρου που κάλυψε τις απώλειες του μερίσματος, στα 3,51 ευρώ η Άλφα και απώλειες 0,73%, ενώ η τράπεζα έχει ξεκινήσει ήδη το buy back.
Στα 12,25 η ΕΤΕ και στα 3,30 η Eurobank με οριακές απώλειες.
Στα 12,30 υποχωρεί η Cener, στα 49,20 η Μετλέν, στα 35,55 η Τιτάν.
Στα 3,38 ευρώ αντιδρά οριακά ο ΑΔΜΗΕ, στα 13,72 ενισχύεται οριακά η Aegean, στο 1,30 η Ιντραλότ ελαφρώς ανοδικά.
Στα 16,71 ευρώ αντιδρά ο ΟΤΕ, ενώ μικρές απώλειες 0,50% ο ΟΠΑΠ που όμως, κρατάει την περιοχή άνω των 20 ευρώ.
Κίνηση στα 2,96 για την ΕΛΧΑ, αλλά γρήγορα υποχώρησε στα 2,91 ευρώ. Βαρίδι για την αγορά η πτώση 1,5% για την Coca-Cola.
Πάντως, η άνοδος του τραπεζικού δείκτη χθες οδήγησε σε κέρδη τον ΓΔΧΑ, ενώ θετικό κλίμα επικράτησε και στην υπόλοιπη Ευρώπη, γράφει η Depolas Investments.
Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού υποχώρησαν χθες οι βασικοί μετοχικοί δείκτες στις ΗΠΑ, κάτι που λαμβάνεται περισσότερο ως κατοχύρωση κερδών, στην παρούσα φάση, καθώς φαίνεται ότι η τεχνητή νοημοσύνη συντηρεί το ράλι των αποτιμήσεων της τεχνολογίας.
Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον δείκτη επιχειρηματικού κλίματος IFO Σεπτεμβρίου στην Γερμανία, τις εβδομαδιαίες αιτήσεις ενυπόθηκων δανείων και στοιχεία από την αγορά κατοικίας Αυγούστου στις ΗΠΑ.
Στο εσωτερικό, το απόγευμα δημοσιεύει το β’ τρίμηνο ο ΑΔΜΗΕ, ενώ υπενθυμίζουμε ότι αύριο κόβει και το περιοδικό μέρισμα. H Eurobank Equities να περιμένει καθαρά κέρδη στο δεύτερο τρίμηνο στα 19,3 εκατ. ευρώ στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, λόγω αδύναμης ζήτησης και χαμηλότερα έσοδα από δικαιώματα διασυνδέσεων.
Η μετοχή αύριο θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο προσωρινό μέρισμα ύψους 0,121 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε απόδοση 3,6%.Περισσότερα εταιρικά αποτελέσματα θα έχουμε από αύριο Πέμπτη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραγωδία στο Κραν Μοντανά: Βεγγαλικό σε μπουκάλι σαμπάνιας πιθανώς προκάλεσε την πολύνεκρη φωτιά
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρώτος καφές του 2026 στο Κολωνάκι με Τασούλα, Κακλαμάνη και Γεωργιάδη (video)
- Αρραβωνιάστηκαν Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Μαρία Σάκκαρη – Η πρόταση γάμου και το δαχτυλίδι
- Παπαθανάσης: Η Ελλάδα το 2025 κατέγραψε ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης σημαντικά υψηλότερους από τον μέσο όρο της ευρωζώνης, με ταυτόχρονη υλοποίηση κρίσιμων πολιτικών συνοχής