ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η AKRITAS, κατά το Ά Εξάμηνο του 2025, κατέγραψε βελτίωση του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας της σε ένα περιβάλλον με σημαντικές γεωπολιτικές και οικονομικές αναταραχές, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Ο Κύκλος Εργασιών παρουσίασε αύξηση 6,3% φτάνοντας στο ποσό των €21,4 εκατ. έναντι €20,1 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η εν λόγω αύξηση του κύκλου εργασιών οφείλεται κύρια στην βελτίωση των πωλήσεων μελαμίνης και πάγκων, προϊόντα που καλύπτουν το 96% του συνολικού κύκλου εργασιών, ενώ ταυτόχρονα καταγράφηκε αύξηση του όγκου των πωλούμενων ποσοτήτων της τάξης του 14%, με αυξημένη συνεισφορά των εξαγωγών.
Βελτίωση καταγράφηκε και στο μικτό περιθώριο κέρδους το οποίο ανήλθε σε 18% έναντι 17% της προηγούμενης περιόδου, γεγονός που οφείλεται στην αύξηση του κύκλου εργασιών και στην ενισχυμένη παραγωγικότητα, παρά την αυξημένη επιβάρυνση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας το διάστημα αυτό.
Ο δείκτης EBITDA επηρεασμένος από τη βελτίωση του κύκλου εργασιών και του μικτού περιθωρίου διαμορφώθηκε σε κέρδη ποσού €2,8 εκατ. έναντι €2,5 εκατ. της αντίστοιχης περιόδου της προηγούμενης χρήσης.
Αντίστοιχα, τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους ανήλθαν σε €570 χιλ. έναντι €220 χιλ. της αντίστοιχης εξαμηνιαίας περιόδου του 2024 υποστηριζόμενα και από τα χαμηλότερα χρηματοοικονομικά κόστη, με το συνολικό δανεισμό της AKRITAS να μειώνεται την περίοδο αυτή κατά €1,3 εκατ..
Για το δεύτερο μισό του 2025 εξακολουθεί να προβληματίζει η αβεβαιότητα που υπάρχει σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο, η οποία τροφοδοτείται τόσο από οικονομικές παραμέτρους όσο και από τις γεωπολιτικές εξελίξεις.
Η Διοίκηση της εταιρίας παρακολουθεί τις εξελίξεις έχοντας ως άξονες στρατηγικής της την κεφαλαιακή της διάρθρωση και την αποδοτική της λειτουργία, ενώ συνεχίζει το σχεδιασμό για τον πράσινο μετασχηματισμό της, αναμένοντας να ολοκληρώσει μέσα στο έτος την επένδυση για την ανακύκλωση ξύλου και επαναχρησιμοποίηση στην παραγωγή της.
Διαβάστε επίσης
Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Εξασφάλισε έσοδα 4,93 εκατ. δολάρια
Pantelakis: Αναβάθμιση τιμής-στόχου για τη Metlen στα €62
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μαρινάκης: Οι 4 μεγάλες αλλαγές στην προσεχή συνταγματική αναθεώρηση (βίντεο)
- Καθορίστηκαν οι στόχοι για τη νέα χρονιά για την Ένωση Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών της Ναυτιλίας
- Γιώργος Κακούσης: Παραιτείται από τη δημοσιογραφία, δηλώνει αθώος για την υπόθεση της ΓΣΕΕ
- ΔΥΠΑ – ΕΦΚΑ: Οι πληρωμές της εβδομάδας 9-13 Φεβρουαρίου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.