ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Masdar, κορυφαία εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Άμπου Ντάμπι, βρίσκεται σε συνομιλίες για την πώληση του 50% που κατέχει στην Emerge Energy, μια εταιρεία εξειδικευμένη σε φωτοβολταϊκά σε στέγες. Ο διευθύνων σύμβουλος, Μοχάμεντ Τζαμίλ Αλ Ραμαχί, επιβεβαίωσε ότι γίνονται διαπραγματεύσεις με πιθανούς αγοραστές, χωρίς να αποκαλύψει αποτίμηση.
Το υπόλοιπο 50% της Emerge ανήκει στη γαλλική Electricité de France (EDF). Η εταιρεία έχει εγκαταστήσει ή βρίσκεται στη διαδικασία κατασκευής φωτοβολταϊκών ισχύος άνω των 250 μεγαβάτ σε πρατήρια καυσίμων, θεματικά πάρκα, βιομηχανικές μονάδες και άλλες εγκαταστάσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στη Σαουδική Αραβία.
Η αποεπένδυση εντάσσεται στη στρατηγική της Masdar να επανακατευθύνει τους οικονομικούς της πόρους σε μεγάλης κλίμακας έργα, με στόχο τη συμμετοχή σε έργα συνολικής ισχύος 100 γιγαβάτ μέχρι το 2030. Ο Αλ Ραμαχί τόνισε ότι τα κεφάλαια που δαπανώνται σε rooftop solar ή μονάδες waste-to-energy είναι προτιμότερο να κατευθυνθούν σε μεγαλύτερα έργα ΑΠΕ.
Διαβάστε επίσης:
Novibet: Νέος Giant Heart Ambassador ο Βασίλης Σπανούλης
Allianz Κύπρου: Main Event Sponsor στο EuroBasket 2025
Orsted: Πτώση έως 17% μετά από εντολή αναστολής έργου αιολικού πάρκου στις ΗΠΑ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Financial Times: Οι χάκερ απαιτούν από τη Revolut 3 εκατ. ευρώ
- Πετρέλαιο: «Φρένο» στο ράλι με το Brent να βρίσκεται στα 105 δολάρια το βαρέλι
- Κατάρρευση στη Wall Street μετά την ομιλία του Γουόρς – Επίμονος ο πληθωρισμός δεν δεσμευόμαστε για το μέλλον
- EE: Οι υψηλές τιμές των καυσίμων οδήγησαν σε αύξηση 40,5% στις ταξινομήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.