ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ολλανδία είναι η πρώτη χώρα που θα ενισχύσει οικονομικά τον μηχανισμό PURL (Prioritised Ukraine Requirements List) του ΝΑΤΟ για την παράδοση όπλων στην Ουκρανία, καταβάλλοντας 500 εκατομμύρια ευρώ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ολλανδός υπουργός Άμυνας Ρούμπεν Μπρέκελμανς.
«Η Ουκρανία χρειάζεται άμεσα ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας και πυρομαχικά», αναφέρει ο Μπρέκελμανς σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, συμπληρώνοντας πως η χώρα του θα προσφέρει 500 εκατ. ευρώ για την παράδοση αμερικανικών οπλικών συστημάτων (συμπεριλαμβανομένων πυραύλων Patriot). «Αυτό θα βοηθήσει την Ουκρανία να υπερασπιστεί εαυτόν καθώς και την υπόλοιπη Ευρώπη από τις ρωσικές επιθέσεις», δήλωσε.
Σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του ολλανδικού υπουργείου Άμυνας, αναφέρεται μεταξύ άλλων πως και άλλες χώρες έχουν δεσμευτεί ότι θα ενισχύσουν το νέο πρόγραμμα. Στο πλαίσιο αυτού, η Ουκρανία θα έχει τη δυνατότητα να αντλήσει στρατιωτικό εξοπλισμό από τα αποθέματα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, για τον οποίο θα πληρώσουν άλλα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ.
Οι ΗΠΑ αποδεσμεύουν στρατιωτική βοήθεια σε πακέτα αξίας περίπου 500 εκατ. δολαρίων, τα οποία περιλαμβάνουν οπλικά συστήματα και πολεμοφόδια προσαρμοσμένα στις ανάγκες της Ουκρανίας.
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει τον προηγούμενο μήνα ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν την παράδοση όπλων στην Ουκρανία που θα χρηματοδοτηθούν από ευρωπαίους συμμάχους, χωρίς να υπεισέλθει τότε σε περαιτέρω λεπτομέρειες.
Διαβάστε επίσης:
Νετανιάχου: Κατάληψη ολόκληρης της Γάζας, μεταδίδει το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12
Ισραήλ: Απόλυση του Γενικού Εισαγγελέα επικαλούμενο έλλειψη εμπιστοσύνης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τι κάνουν οι κληρονόμοι των Φιλίππου (ΦΑΓΕ): Οι business, οι ζημιές και οι δύο ταχύτητες σε Ελλάδα και εξωτερικό
- Ακύρωση-σοκ για το μοναδικό πρόστιμο στην τεχνητή νοημοσύνη: Το νομικό κενό που επιτρέπει στην OpenAI να εκμεταλλεύεται χωρίς έλεγχο τα δεδομένα μας
- Πλειστηριασμοί: Το «χρυσό φιλέτο» της Λ. Αθηνών, τα ξενοδοχεία και το σφυρί του Ι. Μαρούλη στην Κεφαλονιά
- Ο «ασυμβίβαστος» Γιώργος Σαλονίκης, η φιλία με τον Κόκκαλη, ο Ολυμπιακός και η ΕΥΔΑΠ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.