Το Ηνωμένο Βασίλειο επέβαλε κυρώσεις σε μια εμπορική μονάδα του μεγαλύτερου ιδιωτικού παραγωγού πετρελαίου της Ρωσίας, της Lukoil PJSC, στο πλαίσιο των 100 και πλέον μέτρων που στοχεύουν στις εξαγωγές της Μόσχας.
Η Litasco Middle East DMCC με έδρα το Ντουμπάι υπέστη κυρώσεις «για τον συνεχιζόμενο ρόλο της στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ρωσικού πετρελαίου με πλοία του σκιώδους στόλου», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου.
Αυτό αναφέρεται στον στόλο των πλοίων που έχει συγκεντρωθεί για να βοηθήσει τη Μόσχα να αποφύγει τις διεθνείς κυρώσεις και να συνεχίσει να κινεί τις προμήθειές της.
Εκτός από τη μονάδα Litasco, το Ηνωμένο Βασίλειο έβαλε επίσης στο στόχαστρο 135 πλοία και την Intershipping Services LLC, την οποία κατηγορεί ότι καταχώρησε τα σκιώδη πλοία υπό τη σημαία της Γκαμπόν. Τα δεξαμενόπλοια έχουν μεταφέρει παράνομα φορτία αξίας 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις αρχές του 2024, δήλωσε η κυβέρνηση.
Νωρίτερα φέτος, η ΕΕ εξέτασε το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στη Litasco Middle East, αλλά η πρόταση εγκαταλείφθηκε αφού η Ουγγαρία – μία από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που μπορούν ακόμη να αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο – εξέφρασε αντιρρήσεις.
Το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ έχουν επιβάλει σειρά κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο τις τελευταίες ημέρες, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του ανώτατου ορίου τιμών στις εξαγωγές αργού της Μόσχας. Η ΕΕ ανακοίνωσε επίσης σχέδιο για τη διακοπή των εισαγωγών καυσίμων που παρασκευάζονται από ρωσικό αργό σε τρίτες χώρες.
Σε γενικές γραμμές, οι κυρώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θεωρείται ότι έχουν τον ίδιο αντίκτυπο με εκείνες που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ, αλλά μπορούν να συμβάλουν στον περιορισμό της πρόσβασης στις χρηματοπιστωτικές αγορές του Λονδίνου.
Διαβάστε επίσης:
Φυσικό αέριο: Υποχωρούν οι τιμές στην Ευρώπη με τις αποθήκες γεμάτες κατά 65%
BP: Νέος πρόεδρος ο Άλμπερτ Μάνιφολντ εν μέσω ριζικών αλλαγών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φυσικό αέριο: Υποχωρούν οι τιμές στην Ευρώπη μετά στο σήμα ΗΠΑ-Ισραήλ ότι ο πόλεμος «ίσως τελειώσει πιο γρήγορα»
- Κικίλιας: Γίνεται προσπάθεια να εξευρεθούν ευρωπαϊκά κεφάλαια για την ανάσχεση των τιμών της ενέργειας
- Άλλα δύο πλοία χτυπήθηκαν στο Στενό του Ορμούζ
- Ντόναλντ Τραμπ: Συνέκρινε τις επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με το Περλ Χάρμπορ του 1941 μπροστά στην Ταϊκάτσι (βίντεο)
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.